Στον πεζόδρομο της Ρόμβης η μυρωδιά σε κατευθύνει σε κάτι τραγανό και ζουμερό. Στέκεσαι για λίγο στο κατώφλι και ύστερα μπαίνεις στον κόσμο του Smak, σε έναν από τους πιο νόστιμους προορισμούς της Αθήνας για πεϊνιρλί και πίτσα.
Τέσσερις φίλοι από τη Δράμα, έστησαν στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ένα απλό μαγαζί αλλά γεμάτο «γεύση» (άλλωστε αυτό σημαίνει και το «Smak»).
Το ταξίδι του Smak ξεκίνησε όταν οι εμπνευστές του αποφάσισαν να μάθουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας. Τελικά, συνδύασαν τις τεχνικές του πεϊνιρλί με αυτές της ιταλικής πίτσας και το αποτέλεσμα είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί απλά ως τραγανό απ’ έξω και ζουμερό μέσα. Είναι αυτό το κάτι άλλο που δεν μπορείς να του αντισταθείς.
Η μοναδική φρέσκια ζύμη αργής ωρίμανσης ψήνεται μπροστά σου σε καυτή πέτρα μέσα σε μόλις 2 λεπτά. Ετσι, μπορείς να την γευτείς σε πίτσα, καλτσόνε και πεϊνιρλί. Ολα τους ζεστά, τραγανά, μοσχοβολιστά. Ολα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα από κορυφαίους παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το μενού περιλαμβάνει αλμυρές και γλυκές γεύσεις, οπότε δεν γίνεται να πεις όχι. Μία από τις τελευταίες του, μάλιστα, προσθήκες είναι το πεϊνιρλί με σουβλάκι καλαμάκι και κασέρι, ενώ για όσους έχουν βγάλει το κρέας από τη διατροφή τους το Smak προτείνει κάτι σε εντελώς άλλο επίπεδο: Πεϊνιρλί με παντζάρι, φακές, μυρωδικά και σος γιαουρτιού.
Το Smak έχει κλείσει έναν χρόνο από τότε που άναψε τον φούρνο του στην Ρόμβη και ετοιμάζεται να γεμίσει αρώματα την πόλη για πολλά χρόνια ακόμη!