«Σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου την πιλοτική εφαρμογή του νέου Ψηφιακού Σχολείου, τονίζοντας, ωστόσο, πως «χάθηκαν 13 χρόνια».
Η Άννα Διαμαντοπούλου, σε μία μακροσκελή ανάρτηση με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για το Νέο Ψηφιακό Σχολείο, ανέλυσε τα βήματα που είχε κάνει ως υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «χάθηκαν 13 χρόνια».
Η ανάρτηση Διαμαντοπούλου για το Νέο Ψηφιακό Σχολείο
«Τον Οκτώβριο του 2010 είχαμε συμπληρώσει μόλις ένα χρόνο ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εν μέσω οικονομικής κρίσης, μνημονίων, αγανακτισμένων κ.λπ.
Στις 9/10/2010 παρουσιάσαμε ως Υπουργείο Παιδείας παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο όλη την πολιτική για το Ψηφιακό σχολείο.
Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε:
- η ψηφιοποίηση και η διαδραστικότητα όλων των βιβλίων και όλων των τάξεων,
- η συμπλήρωση διδασκαλίας κάθε μαθήματος με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
- το ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι πρώτοι 1.200 διαδραστικοί πίνακες κ.λπ.
Ένα χρόνο αργότερα και ενώ είχαν εξασφαλιστεί από την ΕΕ οι πόροι για διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα σχολεία, είχαν ολοκληρωθεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα, είχαν ενοποιηθεί οι μη συμβατές μέχρι τότε πλατφόρμες στο Υπουργείο Παιδείας και υπήρχε ψηφιακή σύνδεση κάθε σχολείου με το υπουργείο.
Στις 13.12.2011 παρουσιάσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο με επίδειξη των 6 πρώτων μαθημάτων, και ανακοινώθηκε η πιλοτική ψηφιακή υπηρεσία συμβούλου καθηγητή για το μάθημα της Φυσικής.
Ακολούθησε ένας μακρύς χειμώνας με μικρά διαλείμματα για την ψηφιακή εποχή στο σχολείο.
Θεωρώ ότι είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και του Π/Θ για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο και εύχομαι από καρδιάς αυτή την φορά να καρποφορήσουν.
Όμως ας σκεφτούμε όλοι πόσες χιλιάδες ελληνοπούλα, μια ολόκληρη σχολική γενιά δεν πήραν αυτό που όφειλε και μπορούσε να τους δώσει η χώρα τους.
Λυπάμαι για δεκατρία χρόνια, ψηφιακής πολιτικής, που χάθηκαν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
Για όσους ενδιαφέρονται επισυνάπτω βίντεο και δελτίο τύπου της εποχής».