«Οι όποιες επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν τις δομικές συνέπειες της ακρίβειας», δήλωσε o Αλέξης Χαρίτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Έχουμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά, την 4η ακριβότερη τιμή στην βενζίνη και εκρηκτικές αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι μισθοί είναι καθηλωμένοι και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από το 2010, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε αυξήσεις», δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Kontra Channel» το βράδυ της Δευτέρας.
Πρέπει να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης
«Πρέπει να υπάρξει σοβαρή ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μέτρο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε 19 από τις 27 χώρες της ΕΕ, και αποφασιστική κρατική παρέμβαση για ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενώ κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας, η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και περιμένει την αυτορρύθμιση της αγοράς» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις και στα έσοδα του κράτους, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν υποχρεώσεις τους». «Η επένδυση στην πραγματική οικονομία είναι επένδυση και στα δημόσια οικονομικά της χώρας» σχολίασε χαρακτηριστικά.
«Δυστυχώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ενώ έχει προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις πάνω από 7 δισ. ευρώ σε 2 μόλις χρόνια» αντιπαρέβαλλε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, τονίζοντας παράλληλα ότι «ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνιούν για το ενεργειακό κόστος, την αδυναμία χρηματοδότησης από τις τράπεζες αλλά για το αν τα κονδύλια που δικαιούται η χώρα μας τα επόμενα χρόνια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία ή αν θα μοιραστούν σε λίγους και εκλεκτούς, όπως φαίνεται ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση».
«Απαιτείται αλλαγή πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας στο επίκεντρο του χρηματοδοτήσεων και του αναπτυξιακού σχεδιασμού», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.