«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων, ψηφιακών συμμοριών, οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους ή για κάποιους άλλους λόγους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Νίκος Ανδρουκλάκης από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται τόνισε «Κάθε δημοκράτης πολίτης πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές. Να εναντιωθούμε σε αυτό το ψηφιακό παρακράτος που υποβαθμίζει κάθε έννοια κράτους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Αυτό δήλωσε, κατά την επίσκεψή του στην Καλλονή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Γεωργούλη.
Συνάντηση Ανδρουλάκη με δήμαρχο Λέσβου
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο έργο του φράκτη στον Έβρο. «Εμείς είμαστε αυτοί που ξεκινήσαμε το έργο αλλά δεν φτάνουν αυτές οι επιλογές. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τον φράκτη για να μην πει για τις προσπάθειες που δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα για να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου. Ο οποίος ορίζει την πρώτη χώρα εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη ως χώρα απονομής του ασύλου. Είχε χρέος η κυβέρνηση του να κάνει ό,τι μπορούσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπήρχαν πρωτοβουλίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που πάγωσαν από τους συντρόφους του κ. Μητσοτάκη επί αυστριακής Προεδρίας, ώστε να υπάρχει μια νέα δίκαιη πολιτική για το προσφυγικό», τόνισε.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών του κόμματος στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης.
Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Λέσβο
«Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προτεραιότητα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Θεωρώ, λοιπόν, αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, τις τελευταίες ώρες. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους "κουκουλοφόρων", ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την τοξικότητα των σχολίων στο διαδίκτυο στην ανοχή του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως πρόσθεσε, κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές. «Είναι πρακτικές, που δεν αξίζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Δεν αξίζουν στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα των αγώνων για το κράτος δικαίου. Γι' αυτό, έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι σε όλους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την εποχή, που αυτές οι πρακτικές γίνονταν αποδεκτές. Έχουμε τη δύναμη να εναντιωθούμε σε αυτό το ψηφιακό παρακράτος, το οποίο υποβαθμίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το έργο στον Έβρο κι αφησε αιχμές για τις πολιτικές επιλογές του κ. Μηστοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει τον φράχτη γιατί δεν μπορεί να πει ότι επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε προσπάθειες να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου. Ο Κανονισμός του Δουβλίνου ορίζει την πρώτη χώρα εισόδου ως υπεύθυνη για την απονομή ασύλου», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως υπήρχαν πρωτοβουλίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να υπάρξει μία δίκαιη, νέα πολιτική για το προσφυγικό, αλλά πάγωσαν από τους συντρόφους του κ. Μητσοτάκη επί της αυστριακής προεδρίας του κ. Κουρτς.
«Για όποιον περνά τα σύνορα της ΕΕ, η αίτηση ασύλου πρέπει να γίνεται στο σύνολο των κρατών της ΕΕ και όχι να είναι μόνο υπεύθυνη η πρώτη χώρα. Στη συνέχεια πρέπει να υπάρχει μόνιμο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, με δίκαια κριτήρια, πληθυσμού των χωρών και οικονομικής κατάστασης, και όχι να ζητιανεύουμε τέτοια προγράμματα», υπογράμμισε.
Παράλληλα, επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από τη μία είμαστε απέναντι στην πολιτική ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, την οποία εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας, από την άλλη θεωρούμε αδιανόητη τη στρατηγική να μην προσπαθεί η χώρα μας να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου».
Αναφερόμενος σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Σίγουρα η αυτοδιοίκηση έχει πολλά προβλήματα. Ειδικά ο πρώτος βαθμός χρειάζεται περισσότερη στήριξη. Το ΠΑΣΟΚ, όπως γνωρίζετε, είναι το κόμμα το οποίο έδωσε στην αυτοδιοίκηση πνοή μέσα από τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες. Αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε και στο μέλλον, διότι εσείς έρχεστε πιο κοντά στον πολίτη και πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να τον υπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».