«Η Θεσσαλονίκη έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των διεθνών πολυεθνικών εταιρειών», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε διαδικτυακή τοποθέτησή του στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α.)
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται για την πόλη, η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα να «πρωταγωνιστήσει» τα επόμενα χρόνια «με τρόπο μοναδικό» σε ό,τι αφορά τη δική της αναπτυξιακή προοπτική αλλά και συνολικά την ανάπτυξη της χώρας.
Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έδρασε για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης όσο καμία άλλη τα τελευταία 40 χρόνια
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έδρασε, όσο καμία άλλη κυβέρνηση μέσα στα τελευταία σαράντα χρόνια, για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και δήλωσε υπερήφανος για τα έργα που έγιναν και γίνονται και στον δικό του τομέα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τού ανέθεσε «αυτό το τόσο μεγάλο και σημαντικό χαρτοφυλάκιο» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Βροχή» ξένων επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη
Ανέφερε ακόμη ότι, κατά τη διάρκεια της δικής του υπουργικής θητείας, η πρώτη μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη ήταν αυτή της Pfizer, ενώ ακολούθησε «βροχή» άλλων ξένων επενδύσεων από μεγάλες διεθνείς εταιρείες. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ενδιαφέρον εκφράστηκε και προ δέκα ημερών, κατά τη διάρκεια επαφών του με στελέχη ενός «κολοσσιαίου ομίλου των ΗΠΑ», με στόχευση για επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίοι τού εκμυστηρεύτηκαν ότι σκέπτονται να κάνουν την επένδυσή τους στη Θεσσαλονίκη, αναγνωρίζοντας τη σημαντική αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.
«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει ταχύτητα»
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η πόλη διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, καλή ποιότητα ζωής και έχει δυνατότητες να προσελκύσει και κόσμο από τις γειτονικές της χώρες, ενώ με τα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί, όπως το μετρό, οι οδικές και σιδηροδρομικές εργασίες στο λιμάνι, τα logistics, το flyover και η ανάπλαση της ΔΕΘ, «η Θεσσαλονίκη αλλάζει ταχύτητα».
Τόνισε, επίσης, ότι ξεχωριστό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει το ThessInTech, το οποίο μπορεί να αλλάξει το ψηφιακό πρόσωπο της πόλης και να αποτελέσει «το μεγαλύτερο κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια». Υπογράμμισε, τέλος, ότι εάν γίνει εφικτή η διευθέτηση των διαδικασιών, ώστε να υλοποιηθεί και η μεταφορά της Ιατρικής Σχολής, της ιατροτεχνολιγής υποδομής της και των εργαστηρίων κλινικών μελετών και ερευνών, προς την περιοχή του αεροδρομίου, με ταυτόχρονη αποσυμφόρηση και του ΑΠΘ, αυτό «μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό κύτταρο για την πόλη».
Σημείωσε, δε, ότι τα προαναφερόμενα έργα, που ξεκίνησαν στη διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, υλοποιούνται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πρόσθεσε: «Είναι έργα, που θα αλλάξουν για πάντα τη Θεσσαλονίκη, την πορεία της στον χρόνο, τη μοίρα της, τον τρόπο ζωής των πολιτών της, τη συμβολή της στο ΑΕΠ της χώρας, τη δυνατότητά της να κερδίζει το μέλλον με ένα τρόπο που της αξίζει».
«Με όλα αυτά τα έργα δεν θα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, αλλά και μια πόλη που θα πρωταγωνιστεί με τρόπο μοναδικό», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε: «Για αυτή τη Θεσσαλονίκη δουλεύουμε, για αυτή τη Θεσσαλονίκη εργαζόμαστε και αυτά κάνουμε τώρα και αυτά θα κάνουμε, εάν ο ελληνικός λαός μας αξιώσει με μια δεύτερη θητεία».