Δούκας: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εκλογικό νόμο-Φρανκεστάιν για την Αυτοδιοίκηση - iefimerida.gr

Δούκας: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εκλογικό νόμο-Φρανκεστάιν για την Αυτοδιοίκηση

Χάρης Δούκας
Φωτογραφία: INTIMENEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μεθοδεύσεις επί του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση κατηγορεί την κυβέρνηση ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Υπουργού Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση μεθοδεύει έναν εκλογικό νόμο-Φρανκεστάιν για την Αυτοδιοίκηση, που καταργεί την δημοκρατική νομιμοποίηση των αιρετών της. Επιχειρεί με τις παρεμβάσεις της να διασφαλίσει ότι το παράδειγμα της Αθήνας του 2023, δεν θα ξανασυμβεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όσα ισχυρίζεται περί ταλαιπωρίας των πολιτών για την κατάργηση του δεύτερου γύρου, προκειμένου να επιλέξουν τους Δημάρχους τους, είναι προσβολή για την Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε (Παραπολιτικά 90,1) ότι «θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή, που στόχος της είναι να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και να ενισχυθεί η συμμετοχή σε έναν γύρο».

«Ο πυρήνας του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή είναι δημοτικές εκλογές με εκλογή σε έναν γύρο. Οι πολίτες ουσιαστικά από τον πρώτο γύρο θα έχουν βάλει και μια δεύτερη επιλογή έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προσέρχονται ξανά», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προσθέτοντας ότι «θέλουμε να το κάνουμε τριάμισι χρόνια πριν τις δημοτικές και περιφερειακές έτσι ώστε να υπάρχει όλος ο χρόνος να ενημερωθούν οι αυτοδιοικητικοί ή οι εν δυνάμει συμμετέχοντες για τη διαδικασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ