Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας διέψευσε στην επιτροπή Θεσμών ότι υπήρχε παρακολούθηση των Πιτσιόρλα-Σαγιά την περίοδο 2012-2015.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο κ. Δραβίλλας, ο οποίος ήταν διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αρνήθηκε όσα είχε ισχυριστεί ο διάδοχός του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επί διακυβέρνησης Τσίπρα, ότι παρακολουθούνταν το 2012-2015 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Πιτσιόρλας και Σπύρος Σαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραβίλλας υποστήριξε πως επί των ημερών του στην ΕΥΠ δεν υπήρξε επισύνδεση ούτε του κ. Πιτσιόρλα ούτε του κ. Σαγιά και ότι ζήτησε από τον τότε επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ. Νικολούδη (και εν συνεχεία υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), να υπάρξει έρευνα για την υπόθεση αγοραπωλησίας της νησίδας Οξυάς και όχι για το ναυάγιο της Ζακύνθου, όπως σκοπίμως συγχέεται.
Όπως εξήγησε, η ΕΥΠ συνέδραμε με επισύνδεση ενός προσώπου που δεν είναι ούτε ο κ. Σαγιάς ούτε ο κ. Πιτσιόρλας, που κράτησε για λιγότερο από δύο μήνες, και διακόπηκε γιατί δεν έδωσε αποτέλεσμα.
Νωρίτερα, ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον κ. Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους, αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Την αποκάλυψη ότι το 2016, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Στέργιου Πιτσιόρλα και του Σπύρου Σαγιά είχε κάνει η εφημερίδα «Μπαμ» σε δημοσίευμά της την προηγούμενη Κυριακή, με τίτλο «Ο Τσίπρας ''άκουγε'' τα στελέχη του - Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».
Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφερόταν ότι το 2016, επί διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, παρακολουθήθηκαν επί δύο μήνες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Σπύρου Σαγιά, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και εκείνη την περίοδο ήταν δικηγόρος σε επιχειρηματικές υποθέσεις, καθώς και του Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ το συγκεκριμένο διάστημα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή.