Νέα σεζόν, νέα γαστρονομικά εγχειρήματα: λίγο πριν την έλευση του 2022, γνωστοί σεφ και επιχειρηματίες εγκαινίασαν τα μαγαζιά τους, προσκαλώντας μας να γνωρίσουμε τις εκλεκτές γεύσεις και τα ποτά που σερβίρουν. Πρόκειται για (τουλάχιστον) πέντε νέα μαγαζιά - εστιατόρια, μπαρ - που έκαναν την εμφάνισή τους στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας τους τελευταίους μήνες και έχουν ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Και σύντομα αναμένονται κι άλλα!
Okio Restaurant
Tο Okio Restaurant είναι ένα εστιατόριο με μενού βασισμένο στη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα. Με τις καλύτερες πρώτες ύλες, εποχιακά προϊόντα και σύγχρονες τεχνικές, θα γευτείτε σύγχρονα πιάτα εμπνευσμένα από παραδόσεις και των δύο πολιτισμών.
Στο μενού, που δημιουργήθηκε από τον Παναγιώτη Γιακαλή και τον head chef του εστιατορίου Βαγγέλη Δαγδελένη, είναι της λογικής του sharing style, όπου τα πιάτα παίρνουν τη θέση τους στη μέση του τραπεζιού ώστε να τα μοιραστείτε με την παρέα.
Πέρα από τα απίθανα ψάρια, θα γευτείτε, μεταξύ άλλων, γιουβαρλάκια με ζωμό καρύδας, λεμονόχορτου και δυόσμου, ταρτάρ, γραβιέρα και πατατάκια, αρνίσια σουβλάκια με σάλτσα λάιμ και το πολύ ιδιαίτερο μαγιάτικο με ταμάρινδο και ραπανάκι, που αποτελεί και signature πιάτο.
Πού: Okio Restaurant, Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικόδημου 3, Aθήνα 210 3311436.
Steak House Drakoulis
Το νέο Steak House Drakoulis άνοιξε αρχές του μήνα στο νέο του σπίτι στην Κηφισιά, επί της οδού Πεντέλης 1 και φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο meat point.
Συστάσεις δεν χρειάζεται να δώσουμε καθώς o μοναδικός και ροκ, Στράτος Δρακούλης, που έχει αναγάγει σε επιστήμη την παραγωγή και την κοπή του κρέατος, δημιουργεί τον δικό του μύθο στη γαστρονομική σκηνή της χώρας ήδη από το κατάστημα της Βούλας.
Κορυφαίο πιάτο το ταρτάρ, με κρέας της επιλογής σας, που κόβεται με τα μαχαίρια, τη στιγμή της παραγγελίας. Θαυμάσιο πιάτο επίσης το carpaccio wagyu με ντρέσινγκ χορσράντις και yuzu ponzu, ενώ τα σούπερ κρεάτινα λουκάνικα chorizo pata negra ακροβατούν εντυπωσιακά ανάμεσα στο κομψό και στο ρουστίκ, κι εκπλήσσουν με μια έντονη αίσθηση γλύκας. Όσο για τα ψησίματα, είναι άψογα!
Πού: Drakoulis Dry & Raw, Πεντέλης 1, Κηφισιά
Copal Cocktail Bar
Στην γειτονιά του Ψυρρή θα βρείτε το νέο all day bar της πόλης. Ο λόγος για το Copal, το οποίο ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό design του που θυμίζει κάτι από Μαρόκο.
Ο χώρος είναι ροζ και φινετσάτος, στην αυλή το πράσινο κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ η αρχιτεκτονική του είναι μοναστηριακή.
Το πρωί θα απολαύσετε ωραίο καφέ και brunch, ενώ το βράδυ επιβάλλεται να δοκιμάσετε ένα από τα 11 signature cocktail του.
Πού: Copal, Ναυάρχου Αποστόλη 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 324 0028
Diego Athens
H κυριαρχία του δρόμου συνεχίζεται και το Diego Athens είναι η νέα προσθήκη στον χάρτη με τα street food spot της πόλης.
Aνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι και μας ταξιδεύει σε πρωτόγνωρους γευστικούς προορισμούς. Εδώ θα γευτείτε πιάτα μεταξύ Βιετνάμ, Ταϊλάνδης και Λατινικής Αμερικής, ενώ για την παρασκευή τους επιλέγονται φρέσκα υλικά.
Σερβίρει επίσης κοκτέιλ στο χέρι, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε κάνοντας τη βόλτα σας με θέα την Ακρόπολη ή στα ιδιαίτερα καφάσια που απλώνονται στον πεζόδρομο.
Πού: Diego Athens, Αδριανού 1, Θησείο, 210 3239353
SiR TEN
Εδώ και λίγους μήνες η Εμπεδοκλέους ξυπνάει από το ασύγκριτο άρωμα του καφέ που φύτρωσε στη χώρα των Maya. Το SiR TEN, το καινούργιο hot στέκι στο Παγκράτι, σερβίρει ένα μοναδικό χαρμάνι από τη Γουατεμάλα με νότες καραμέλας, σοκολάτας και φρέσκιας φράουλας, ικανό να αλλάξει τα πρωινά σας ειδικά αν το συνδυάσετε με το λαχταριστό brunch.
Το SiR TEN μοιάζει με ανήσυχο bar της Νέας Υόρκης, πράγμα που σημαίνει ότι όσο η μέρα προχωρά, εκτός από το brunch (το οποίο σερβίρεται καθημερινά 10.00-16.00) θα ανακαλύψετε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Κλασικά ποτά, signature cocktail, νόστιμα πιάτα όπως γαρίδες tempura, ζουμερά tacos και ceviche.
Μπορείτε, επίσης, να ανεβείτε στον πρώτο όροφο για να θαυμάσετε την boutique του ελληνικού brand ρούχων ESAI και να ζήσετε μια shop in shop experience!
Πού: SiR TEN, Εμπεδοκλέους 34, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 07520462
«Bolivar Winter By The Beach»
Για πρώτη φορά, στα 17 χρόνια λειτουργίας του, το Βolivar «φοράει» τα χειμερινά του μέσα από το ολοκαίνουριο project Bolivar Winter.
Η επίσημη πρώτη έγινε το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου και πλέον το Bolivar λειτουργεί ως Club Restaurant κάθε ημέρα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για καφέ, brunch, γεύμα και ποτό. O κατάλογος έχει εμπλουτιστεί και έχουν προστεθεί μεταξύ άλλων και δεκάδες νέες ετικέτες ποτών.
Στα decks θα πρωταγωνιστήσουν αρκετά από τα πιο hot ονόματα της διεθνούς αλλά και της εγχώριας dance σκηνής.
Πού: Bolivar Winter by The Beach, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, τηλέφωνο για κρατήσεις 6970367684 - 6989860678