Βορίδης κατά Νίκου Παππά: Ασχετος και απαράδεκτος σε επίπεδο τόνου και ύφους - iefimerida.gr

Βορίδης κατά Νίκου Παππά: Ασχετος και απαράδεκτος σε επίπεδο τόνου και ύφους

Ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»
Ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» /Φωτογραφία: Glomex
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις νέες του αρμοδιότητες στο Υπουργείο Μετανάστευσης κι Ασύλου, αλλά και τον ανασχηματισμό, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, σχολίασε και τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο και τις «τουφεκιές» του Λιμενικού, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βορίδης για Παππά: Είναι άσχετος και απαράδεκτος -Εξαιρετικά προσβλητικός για τον Λιμενικό Σώμα

«Ο συγκεκριμένος είναι και άσχετος και απαράδεκτος σε επίπεδο τόνου και ύφους. Άσχετος, γιατί δεν ξέρει ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης δεν έχει καμία σχέση με το Λιμενικό. Το Λιμενικό ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Επομένως, αυτό έχει το κομμάτι της φύλαξης των συνόρων, που είναι κομμάτι της μεταναστευτικής πολιτικής. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει όταν κάποιος έρθει», είπε αρχικά ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Ανεξαρτήτως αν βρίζει, που δεν ταράζομαι με τις ύβρεις γιατί τις έχω λουστεί μία ολόκληρη ζωή, δεν με απασχολούν οι απόψεις του κ. Παππά. Αλλά είναι εξαιρετικά προσβλητικός για το Λιμενικό Σώμα. Οι λιμενικοί δίνουν έναν τεράστιο αγώνα και μία τεράστια μάχη για να φυλάξουν τα σύνορά μας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν και το κάνουν κάθε μέρα. Κι έχουν να ακούν αυτούς τους ανθρώπους, που είναι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να τους καθυβρίζουν και να τους λένε ότι θα πυροβολήσουν ανθρώπους που έχουν μαυρίσει από τον ήλιο. Κακό χιούμορ που υποκρύπτει μία τοποθέτηση ότι ενεργεί ρατσιστικά το Λιμενικό Σώμα. Κατά την άποψη του κ. Παππά, ενδεχομένως και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βλέπω να έχει κάποιο πρόβλημα, είναι ρατσισμός να φυλάς τα σύνορά σου και να τα φυλάς αποτελεσματικά. Γιατί θα έπρεπε να τα έχεις ανοιχτά και να μπαίνει όποιος θέλει μέσα».

«Πρέπει να κινήσουμε τις διαδικασίες επιστροφής των παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα κάνει ως αρμόδιος υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χρειαζόμαστε καλό διυπουργικό συντονισμό για το θέμα του μεταναστευτικού, να κινήσουμε τις διαδικασίες επιστροφής λαθρομεταναστών στις χώρες τους, πρέπει να βρεθεί τρόπος για να πιεστούν.

Όσοι νόμιμοι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα, πρέπει να σέβονται τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής μας. Φυσικά και θα πληρώνουν φόρους όσοι έρχονται από το εξωτερικό για να δουλέψουν εδώ. Θα έχουν εισοδήματα και δεν θα πληρώνουν φόρους; Θα δω τα θέματα του ασύλου, θα επιμείνω πάρα πολύ στη διεθνή συζήτηση. Αν η Ευρώπη θέλει να είναι σταθερή, πρέπει να βάλει τη διαπραγματευτική και την οικονομική της δύναμη στο τραπέζι».

Τι είπε για Τσάφο, Δοξιάδη και ανασχηματισμό

Ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στη δήλωση του Νίκου Τσάφου είπε: «Ο κ. Τσάφος έδωσε εξηγήσεις για μία ατυχή δήλωση, αναφέρεται στον πατριωτισμό, ο οποίος δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη και τις κατηγορίες που «εξαπέλυσε» η αντιπολίτευση, ο υπουργός ανέφερε ότι «υπήρξε θέμα, για αυτό και παραιτήθηκε».

Τέλος, όσον αφορά στον ανασχηματισμό, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Η τοποθέτηση των Κυριάκου Πιερρακάκη, Χρίστου Δήμα και Κωνσταντίνου Κυρανάκη είναι πάρα πολύ σημαντικές, όπως και αυτή του Σταύρου Παπασταύρου· και η επιλογή για το Υπουργείο Μετανάστευσης λέει κάτι, από πλευράς προτεραιοποίησης. Σε γενική ανάγνωση, δεν υπάρχει πρόταση που απειλεί δημοσκοπικά την πολιτική ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας. Μία κυβέρνηση κρίνεται από τη δουλειά της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ