Γεωργιάδης: Θα προστατεύσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση -Δε θα πλήξουμε τις μεγάλες επενδύσεις - iefimerida.gr

Γεωργιάδης: Θα προστατεύσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση -Δε θα πλήξουμε τις μεγάλες επενδύσεις

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε διευκρινίσεις κατά τη συζήτηση στη βουλή της τροπολογίας του που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το «γιότινγκ».

« Η απόφαση μας είναι να προστατεύσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση από τον πληθωρισμό που, για όσα συμβόλαια συνδέουν το μίσθωμα με τον πληθωρισμό, θα τους άφηνε εκτεθειμένους σε μεγάλη αύξηση. Εκτός όμως από αυτούς, υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις, πχ οι τράπεζες, οι αλυσίδες, τα μεγάλα κέντρα που δεν ήταν στην πολιτική μας βούληση να τύχουν του ευεργετήματος. Εγώ ήθελα ο επιχειρηματίας, ο μικρομεσαίος να προστατευτεί. Ούτε όμως θέλαμε η τροπολογία να πλήξει τις μεγάλες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων. Άρα τι κάνουμε; Δίνουμε το ευεργέτημα σε αυτόν που το έχει ανάγκη και αφήνουμε την αγορά να ρυθμιστεί στους μεγάλους. Ώστε και να μη πλήξουμε την αγορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και επενδύσεις και να μην αφήσουμε απροστάτευτους τους μικρομεσαίους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και ψηφίζεται σε λίγες ώρες στη Βουλή, η οποία θεσπίζει ανώτατο όριο 3% στην αύξηση των επαγγελματικών μισθωμάτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν μέσα στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιού, ξεκαθάρισε πως στις περιπτώσεις που το πρόστιμο βεβαιώνεται σε αλυσίδα Franchise, θα δοθεί κατεύθυνση να ονοματίζεται το συγκεκριμένο κατάστημα για να μη παθαίνουν βλάβη τα υπόλοιπα.    

Απαντώντας δε σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δ. Μπιάγκη για το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο του πλαφόν των επαγγελματικών μισθώσεων ακινήτων και στα οικιακά είπε: «Μια επιχείρηση αντιμετωπίζει αύξηση στα πάγια, τον βασικό μισθό, και τη μείωση του τζίρου που έχει ως συνέπεια ο πληθωρισμός. Πρέπει να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις σε αυτή τη φάση να μείνουν όρθιες. Το οικιακό είναι πιο μεγάλο ζήτημα. Μια τέτοια γενική ρύθμιση θα είχε τεράστια επίπτωση στην αγορά ακινήτων στη χώρα, ίσως και υπερβολική. Να θυμίσω μόνο ότι 3 χρόνια τώρα έχουμε αύξηση στις τιμές των ακινήτων αλλά και κοσμογονία στην οικοδομή».

Γεωργιάδης: Δημοσιοποίηση μόνο των στοιχείων της εταιρίας «franchise» που αισχροκερδεί

Θα δημοσιοποιείται μόνο το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας «franchise», η οποία θα παραβαίνει το ανώτατο όριο κέρδους του 3% που έχει επιβληθεί για τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις, από το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη διευκρίνιση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στη βουλή της τροπολογίας του που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το «γιότινγκ», και αφορά τη θέσπιση ανώτατου ορίου κέρδους 3% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Θα δώσω αυτή την κατεύθυνση, ώστε στα δελτία τύπου που θα εκδίδει το υπουργείο με την δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιριών που παρανομούν θα κατονομάζεται το συγκεκριμένο κατάστημα «φρανσάις» που παραβαίνει το πλαφόν κέρδους του 3% ώστε να μην υφίστανται βλάβη τα υπόλοιπα καταστήματα «φρανσάις» που εφαρμόζουν το νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στις διευκρινίσεις αυτές προχώρησε ο κ. Γεωργιάδης, μετά από σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ