Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας επενδύει ο πρωθυπουργός για την ανάκαμψη της ΝΔ και εκεί θα εστιάσει το επόμενο διάστημα.
Πιστεύει ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί από τους πολίτες για την υλοποίηση του προγράμματός της και το αν πέτυχε να δώσει λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, και όχι «το αν και πόσο δεξιά θα στρίψει το τιμόνι», όπως σημειώνουν συνεργάτες του στον απόηχο των προχθεσινών παρεμβάσεων του κ. Σαμαρά και του κ. Καραμανλή.
Τη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο Λαϊκό νοσοκομείο, το οποίο βρισκόταν σε εφημερία για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, ενώ σήμερα βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στου Ρέντη, όπου βρίσκονται τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.
«Αυτές οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις θα συνεχιστούν αμείωτες», σημειώνουν συνεργάτες του, καθώς ο ίδιος «θέλει να έχει προσωπική άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει στους τομείς που απασχολούν τους πολίτες».
Διαδοχικές επισκέψεις Μητσοτάκη σε υπουργεία
Σήμερα θα επισκεφθεί στις 10 και το υπουργείο Υγείας, όπου μπορεί να μην άλλαξε η ηγεσία του, όμως είναι ένας από τους τομείς τους οποίους έχει θέσει ως προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, η αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ένα προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη και έχει τονίσει ότι θα επιβλέπει προσωπικά την επίτευξή του. Αύριο θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας, όπου θα έχει συνάντηση με τη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως.
Πρόκειται για μια στοχευμένη τακτική προκειμένου να αναδείξει τη βελτίωση της καθημερινότητας ως νούμερο ένα στόχο της κυβέρνησης, δείχνοντας ότι λαμβάνει και το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.
Όπως ανέφερε χθες στο συνέδριο του Economist ο κ. Μητσοτάκης, «η ΝΔ παρέμεινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, είχαμε θέσει έναν στόχο, το οποίο δεν κατακτήσαμε, αλλά υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν». Για τον ίδιο ήταν ένα «μήνυμα ανησυχίας» των πολιτών που δεν έχει να κάνει με την ιδεολογική καθαρότητα της ΝΔ, όπως την έθεσαν στις παρεμβάσεις τους οι δύο πρώην πρωθυπουργοί. Δίνοντας μία έμμεση απάντηση, τόνισε ότι «το 2023 πήραμε 41%, αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση που συνδυάζει δεξιούς πολίτες και μετριοπαθείς κεντρώους». Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι στην κριτική των πρώην, που ζητούν επιστροφή στις δεξιές ρίζες της παράταξης, υπερασπιζόμενος εκ νέου τη στρατηγική της διεύρυνσης της ΝΔ προς το Κέντρο.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να μπει σε αντιπαράθεση ούτε με τον κ. Καραμανλή ούτε κυρίως με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ήταν αυτός που άσκησε την πιο δριμεία κριτική παρουσιάζοντας συγκεκριμένη ατζέντα. «Ήρθαν στη ΝΔ άνθρωποι οι οποίοι μας στήριξαν και πίστεψαν στο πρόγραμμα και τις θέσεις που παρουσιάσαμε. Είναι μεγάλο στοίχημα να τους κρατήσουμε κοντά μας και να συνεχίσουμε μαζί τους για το καλό της πατρίδας», τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, επιμένοντας στην τακτική της διεύρυνσης.