10 top κρουασάν στην Αθήνα -Φουλ βουτυρένια, αφράτα σαν σύννεφα και με κολασμένη γέμιση - iefimerida.gr

10 top κρουασάν στην Αθήνα -Φουλ βουτυρένια, αφράτα σαν σύννεφα και με κολασμένη γέμιση

Kρουασάν από το Overall Croissanterie/ Φωτογραφία: facebook/ Overall Croissanterie
Kρουασάν από το Overall Croissanterie / Φωτογραφία: facebook / Overall Croissanterie
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά και τη γεύση ενός καλοφτιαγμένου κρουασάν που μόλις έχει βγει από τον φούρνο; Κανείς! Ιδού τα καλύτερα της πόλης:

Αν και δεν ανήκουν στην παραδοσιακή γαστρονομική μας κουλτούρα, τα κρουασάν είναι ίσως η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή πρωινού, μετά την αγαπημένη μας τυρόπιτα, φυσικά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που τα απολαμβάνουμε πιο σωστά, δηλαδή από εξειδικευμένες croissenterie και όχι από σακουλάκια περιπτέρου, τα αγαπάμε όλο και περισσότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς, οι καλές επιλογές που έχουμε στην Αθήνα όλο και πληθαίνουν. Εργαστήρια, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία δίνουν πλέον μεγαλύτερη έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, ακολουθούν με ακρίβεια την αυθεντική γαλλική τεχνική και πειραματίζονται με απολαυστικές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις.

Neropistolo

Σε αυτόν τον παιχνιδιάρικο φούρνο νέας γενιάς τα κρουασάν έχουν μεγάλη ζήτηση όχι μόνο γιατί είναι καλοφτιαγμένα και πεντανόστιμα αλλά και γιατί οι παραλλαγές τους είναι πραγματικά εμπνευσμένες. Φέτα, μέλι και μαραθόσπορος, καραμελωμένα μήλα, αλατισμένη καραμέλα και crumble κανέλας και παστράμι, κασέρι και μπεσαμέλ μαύρης μπίρας είναι μόνο μερικές από όσα φτιάχνουν καθημερινά.

Βουλής 35, Αθήνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tempes perdu

O pastry chef Γιάννης Βλασίου και ο αρτοποιός Δημήτρης Δρίτσας φτιάχνουν 12 διαφορετικές εκδοχές κρουασάν, ικανές να καλύψουν με το καλύτερο τρόπο ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα γούστα. Κρουασάν με γέμιση μόκα, αχλάδι και σουμάδα, τσαλαφούτι και μείγμα ζάταρ, σοκολάτα-πορτοκάλι και φιστίκι-πορτοκάλι, λουκάνικο με σάλτσα χαρίσα είναι μόνο μερικοί από τους επιτυχημένους πειραματισμούς που έχουν κάνει.

Καραΐσκου 114, Πειραιάς

Κρουασάν με κρέμα μπισκότου, αρωματική κρέμα καφέ και crumble από σοκολατένια μπισκότα
Κρουασάν με κρέμα μπισκότου, αρωματική κρέμα καφέ και crumble από σοκολατένια μπισκότα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρουασάν με φίνα κρέμα λεμονιού και την αέρινη μαρέγκα/ Φωτογραφία instagram.com/bread_bc
Κρουασάν με φίνα κρέμα λεμονιού και αέρινη μαρέγκα / Φωτογραφία instagram.com/bread_bc

Bread B.C.

Όταν άνοιξε έγινε αμέσως γνωστός για τα ψωμιά του, πολύ σύντομα όμως ξεχώρισε και για τα κρουασάν. Τεχνικά άψογα, με το ποιοτικό βούτυρο να ξεχωρίζει στο άρωμα και στη γεύση, κάνουν 3 ολόκληρες ημέρες να φτιαχτούν για να γίνουν σωστά, δηλαδή τραγανά έξω και κυψελωτά μέσα. Το σκέτο είναι πολύ ωραίο, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και αυτό με τη φίνα κρέμα λεμονιού και την αέρινη μαρέγκα και φυσικά το new entry με την κρέμα μπισκότου, την αρωματική κρέμα καφέ και το crumble από σοκολατένια μπισκότα. Όσο για τα αλμυρά, το viral ήταν, είναι και θα παραμείνει αυτό με τη σιγομαγειρεμένη προβατίνα και τη γραβιέρα, το οποίο προς το παρόν διατίθεται μόνο τις ημέρες κοντά στην Τσικνοπέμπτη, αν και φήμες λένε ότι οι φαν του έχουν αιτηθεί να παράγεται πιο συχνά.

Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι

Τρομερό παιδί

Το γαλλικό βούτυρο που χρησιμοποιούν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τελικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα. Εξαιρετικά μυρωδάτο και βαθιά νόστιμο, το κρουασάν που φτιάχνουν εδώ είναι φουσκωτό και ανάλαφρο με υποδειγματική ψίχα (ελαστική υφή με την απαραίτητη υγρασία) και κρατσανιστή επιφάνεια. Τα σκέτα ξεπουλάνε πριν καν βγουν από τον φούρνο, ενώ στα best seller του συγκαταλέγονται αυτό με την πλούσια κρέμα αμυγδάλου και εκείνο με τις σταφίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια

Κρουασάν με γέμιση πραλίνα στον φούρνο Τάκη/ Φωτογραφία:facebook.com/takisbakery
Κρουασάν με γέμιση πραλίνα στον φούρνο Τάκη / Φωτογραφία: facebook.com/takisbakery

Τάκης

Όποτε περάσει κανείς απ’ έξω από αυτόν τον φούρνο θα αντικρίσει ουρά. Ο κόσμος τον αγαπάει και τον προτιμάει για πολλά, με πρώτο και καλύτερο το ψωμί του. Μαζί όμως με το ψωμί αποκλείεται να μην πάρεις και χειροποίητο κρουασάν, που φουρνίζεται κάθε πρωί και σε τραβάει από τη μύτη. Για τους αμετανόητους γλυκατζήδες, έχει σοκολατένια αλλά και γεμιστά με πληθωρική λευκή κρέμα και μπόλικη άχνη από πάνω.

Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρουασάν με πραλίνα φουντουκιού από το Overall Croissanterie/ Φωτογραφία: instagram.com/overoll.croissanterie
Κρουασάν με πραλίνα φουντουκιού από το Overall Croissanterie / Φωτογραφία: instagram.com/overoll.croissanterie

Overoll

Από τους πρώτους που μας έβαλαν στη φάση κρουασάν, φτιάχνοντας αποκλειστικά και μόνον αυτό το είδος αρτοσκευάσματος σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Τα κρουασάν των Overall εντυπωσιάζουν πρώτα με την εμφάνισή τους και ύστερα με τη γεύση τους. Αδιαμφισβήτητα φαβορί το κρουασάν με φιστίκι και αυτό με την κρέμα cheesecake και τη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Στα κλασικά πλέον ανήκουν το κρουασάν σπανακόπιτα και το κρουασάν croque madame.

Αγίου Κωνσταντίνου 45, Μαρούσι 

Φρεσκοψημένα κρουασάν στο Kora bakery/ Φωτογραφία: facebook.com/ KoraBakeryAthens
Φρεσκοψημένα κρουασάν στο Kora bakery / Φωτογραφία: facebook.com/ KoraBakeryAthens
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kora

Είναι από εκείνα τα πολύ αφράτα, ανάλαφρα και φουσκωτά κρουασάν που το βούτυρό τους είναι διακριτικό στο άρωμα και η υφή τους τόσο μαλακή που θυμίζει μετάξι. Για να φτιαχτούν θέλουν τρεις ολόκληρες ημέρες, για να φαγωθούν όμως αρκούν τρία μόνο λεπτά. Σκέτα ή με δύο σοκολάτες (μαύρη και γάλακτος σε συνδυασμό), γίνονται ανάρπαστα κάθε πρωί.

Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Κουασάν με ζαμπόν και τυρί από το Queen Bee/ Φωτογραφία: facebook.com/queen.bee.athens
Κρουασάν με ζαμπόν και τυρί από το Queen Bee / Φωτογραφία: facebook.com/queen.bee.athens

Queen Bee

Έβαλε ψηλά τον πήχη στην κατηγορία κρουασάν όταν ακόμα έπαιζε μπάλα σχεδόν μόνο του σε ολόκληρη την Αθήνα. Αν και το σκέτο είναι πραγματικά άπαιχτο, αυτά που ξεχωρίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη είναι σίγουρα ο συνδυασμός μασκαρπόνε με μούρα και αμυγδαλόκρεμα με σιρόπι από ρούμι που φουρνίζεται διπλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Αθήνα 

Το ιδιαίτερο κρουασάν με μυζήθρα, μέλι και σύκο/ Φωτογραφία: facebook.com/ fika.Athens
Το ιδιαίτερο κρουασάν με μυζήθρα, μέλι και σύκο / Φωτογραφία: facebook.com/ fika.Athens

Fika

Η Ιφιγένια Ζάχου φτιάχνει κρουασάν με φοβερή αφοσίωση και προσοχή στη λεπτομέρεια, γι' αυτό και έκανε επιτυχία από την αρχή. Βούτυρα γαλλικής προέλευσης, βελγικές σοκολάτες, χειροποίητες κρέμες, φρέσκα φρούτα εποχής, τυριά και αλλαντικά μικρών παραγωγών κ.ά. συνδυάζονται στις δημιουργίες της και ξεπουλάνε όλες τις ώρες. Πέρα από τα κλασικά, αξίζει δοκιμής το πιο ιδιαίτερο κρουασάν της, που περιέχει μυζήθρα, μέλι και ξερό σύκο.

Βούρβαχη 6, Ακρόπολη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Crescenses

Η σχετικά νέα άφιξη στα νότια προάστια κοντράρει στα ίσια όσες croissanterie έχουν ήδη εδραιώσει τη θέση τους στην Αθήνα. Όλα τα προϊόντα είναι ημέρας, φτιάχνονται στο εργαστήριό τους με προσεγμένα υλικά και συνδυάζουν το κλασικό με το αναπάντεχο, αφού περιέχουν από απαλή κρέμα gianduja και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα μέχρι λουκάνικο, κοτόπουλο και μανιτάρια.

Δημ. Γούναρη 118, Γλυφάδα







Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρουασάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ