Βαρβιτσιώτης: Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει βασικός εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδας - iefimerida.gr

Βαρβιτσιώτης: Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει βασικός εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδας

Συνάντηση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον νέο πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ
Συνάντηση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον νέο πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ / Φωτογραφία: Twitter-Varvitsiotis Miltiadis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον νέο πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ, συναντήθηκε σήμερα (10/12) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στη μετα-Brexit εποχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε πολύ φιλικό κλίμα συναντήθηκα σήμερα με τον νέο Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα Matthew Lodge. Η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς & στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας στη μετά-Brexit εποχή», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Twitter.


Κατά τη συνάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη με τον κ. Λοτς επιβεβαιώθηκαν οι ιδιαίτερα σημαντικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες εδράζονται και σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία παραμένει βασικός εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδας με μακρά παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και η αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο, το οποίο, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, πρέπει να γίνει πιο φιλόδοξο και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς συνεργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της παροχής διευκολύνσεων τόσο προς τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν ή επισκέπτονται τη χώρα μας όσο και προς τους Έλληνες πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της βελτίωσης του υφιστάμενου πλαισίου θεωρήσεων εισόδου στις δύο χώρες, σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας αλλά και των υποχρεώσεων της χώρας μας ως κράτος-μέλος του Σένγκεν.

Ειδική αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στους Έλληνες φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια, καθώς και στους Έλληνες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, παρόλο που δεν είμαστε πλέον εταίροι στην ΕΕ, με το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουμε σύμμαχοι και φίλοι και στο πλαίσιο των κοινών μας στρατηγικών φιλοδοξιών, επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε μια στρατηγική σχέση με αμοιβαίο όφελος για τους πολίτες και των δύο χωρών στη μετα-Brexit εποχή.

Βαρβιτσιώτης: Συνάντηση με τον συντονιστή του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας

Ακόμη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε σήμερα (10/12) με τον πρέσβυ ε.τ. Ηλία Κλή, πολύπειρο διπλωμάτη και συντονιστή του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας.

«Με χαρά υποδέχτηκα σήμερα τον πρέσβυ ε.τ. Ηλία Κλή, πολύπειρο διπλωμάτη και συντονιστή του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, την επιτυχία του οποίου αναγνώρισε ο Πρόεδρος Πούτιν. Μιλήσαμε για την επιτυχημένη 13η Μικτή Διϋπουργική Επιτροπή και για τις επόμενες δράσεις μετά την παράταση του Έτους ως τα μέσα του '22», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ