Με αναφορά στα νέα μέτρα για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.
Ανέφερε, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Σώμα της Βουλής σχετικά με την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης την προσεχή Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.
Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις πληρωμές ύψους 1.540.680 ευρώ που πραγματοποιήθηκαν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.
Ολοκληρώνοντας υπενθύμισε πως σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 16:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, στο Μέγαρο Μαξίμου».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε ότι «το Πολυτεχνείο είναι μία τεράστιας σημασίας ημέρα. Κάποιοι έδωσαν πολύ σημαντικούς αγώνες, έχασαν τη ζωή τους. Δεν ανήκει σε κανέναν το Πολυτεχνείο παρά μόνο σε αυτούς που αγωνίστηκαν», Αναφορικά με τον κ. Κασσελάκη είπε: «Καλά θα κάνει και θα πάει ο Κασσελάκης στην πορεία του Πολυτεχνείου. Δεν ξέρω αν θα πάει με μπλοκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει ένα δικό του, της Goldman Sachs».
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να μην εργαλειοποιούν για ίδιον όφελος επετείους, όπως αυτή του Πολυτεχνείου.
Βίντεο: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Η απάντηση Κασσελάκη στα περί Goldman Sachs
Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:
«Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη. -Διά στόματος κυβερνητικού εκπρόσωπου θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στην Goldman Sachs είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!
-Και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας "μόρφωμα" τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση της ρύθμισης του χρέους και της εξόδου από τα μνημόνια.
Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι-χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δεn θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας».