Φωτεινή Πιπιλή για το εργασιακό: «Η εποχή των Σταμουλο-Κολλάδων έριξε αυλαία» - iefimerida.gr

Φωτεινή Πιπιλή για το εργασιακό: «Η εποχή των Σταμουλο-Κολλάδων έριξε αυλαία»

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή
Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάργηση των κακώς εννοουμένων κεκτημένων των επαγγελματιών συνδικαλιστών αποτελούν την βασική αιτία των αντιδράσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται την Τετάρτη, 16 Ιουνίου.

Το εργασιακό νομοσχέδιο, που σύμφωνα με την κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θίγει το 8ωρο, θέση που η αντιπολίτευση έχει κάνει σημαία επιδιώκοντας την αντίδραση των εργαζομένων και τη δημιουργία αρνητικού κλίματος περιλαμβάνει και τον νέο Συνδικαλιστικό νόμο, ο οποίος αλλάζει ριζικά τις συνθήκες που διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια ένα συνδικαλιστικό κίνημα των λεγόμενων εργατοπατέρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, σε ανάρτησή της στο facebook, αναφέρθηκε σε αυτή τη μεταρρύθμιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και θύμισε δύο γνωστούς συνδικαλιστές, τον Ανδρέα Κολλά και τον Χρήστο Σταμούλη: τον Ιούλιο του 1992, ο Ανδρέας Κολλάς, ως πρόεδρος των εργαζομένων στα λεωφορεία της Αθήνας και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, πρωτοστατούσε μαζί με τον γραμματέα Χρήστο Σταμούλη του ΚΚΕ στην πολυήμερη απεργία, γδύνοντας, κυριολεκτικά, όσους ταλαίπωρους οδηγούς τολμούσαν να εργαστούν στα υπό ιδιωτικοποίηση λεωφορεία.

Έγραψε η Φωτεινή Πιπιλή:

«Λίγο πριν ανέβω στο Βήμα της Βουλής για την ομιλία μου για τις σημαντικότατες αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό της Εργατικής Νομοθεσίας. Θα την ανεβάσω μόλις μου σταλεί. Τίτλος «Η εποχή των ΣταμουλοΚολλάδων έριξε αυλαία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι, το εργασιακό νομοσχέδιο θίγει συνδικαλιστικά «κεκτημένα», όπως θύμισε και ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του, στη βουλή.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις διατάξεις που αφορούν στο συνδικαλιστικό νόμο, σημειώνοντας ότι «πίσω από τις αντιδράσεις κομμάτων είναι διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών καθώς θίγονται προνόμια. Καταργείται η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και από κόμματα καθώς και η «ασυλία» των συνδικαλιστών που δεν μπορεί να διωχθούν ακόμα και όταν έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων τους. Αυτό θέλετε να καλύψετε ; Είναι αυτό προοδευτική πολιτική;», διερωτήθηκε. Όσον αφορά στις διατάξεις για την απεργία υποστήριξε ότι είναι ιερό δικαίωμα, άλλο όμως η απεργία και άλλο η παρανομία. «Όταν κηρύσσεται μια απεργία στοχεύει εναντίον του κοινωνικού συνόλου ή εναντίον της όποιας κυβέρνησης ; Όταν εγκλωβίζεις έναν ανάπηρο δεν δείχνεις κοινωνική ευαισθησία, αλλά κοινωνική αναλγησία. Η ρύθμιση για την ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία στην κοινή ωφέλεια και η απαγόρευση κήρυξης μιας καταχρηστικής απεργίας από ανώτερου βαθμού σωματείο είναι ρυθμίσεις που φέρνουμε για να μην παρακάμπτονται αποφάσεις της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ