Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στις Πηγές Κρύας.
Εξέφρασε την πεποίθηση πως το ελληνικό επιχειρείν έχει όλη τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει παρά τις δυσχέρειες και να οδηγήσει την πατρίδα σε ένα ευπορότερο, σταθερότερο, πλουσιότερο, ασφαλέστερο μέλλον.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει εσάς, τους ανθρώπους που μάχεσθε για να αυξήσετε τον εθνικό πλούτο, σε αυτή σας την προσπάθεια», ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει πάντα δίπλα τους.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν αλλιώς αν δεν είχε υπάρξει η κρίση του κορωνοϊού αμέσως μετά την κρίση του χρέους κι αν δεν χρειαζόταν, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση και η κοινωνία να χειριστεί και μια σύγχρονη, μακροχρόνια εθνική κρίση.
Δένδιας: «Για πρώτη φορά η κρίση με την Τουρκία διαρκεί τρία χρόνια»
«Κρίσεις με την Τουρκία η πατρίδα μας πέρασε πολλές, άλλα ήταν όλες χρονικά περιορισμένες. Είναι η πρώτη φορά που η κρίση κρατάει τρία ολόκληρα χρόνια. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δυσχεραίνει την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και για προκοπή» υπογράμμισε.
Επιπροσθέτως, σημείωσε πως «και σαν αποτέλεσμα, επίσης, μιας άλλης κρίσης, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η κοινωνία μας, ο εμπορικός κόσμος, η κυβέρνηση έχει να χειριστεί και μια ακρίβεια, και μια στενότητα υλών και αγαθών».
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών παρέστη το βράδυ της Παρασκευής στο επίσημο δείπνο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια του οποίου τιμήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος η μνήμη του πατέρα του, Σπύρου Δένδια, για την πολυετή συνεισφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό, ως προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.
Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την τιμή που έκανε στον πατέρα του, στην οικογένειά του και στη συνέχεια σε προσωπικό τόνο, ανέφερε πως νιώθει ότι είναι στην οικογένεια του. «Από μικρό παιδί, αισθανόμουν πάντα μέλος της επιμελητηριακής οικογένειας.
Αισθανόμουν πάντα κομμάτι των ανθρώπων που προσπαθούσαν να μεγαλώσουν την "εθνική πίτα", να συμβουλεύσουν την εκάστοτε κυβέρνηση πώς μπορεί το εθνικό εισόδημα, οι συνθήκες εργασίας, ο εθνικός πλούτος να αυξηθεί. Πώς θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, ιδιαίτερα τώρα μετά από τρεις, συνεχείς, μεγάλες κρίσεις» εξήγησε.