Δημοσκόπηση ALCO: Το 67% αισθάνεται ανασφάλεια να μπει στο τρένο -Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση ALCO: Το 67% αισθάνεται ανασφάλεια να μπει στο τρένο -Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Κάλπη
Κάλπη / Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανασφάλεια των πολιτών να ταξιδέψουν με τρένα, αλλά και το πώς κρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών, παρουσιάζει το β' μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της ALCO για τον Alpha.

Στην έρευνα οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους για τον ανασχηματισμό, ενώ αξιολογεί και τους δημοφιλέστερους υπουργούς

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσκόπηση ALCO: 6 στους 10 δεν αισθάνονται ασφαλείς να μπουν σε τρένο

Η έλλειψη εμπιστοσύνης για τον ελληνικό σιδηρόδρομο καταγράφεται στο ερώτημα της ALCO για το αν θα ένιωθαν ασφαλείς ταξιδεύοντας με τρένο. Το 67% λέει πως «όχι» και μόλις 2 στους 10 είπε ναι.

Σχεδόν 6 στους 10 (ποσοστό 58%) εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν κατανόησε τα μηνύματα των συγκεντρώσεων, έναντι 34% που απαντά θετικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, το 52% των πολιτών είπε ότι συμμετείχε σε κάποια από τις πορείες για τα Τέμπη.

Για την αλλοίωση στον τόπο του δυστυχήματος, το 54% θεωρεί πως υπήρξε κυβερνητική εντολή, ενώ το 30% θεωρεί πως η αλλοίωση έγινε από σειρά λαθών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσκόπηση Alco: Η άποψη για τον ανασχηματισμό και οι δημοφιλείς βουλευτές

Το 66% δεν πιστεύει ότι θα βελτιωθεί η απόδοση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό, ενώ το 22% βλέπει θετικά τις αλλαγές.

Σε επίπεδο υπουργών, ο υπ. Άμυνας Νίκος Δένδιας παραμένει ο πιο δημοφιλής με ποσοστό 26%, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης με 18% και ακολουθούν ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός ΕΡγασίας Νίκη Κεραμέως και ο Β. Κικίλιας. «Κανένας» απαντά το 50%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επίπεδο ψηφοφόρων της ΝΔ, τον Ν. Δένδια επιλέγουν σχεδόν 6 στους 10 (59%), ενώ τη δεύτερη θέση μοιράζονται οι Κυρ. Πιερρακάκης και Κωστής Χατζηδάκης με 28% και ακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με 22%.

Δημοσκόπηση ALCO: Χαμηλά η συσπείρωση στη ΝΔ, 6 στους 10 φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η συσπείρωση της ΝΔ είναι μόλις στο 57%, ωστόσο η πλειοψηφία αυτών που απομακρύνονται δεν εγκαταλείπουν το κόμμα, αλλά παραμένουν αναποφάσιστοι (20%).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση είναι στο 80%. Έχει διαρροές προς την Πλεύση Ελευθερίας σε ποσοστό 7%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 38% συσπείρωση. Το 18% είναι αναποφάσιστοι, το 14% οδεύουν προς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το 10% στον Κασσελάκη, ενώ από τα «ιμάτιά του» εισπράττουν και το MεΡΑ25 με το ΚΚΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοσκόπηση Alco Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ