Ο Σωκράτης Φάμελλος επικοινώνησε με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων που ανήκουν στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, αλλά δεν κατόρθωσε ακόμη να συγκεντρώσει τις 50 απαιτούμενες υπογραφές βουλευτών για την πρόταση μομφής
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Σωκράτης Φάμελλος επικοινώνησε με τον Αλέξη Χαρίτση και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμφώνησαν σε κατάθεση κοινού αιτήματος για πρόταση μομφής, αλλά η δύναμη των Κοινοβουλευτικών ομάδων τους δεν ξεπερνά τους 43 βουλευτές.
Με βάση τον κανονισμό της Βουλής, για την κατάρτιση πρότασης μομφής απαιτούνται 50 υπογραφές βουλευτών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος σημείωσε πως θα υποστηρίξει την πρόταση μομφής μέσα στη Βουλή, αλλά δεν έχει συμφωνήσει για κοινό αίτημα.
Η θέση της Κουμουνδούρου είναι πως μετά τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση της πρότασης δυσπιστίας, και πώς η πρόταση μομφής στη Βουλή πρέπει να κατατεθεί άμεσα. Μάλιστα, κομματικές πηγές, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ που επέλεξε να μη στηρίξει την πρόταση μομφής σε αυτή χρονική στιγμή, υποστήριξαν πως δεν συμφωνούν με την αξιολόγηση του ΠΑΣΟΚ και την αναμονή του πορίσματος, διότι θεωρούν πως πρέπει οι πρωτοβουλίες να ληφθούν αμέσως, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στη ΝΔ να κρυφτεί ή να αλλάξει την ατζέντα.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν ότι «η υποβολή κοινού αιτήματος από τα προοδευτικά κόμματα παραμένει ως επιλογή μας», ενώ οι ίδιες πηγές καταλήγουν πως θεωρούν απαραίτητο να δρομολογηθεί άμεσα και ειδικότερα την επόμενη εβδομάδα η προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή και ο κ. Μητσοτάκης να απολογηθεί ενώπιον του ελληνικού λαού.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Σωκράτη Φάμελλο, επισήμανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερό στην άποψή του να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έχοντας γνώση των νέων στοιχείων των πορισμάτων, που επίκεινται. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν μνημείο αναξιοπιστίας, όμως είναι λάθος για λίγες μέρες να χαθεί το ύψιστο κοινοβουλευτικό όπλο της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι -βάσει του Συντάγματος- θα μπορούμε να επανέλθουμε μετά από έξι μήνες, σημείωναν οι ίδιες πηγές.