Εν αναμονή αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ξεκινούν οι ψηφοφορίες για το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς η συζήτηση μεταξύ των στελεχών ολοκληρώθηκε.
Κατά τη συνεδρίαση, την εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρότεινε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Στην ίδια πρόταση, η γραμματέας του κόμματος ορίζει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου και το διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, ώστε να ακολουθήσει η εκλογή του νέου προέδρου.
Από την άλλη, η «Ομπρέλα» επιμένει για εκλογή ηγεσίας στα τέλη Ιουλίου.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος για προτάθηκε για πρόεδρος της ΚΟ
Νωρίτερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, η προεδρική «Κίνηση μελών» προτείνει για επικεφαλής της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο. Πρόκειται για μια πρόταση που βρίσκει σύμφωνα και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής.
Ο Σπίρτζης θέλει πρόεδρο της ΚΟ τον Τσίπρα
Ο Χρήστος Σπίρτζης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρότεινε να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας και πάνω από ένα πρόσωπο στην ηγεσία της ΚΟ, με καλή γνώση των οικονομικών. Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να είναι τέσσερις αναπληρωτές πρόεδροι, οι Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία προηγουμένως αρνήθηκε να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος.
Παράλληλα, για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας οι «προεδρικοί» προτείνουν τον Διονύση Καλαματιανό, ενώ η «Ομπρέλα» την Σία Αναγνωστοπούλου.
Να σημειωθεί ότι κάποιοι προεδρικοί πρότειναν για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Νίκο Παππά και την Κατερίνα Νοτοπουλου.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου τρεις ώρες, στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.
Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.