Βουλευτές Θεσσαλίας ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας - iefimerida.gr

Βουλευτές Θεσσαλίας ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά τη νομοθετική εργασία / Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν λειτούργησε στο Βόλο στην πρόσφατη κακοκαιρία», καταγγέλλουν οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης και Μαρίνα Κοντοτόλη κάνουν λόγο για κραυγαλέες αστοχίες των κομβικών αντιπλημμυρικών έργων της πόλης του Βόλου, που οδήγησαν στο να πλημμυρίσει από άκρη σε άκρη μία πόλη με κατηφορική κλίση και δίοδο σε όλο το μήκος της προς τη θάλασσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως υπογραμμίζουν τα έργα που αποτελούν τον βασικό αντιπλημμυρικό άξονα για την πόλη του Βόλου - έργα Χειμάρρου Αναύρου, Χειμάρρου Κραυσίδωνα, Χειμάρρου Ξηριά, αντιπλημμυρική τάφρος - Περιφερειακός ΠΣ Βόλου - Δίκτυο ομβρίων - αποδείχθηκαν ελλιπή, ακατάλληλα και τελικά αναποτελεσματικά οδηγώντας στην καταγραφή πρωτοφανών πλημμυρών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος να απαντήσουν για το αν γνωρίζουν για τις αστοχίες των βασικών αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής αλλά και για το αν η αποτελεσματικότητά τους είχε ελεγχθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν.

«Μαγνησία και η Θεσσαλία δεν μπορούν να ζήσουν ξανά τέτοιες καταστροφές»

«Αυτό που παρατηρήθηκε κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας ήταν ότι αρχικά οι χείμαρροι που διατρέχουν την πόλη δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τον μεγάλο όγκο των υδάτων, υπερχείλισαν και στη συνέχεια ο μεγάλος όγκος του νερού και των φερτών υλών εγκλωβίστηκε σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης προκαλώντας πρωτοφανή και εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα», ανέφεραν οι Βουλευτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνη λύση «πολιτικής ευθύνης», σημειώνουν οι βουλευτές, είναι ο εκσυγχρονισμός του εγχώριου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας. Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, αναφέρουν, θα πρέπει πλέον να διαμορφώνεται με βάση τη γεωμορφολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Η κλιματική κρίση και η δεδομένη μεταβολή στη συχνότητα με την όποια ακραία φαινόμενα πλήττουν τη χώρα επιβάλλουν την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των νέων διαθέσιμων τεχνολογιών. «Η Μαγνησία και η Θεσσαλία δεν μπορούν να ζήσουν ξανά τέτοιες απώλειες και καταστροφές», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ