Γεννηματά: «Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι κόκκινες γραμμές -Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν» - iefimerida.gr

Γεννηματά: «Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι κόκκινες γραμμές -Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν»

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην πολιτική επιτροπή του κόμματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η προάσπιση των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι ζωτικό για μας θέμα. Αποτελούν κόκκινες γραμμές που δεν θα επιτρέψουμε να παραβιασθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Όποιος θέλει παρά το δίκαιο, να ασκήσει βία για να καταπατήσει τα δικά μας νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα , οφείλει από τώρα να γνωρίζει ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα» επισήμανε σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά εκτίμησε πως «η ''συμφωνία'' της με την επηρεαζόμενη από αυτήν Κυβέρνηση της Λιβύης, αναβαθμίζει την Τουρκική προκλητικότητα σε επίπεδο επιθετικών κινήσεων και επανέφερε το αίτημά της για σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών «ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στον Ελληνικό λαό και να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας σε κάθε κατεύθυνση: και προς την Τουρκία και προς τους εταίρους και συμμάχους μας».

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική κατά κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «υποτίμησε την ένταση των προβλημάτων, θεωρώντας ότι απλά πρόκειται για ''δυσκολίες''» και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την στάση του και να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η κ. Γεννηματά επιτέθηκε και κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή - σε συνέχεια των όσων ανέφερε σήμερα μέσα από άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης - με αφορμή τη στάση της απέναντι στην Τουρκία το 2004. «Ήταν κορυφαία στιγμή το Ελσίνκι το 1999, 20 χρόνια πριν, όπου η Ελλάδα , με τον Κώστα Σημίτη Πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπανδρέου , Υπουργό εξωτερικών, έδωσε το πράσινο φως να πάρει η Τουρκία καθεστώς “υπό ένταξη χώρας”, με την προϋπόθεση ότι η Κύπρος θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η διαφορά μας θα επιλυθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Έναν όρο, τον οποίο απεμπόλησε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 και επέτρεψε να προχωρήσει η έναρξη των συνομιλιών ένταξης της Τουρκίας. Χάθηκε έτσι μια ευκαιρία να πιεστεί η Τουρκία και να ρυθμιστεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας το οποίο δυστυχώς το επαναφέρει κατά καιρούς προκαλώντας συνεχείς εντάσεις» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ