Δρυμιώτης: Πέντε δημοσκοπήσεις δίνουν μπροστά τη ΝΔ με 11,1% κατά μέσο όρο -Θα ξεφουσκώσει η Πλεύση Ελευθερίας - iefimerida.gr

Δρυμιώτης: Πέντε δημοσκοπήσεις δίνουν μπροστά τη ΝΔ με 11,1% κατά μέσο όρο -Θα ξεφουσκώσει η Πλεύση Ελευθερίας

New Democracy slips in support, poll shows
Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για καθαρό προβάδισμα της ΝΔ, τονίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα προηγείται με διαφορά 11,1% κατά μέσο όρο σε πέντε δημοσκοπήσεις, έκανε λόγο ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, ενώ σημείωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας «θα ξεφουσκώσει».

«Έχω πέντε δημοσκοπήσεις. Όλες δείχνουν τα ίδια πράγματα. Η μέση τιμή των πέντε δημοσκοπήσεων είναι: ΝΔ 27,3%, με αναγωγή. Είμαστε κοντά στα ποσοστά των ευρωεκλογών. Πλεύση Ελευθερίας, με αέρα στα πανιά της, 16,2%. ΠΑΣΟΚ 12,3%, μεγάλη πτώση. Μετά, σημαντικό είναι η Ελληνική Λύση με 10,4%. Ο μέσος όρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 6,6%», ανέφερε αρχικά στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ψηφίζουν Πλεύση για να στείλουν μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ»

«Βρισκόμαστε στα μέσα της εκλογικής περιόδου, δεν υπάρχει καμία προοπτική εκλογών, άρα ο κόσμος εκφράζεται και με χωρατά, θα το έλεγα εγώ, χαλαρά. Πρέπει να κοιτάζουμε τις δημοσκοπήσεις μόνο ποιοτικά. Δηλαδή, το ότι αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να μην υπάρχει εναλλακτική λύση, ο κόσμος ψηφίζει την Κωνσταντοπούλου -κατά την άποψή μου- για να δώσει ένα μήνυμα στους άλλους. Και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα είναι προς τα εκεί. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση, μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει την Κωνσταντοπούλου. Στα μάτια του ποια θα είναι η κυβέρνηση; Εγώ έχω φανταστεί την κυβέρνηση της Πλεύσης Ελευθερίας με πρωθυπουργό την κυρία Κωνσταντοπούλου, υπουργό Δικαιοσύνης την ίδια, υπουργό Προστασίας του Πολίτη την ίδια. Ποιον άλλον έχετε δει στην τηλεόραση;», συμπληρώνει ο εκλογικός αναλυτής.

«Θα ξεφουσκώσει η Πλεύση Ελευθερίας»

Κατά την εκτίμησή του, «δεν πρόκειται να φτάσει τους 60-70 βουλευτές η Πλεύση Ελευθερίας, θα ξεφουσκώσει. Ο κόσμος έχει μια σοφία και στέλνει το μήνυμα "παιδιά, δώστε μου εναλλακτική λύση"». «Εάν σας έλεγε κανείς πριν από τρεις μήνες ότι ο Κασσελάκης θα είναι στο 1,5%, θα το πιστεύατε; Όταν είναι χαλαρή η περίοδος, ο Έλληνας έχει την τάση να κάνει και τον χαβαλέ του», συνέχισε ο κ. Δρυμιώτης.

Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με τη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε:

«Εδώ και πολλά χρόνια γράφω ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παίρνει στην καταλληλότητα το μισό από το κόμμα του στην πρόθεση ψήφου. Αυτό δείχνει πως δεν πείθει ούτε τους δικούς του. Φαίνεται ότι λειτούργησαν οι μηχανισμοί για την επανεκλογή Ανδρουλάκη, γιατί είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται να παίρνει το μισό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ο κόσμος βρεθεί μπροστά στην κάλπη, θα σκεφτεί ποιον θέλει να τον κυβερνήσει. Είναι δύσκολη η διεθνής κατάσταση. Έχουμε Φάμελλο, Ανδρουλάκη, Κωνσταντοπούλου και Μητσοτάκη. Ποιος από αυτούς θα πάει να μιλήσει με τον Τραμπ;» πρόσθεσε ο κ. Δρυμιώτης, σύμφωνα με τον οποίο «ασχέτως του τι λέει στις δημοσκοπήσεις, ο κόσμος θα διορθώσει. Δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση. Τελικά, θα επιλέξει τον Μητσοτάκη. Και αν δεν το κάνει στην πρώτη, θα το κάνει στη δεύτερη εκλογή».

Aναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δρυμιώτης:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ