Δένδιας για Τουρκία: Δεν είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση -Δεν αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας - iefimerida.gr

Δένδιας για Τουρκία: Δεν είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση -Δεν αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας

Ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοικτή στον διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Σε κοινή δήλωση με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σάιμον Κόβενι, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο κ. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο», εννοώντας την Τουρκία, χωρίς να την κατονομάσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις αυτές του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών γίνονται μετά το χθεσινό (16/6) μικρό τετ α τετ που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αχρίδα.

Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε πως «η Ελλάδα επιθυμεί πάντοτε μείωση της έντασης και να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας», ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «θα υπερασπιστούμε πάντοτε τις θέσεις μας και τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας συμφέροντα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Ιρλανδό ομόλογό του για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά την οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που είναι θέσεις όμως βασισμένες στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ιρλανδία καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά και τα δύο. Άλλωστε, έχει μια πολύ μεγάλη θετική συνεισφορά στη διαμόρφωση της UNCLOS και ιδιαίτερα στα ζητήματα των θαλασσίων συνόρων, της υφαλοκρηπίδας, των δικαιωμάτων των βραχονησίδων» σημείωσε, και προσέθεσε πως ευελπιστεί ότι η Ιρλανδία θα συνεχίσει τη στάση που μέχρι σήμερα τηρεί, να στηρίζει τις αρχές αυτές σε όλα τα διεθνή φόρα.

Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον Σάιμον Κόβενι για την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψή του στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μαζί με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πεδίο, εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για το τι συμβαίνει στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Ο Ερντογάν επιμένει στη ρητορική των προκλήσεων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του έδειξε πως επιμένει στη ρητορική των προκλήσεων. Απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεδριάσεις του στρατηγικού συμβουλίου με την Ελλάδα, τόνισε με αυστηρό ύφος: «Αφήστε την Ελλάδα να φροντίσει τον εαυτό της από εδώ και πέρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως, αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξαχθεί φέτος η Συνεδρίαση Στρατηγικού Συμβουλίου με την Ελλάδα, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει από εδώ και πέρα να προσέχει.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως δεν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εξέφρασα έντονα τις αντιδράσεις μου για τη διαδικασία και είπα ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους αν δεν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός και ότι έχουμε τελειώσει τις συναντήσεις μας με την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρη ανάπαυλα. Η Ελλάδα ας προσέχει από εδώ και πέρα», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μητσοτάκης: Σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι έχει δίκιο όταν λέει ότι «η άμυνά μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές διαθέσεις, είναι το Διεθνές Δίκαιο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνέχισε: «Είναι οι ισχυρές μας συμμαχίες, είναι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και με ήρεμη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οποιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες της καλής διπλωματικής πρακτικής.

»Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγισή μας τελικά είναι η ορθή και ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, οι οποίοι, και στις πιο δύσκολες συγκυρίες -άποψή μου ήταν και είναι- δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν».

«Ευχαριστώ» Δένδια στον Ιρλανδό ΥΠΕΞ για τη στάση της χώρας του στη μετατροπή τής Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Επίσης, ευχαρίστησε τον Ιρλανδό ομόλογό του για τη στάση της Ιρλανδίας στο Κυπριακό. «Η συμβολή σας, μέσω της συμμετοχής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι ιδιαίτερης σημασίας», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. Επιπροσθέτως, τον ευχαρίστησε για τη στάση που τήρησε η Ιρλανδία στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις, επισημαίνοντας πως υπάρχουν διαχρονικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, κοινές αξίες, κοινές αντιλήψεις, σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ επισήμανε πως ο Σάιμον Κόβενι είναι ο πρώτος υπουργός της Ιρλανδίας που έπειτα από 17 χρόνια επισκέπτεται την Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-EUROKINISSI

Ειδική αναφορά έκανε ο Ν. Δένδιας στη συμφωνία των δύο χωρών τον Ιανουάριο για την κατάρτιση ενός Οδικού Χάρτη εξέλιξης των διμερών σχέσεων, που περιέχει επτά τομείς συνεργασίας: διασπορά, μεταναστευτικό, διατλαντικές σχέσεις, συνεργασία στον ΟΗΕ, εμπόριο, οικονομία, πολιτισμό.

Έμφαση έδωσαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών κατά τη συνάντησή τους στα «πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης» των οικονομικών και των εμπορικών σχέσεων, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να τονίζει πως «μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να προσεγγίσουμε ιρλανδικές επενδύσεις» στη χώρα μας «και θα θέλαμε επίσης η Ιρλανδία να γίνει ένας χώρος που μπορούν να δραστηριοποιούνται εύκολα οι ελληνικές επιχειρήσεις». Επίσης, διαπίστωσε πως όλο και περισσότεροι Ιρλανδοί προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Επιπλέον, συζήτησαν για την πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και για το πώς οι Έλληνες φοιτητές μπορούν να βρουν τον δρόμο τους για τα διεθνούς κύρους ιρλανδικά πανεπιστήμια. Σε αυτό το σημείο, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Ιρλανδό ομόλογό του για το ότι τα ελληνικά διδάσκονται στο Δουβλίνο από το 1952.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έκδοση του «μνημειώδους μυθιστορήματος» Ulysses (Οδυσσέας) του Τζέιμς Τζόις, «ενός ένθερμου μελετητή» των ελληνικών γραμμάτων, ενός γνωστού φιλέλληνα και χαρακτήρισε συγκινητική την ανάρτηση του Ιρλανδού υπουργού Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο Τζόις είχε αναρτήσει την ελληνική σημαία στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.

Κατόπιν, συζήτησαν για τις σχέσεις που διατηρούν οι δύο χώρες με τους μεγάλους απόδημους πληθυσμούς τους και πώς μπορούν να συνεργαστούν πάνω σε αυτό και πώς μπορεί ο ένας να κερδίσει από την εμπειρία του άλλου.

Δένδιας: Ταύτιση σε πολλά θέματα μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών στην ΕΕ, ο Νίκος Δένδιας τη χαρακτήρισε πολύ στενή και τόνισε πως υπάρχει ταύτιση σε πάρα πολλά θέματα. Υπό αυτό το πρίσμα, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Μια στάση που εδράζεται και στο πνεύμα της κοινοτικής αλληλεγγύης, αλλά και στην ανάγκη τήρησης των συμπεφωνημένων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Επιθυμούμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου με τρόπο συναινετικό, εποικοδομητικό, μη συγκρουσιακό, κάτι που θα επιτρέψει στην καθημερινή ζωή να συνεχιστεί ομαλά», εξήγησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες έχουν μια αμοιβαία συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη υποψηφιοτήτων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και εξέφρασε την ικανοποίηση της Ελλάδας που η Ιρλανδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δήλωσε πως η χώρα μας θέλει να αντλήσει από την εμπειρία της Ιρλανδίας.

Αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ν. Δένδιας διαπίστωσε ότι οι δύο χώρες έχουν ταυτόσημη θέση, την οποία έχουν καταδικάσει από την πρώτη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ιρλανδία καταδικάζουν τον αναθεωρητισμό από όπου κι αν προέρχεται.

Μετά το πέρας της κοινής συνέντευξης ακολούθησε γεύμα εργασίας, με φόντο την Ακρόπολη, κατά την οποία οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις.

ΥΠΕΞ Ιρλανδίας: «Απαράδεκτο να αμφισβητείται η κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ»

Απαράδεκτο θεωρεί η ιρλανδική πλευρά το γεγονός να αμφισβητείται η κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καθώς είμαι εδώ στην Αθήνα, είναι σημαντικό να καταστήσω ξεκάθαρο και να επαναλάβω ότι εμείς θεωρούμε απαράδεκτο για την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αμφισβητείται», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι, κατά τη διάρκεια κοινής δήλωσης με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Κόβενι προέταξε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και συνοχή στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος είναι τόσο σημαντικό όσο και κεφαλαιώδους σημασίας για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα, δεδομένης της σύρραξης στην Ουκρανία και εξέφρασε τη στήριξη της Ιρλανδίας στις προσπάθειες για να απαλυνθεί η ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των εταίρων για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στα ανατολικά σύνορα, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ιρλανδός ΥΠΕΞ: Οι προκλήσεις μάς αναγκάζουν να επιβεβαιώσουμε τις αξίες μας και τους στόχους

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η επίσκεψή του στην Αθήνα ήταν μια ευκαιρία για να συζητήσει με τον Νίκο Δένδια «πολύ σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σε επίπεδο Ευρώπης και γειτόνων μας». Είναι προκλήσεις «που ξεπερνούν τα σύνορα των κρατών-μελών και της ΕΕ και που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω της κοινής ευθύνης, της αλληλεγγύης και μέσω της συντονισμένης δράσης στο επίπεδο της ΕΕ», όπως επεξήγησε. Προσέθεσε πως οι προκλήσεις αυτές «μάς αναγκάζουν να επαναλάβουμε και να επιβεβαιώσουμε τις αξίες μας και τους στόχους, στους οποίους εδράζεται η ίδρυση της ΕΕ, δηλαδή την εδραίωση της ειρήνης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξίσου, εξέφρασε την κοινή βούληση των δύο χωρών για την προάσπιση και τη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη και την προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πραγματικά κάτι που απέχει πάρα πολύ από αυτό που επιδιώκουμε ως Ευρωπαίοι». Επηρεάζει το κοινό μας μέλλον, συμπλήρωσε και επισήμανε ότι είναι «μια πρόκληση που δεν πιστεύαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε στην ήπειρο μας». Αντέταξε ως το κλειδί της επιτυχίας, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία των εταίρων για να διασφαλιστεί η ειρήνη και η ασφάλεια.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ιρλανδίας και της Ελλάδας, ο Σάιμον Κόβενι τις χαρακτήρισε πολύ ισχυρές και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δύο χώρες είναι φυσικοί εταίροι.

Επισημαίνοντας το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ιρλανδίας στην Ελλάδα έπειτα από 17 χρόνια, διατύπωσε την ικανοποίησή του πως συμφώνησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι δεν θα αφήσουν να περάσει τόσος χρόνος μέχρι να ξαναεπισκεφτεί ένας Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών την Αθήνα. Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτή η μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των επισκέψεων δεν δείχνει κακές σχέσεις, αλλά το αντίθετο, αναφερόμενος στις τέσσερις προεδρικές επισκέψεις από την Ιρλανδία στην Ελλάδα και πολλές επισκέψεις σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στους περίπου 100.000 Ιρλανδούς που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. «Αγαπούν πάρα πολύ την Ελλάδα. Είναι εξαιρετική χώρα, γεμάτη ιστορία, η οποία έχει διδάξει και συνεχίζει να διδάσκει τον κόσμο. Και οι Ιρλανδοί θα συνεχίσουν να επισκέπτονται την Ελλάδα για να νιώσουν μέρος αυτής και να οικοδομήσουν πιο ισχυρές διμερείς σχέσεις» διαβεβαίωσε και έδωσε έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο έρευνας πανεπιστημίων και επιχειρήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, αναφέρθηκε στους χθεσινούς εορτασμούς στην Ιρλανδία για το μυθιστόρημα «Οδυσσέας» του Τζέιμς Τζόις. «Εμπνεύστηκε από την Οδύσσεια και μάλιστα το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου είναι με γαλάζιο και λευκό, δηλαδή τα χρώματα της Ελλάδας», παρατήρησε.

Ειδική μνεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε και στην επίδραση της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιρλανδία. Η Ελλάδα και η ελληνική λογοτεχνία έχουν επηρεάσει την Ιρλανδία, είπε και προέτρεψε όσους αναρωτιόνται να διαβάσουν τον πιο γνωστό συγγραφέα της Ιρλανδία, τον Τζέιμς Τζόις.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας εστίασε στις συνεχιζόμενες προκλήσεις που συνδέονται με το Brexit, σημειώνοντας πως είναι ένας τομέας στον οποίο η συνεργασία σε επίπεδο ΕΕ ήταν κεφαλαιώδους σημασίας και ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για το «συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του για τη λεπτομέρεια του ζητήματος και τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη της Ελλάδας σε όλη αυτή τη διαδικασία». Όπως είπε, δεν θα έπρεπε να μιλάμε για Brexit το 2022.

Ακόμη υπογράμμισε: «Αυτά τα θέματα είχαν αποτελέσει θέματα ενδελεχούς διαπραγμάτευσης, καταφέραμε να επιλύσουμε τα προβλήματα με συμβιβασμούς και μετά από πάρα πολλές διαπραγματεύσεις. Είχαμε μια διεθνή συνθήκη που κάλυψε όλα αυτά τα ζητήματα του Brexit. Δυστυχώς, υπονομεύεται από την απειλή υιοθέτησης εγχώριας νομοθεσίας στο Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό όμως θα ανοίξει και μια σειρά από προβλήματα που πιστεύουμε ότι είχαμε λύσει με αυτή τη Συμφωνία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει αυτή την προσέγγιση και ευχαρίστησε τα κράτη-μέλη της ΕΕ για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν.

Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον Νίκο Δένδια να επισκεφτεί το Δουβλίνο και είπε πως προσβλέπει στη συνεχιζόμενη συνεργασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ