Την άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποφάσισε χθες Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής για τα σκηνικά έντασης που επανειλημμένα προκάλεσε ως δικηγόρος κατά τη διάρκεια δίκης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Στο πλαίσιο της υπεράσπισης των πελατών της, εκπροσωπούσε πολίτες οι οποίοι είχαν μηνυθεί από την τοπική δημοτική αρχή για διατάραξη συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημιούργησε σειρά προβλημάτων. Διέκοψε σε πολλές περιπτώσεις την πρόεδρο του δικαστηρίου, κατηγορώντας την έδρα ότι λειτουργεί ως υποχειριο του δημάρχου Βόλου, απαιτώντας τη μετάθεση της έναρξης της συνεδρίασης και τραβώντας μικρόφωνα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει την αστυνομία ώστε να ζητήσει τη σύλληψη της προέδρου του δικαστηρίου, ενώ συνεργάτης της αποπειράθηκε να κινηματογραφήσει με το κινητό συνεδρίαση, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.
Μάλιστα, μολονότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου ισχυριζόταν ότι η δικαστής ήταν «πιόνι» πολιτικών συμφερόντων, αυτή τελικά αθώωσε τους κατηγορούμενους.
Ζητήθηκε η άρση ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου για δύο πλημμελήματα
Ωστόσο, με δεδομένη την ιδιαίτερα ασεβή και σε ορισμένες περιπτώσεις παράνομη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συμπεριφορά που θα είχε επιφέρει σοβαρές ποινές σε οποιοδήποτε άλλο δικηγόρο, η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου αποφάσισε να στείλει τα πρακτικά της δίκης στις εισαγγελικές αρχές.
Οι εισαγγελείς αξιολόγησαν τα γεγονότα και ζήτησαν την άρση ασυλίας της κας Κωνσταντοπούλου για δύο πλημμελήματα: παρακώλυση της συνεδρίασης του δικαστηρίου και απόπειρα αθέμιτης επιρροής στη δικαστή.
Στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την άρση ασυλίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι η δίωξη είναι πολιτική και εκπορεύεται από τον δήμαρχο Βόλου, δίχως να παράσχει αποδείξεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι το αίτημα της άρσης σχετίζεται αυστηρά με τα όσα έπραξε η κα Κωνσταντοπούλου ως δικηγόρος στο δικαστήριο, και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική της υπόσταση.
Τελικά, υπέρ της άρσης της ασυλίας τάχθηκαν 225 βουλευτές.