Αν δεν έχετε ακόμη σκεφτεί που θα κάνετε Ρεβεγιόν Χριστουγέννων, προλαβαίνετε να πάρετε ιδέες και αν αποφασίσετε.
Συνήθως τα Χριστούγεννα μοιάζουν να ζητούν πολυτέλεια, φώτα και καλό φαγητό. Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα ξενοδοχεία της Αθήνας ετοιμάζουν τέτοιες εποχές ειδικές βραδιές για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σε κάθε περίπτωση, μια ημέρα πριν τα Χριστούγεννα εκείνο που χρειαζόμαστε είναι οι άνθρωποι που θέλουμε να βρίσκονται δίπλα μας στις γιορτές. Ξεκινήστε από εκεί και δείτε παρακάτω επιλογές που θα καλύψουν μια μεγάλη γκάμα προτιμήσεων σε φαγητό, περιβάλλον, αλλά και τιμή.
Με θέα την Ακρόπολη, στο Galaxy του Ξενοδοχείου Hilton
Πάνω από την πολύβουη Βασιλίσσης Σοφίας, το Galaxy Bar & Restaurant του ξενοδοχείου Hilton προσφέρει μια μοναδική θέα της γιορτινής Αθήνας με επίκεντρο φυσικά την Ακρόπολη.
Για την Παραμονή των Χριστουγέννων, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έχουν ετοιμάσει ένα gourmet μενού 7 πιάτων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαντί με κονφί πάπιας, σύκα, καρύδια και τυρί comte και μοσχαρίσιο φιλέτο με κυδώνι μπρεζέ και σος μαύρης τρούφας.
- Το μενού κοστίζει 175€ ανά άτομο και περιλαμβάνει εκτός από τα πιάτα ένα ποτήρι σαμπάνια Perrier Jouet, καθώς και ένα ποτήρι ουίσκι Macallan.
Αν πάλι απλά θέλετε να βγείτε στη γιορτινή Αθήνα, από τις 22.00 και έπειτα το Roof Garden του Hilton, στο Galaxy Bar & Restaurant έχει ετοιμάσει ένα πάρτι με την μπάντα Vanila Swing να προσφέρει μια μοναδική βραδιά με αγαπημένα jazz classics και christmas swing. Η είσοδος στο πάρτι κοστίζει 25€.
Στο στολισμένο κέντρο της Αθήνας, στο Electra Palace
Αν πάλι θέλετε να πλησιάσετε ακόμη περισσότερο την καρδιά της Αθήνας το βράδυ των Χριστουγέννων μια επιλογή είναι και το Electra Roof Garden στην Πλάκα, όπου κυριολεκτικά θα νιώθετε σε απόσταση… αναπνοής από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Electra Palace, ένα εστιατόριο με ελληνική δημιουργική κουζίνα, δια χειρός σεφ Δανιήλ Τσαγκαρίδη.
Μια βόλτα στην Πλάκα και το φωτισμένο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων και ένα ωραίο δείπνο με ασυναγώνιστη θέα μπορούν να κάνουν τις γιορτές πραγματικά μοναδικές.
- Τιμή για το χριστουγεννιάτικο μενού 95 ευρώ / άτομο και 50% έκπτωση σε παιδιά ως 12 ετών.
Βόλτα στον ατμοσφαιρικό Λυκαβηττό με καλό φαγητό
Η νύχτα πριν τα Χριστούγεννα όμως δεν προσφέρεται μόνο για εκδηλώσεις πολυτελών ξενοδοχείων. Παραμένουμε στο κέντρο της Αθήνας και κατευθυνόμαστε προς τον Λυκαβηττό για ένα ακόμη σημείο όπου η θέα προς τη φωτισμένη πόλη είναι μοναδική, όσο και το φαγητό.
Από τον ψηλότερο λόφο της Αθήνας μπορεί κανείς να ατενίσει ως και τον Πειραιά. Εκεί, θα σας περιμένουν τα τραπεζάκια του εστιατορίου «Ορίζοντες Λυκαβηττός» που έχει στηθεί με τρόπο που τίποτα να μην αποσπά την προσοχή από την απίστευτη θέα. Με ελληνική κουζίνα και έφεση στην παράδοση υπό την γαστρονομική ματιά του σεφ Μίλτου Αρμένη.
Σε ένα μενού πέντε πιάτων, με το τελευταίο να κλείνει γλυκά τη βραδιά, ο Λυκαβηττός είναι σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να περάσει κανείς το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων.
- Το μενού των Χριστουγέννων στοιχίζει 69 ευρώ / άτομο
Κρυμμένος θησαυρός κάπου στο Κολωνάκι - Το εστιατόριο Simul
Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρει να ανεβείτε σε υψόμετρο, αλλά να περπατήσετε στην Αθήνα τη γεμάτη λαμπιόνια και κόσμο, τότε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε μια γευστική γωνιά πέριξ του ιστορικού κέντρου.
Έχοντας πάρει πολύτιμη εμπειρία ως sous-chef στα εστιατόρια COOKOOVYA και ΜΑΝΗΜΑΝΗ, ο Σεφ Νίκος Θωμάς αποφάσισε να αφήσει το δικό του DNA στη μαγειρική σε έναν μικρό και ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο πίσω από τον Ευαγγελισμό, στην οδό Υψηλάντου στο Κολωνάκι.
Έχοντας την τύχη να γνωρίσουμε τον σεφ, γνωρίζουμε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η πρώτη ύλη, γεγονός που τον οδηγεί να ετοιμάζει νέα πιάτα ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των υλικών, που πρέπει πάντα να ανταποκρίνονται στην ποιότητα που αποζητά.
- Το μενού για το Ρεβεγιόν Χριστουγέννων υπολογίζεται στα 70 ευρώ / άτομο
Άλλωστε SIMUL σημαίνει «μαζί» και σε αυτό το μαζί συνοψίζονται όλα όσα έχει ανάγκη κανείς από ένα Ρεβεγιόν Χριστογέννων. Να περάσει δηλαδή καλά και να έρθει πιο κοντά με αγαπημένα του πρόσωπα.
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στη θάλασσα
Το μόνο ξενοδοχείο στην Αθήνα που διαθέτει τη δική του βιολογική Φάρμα και προμηθεύει καθημερινά τα εστιατόριά του με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το Margi Hotel, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά στην αθηναϊκή Ριβιέρα. Τα μενού του περιλαμβάνουν τοπικά και διεθνή εδέσματα τα οποία έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος chef Παναγιώτης Γιακαλής και θα τα απολαύσετε την παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα εορταστικό μπουφέ.
Σε μια ήσυχη γωνιά, κοντά στη θάλασσα, το ξενοδοχείο είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν αν συνδυάσουν τον λαμπερό χώρο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου και την ησυχία που προσφέρει η εξαιρετική του τοποθεσία. Κι αν τελικά έχετε όρεξη για ένα τελευταίο ποτό, επιστρέφοντας από το δείπνο των Χριστουγέννων, η Γλυφάδα είναι μόλις 8 λεπτά μακριά.
Με μια «Bella Vespa» στη Γλυφάδα
Τι θα λέγατε μια και φύγαμε από το κέντρο, να αφήσουμε πίσω της τα βαριά έπιπλα και τα πολυτελή εστιατόρια ξενοδοχείων; Υπάρχει ένα εστιατόριο στη Γλυφάδα που με έμπνευση την ιταλική κουζίνα και γνώμονα τις μεσογειακές γεύσεις θα γίνει το στέκι σας, τόσο τις καθημερινές, όσο όμως και κατά τη διάρκεια των γιορτών. Με όνομα Bella Vespa και αποχρώσεις στο πράσινο και το κόκκινο δεν μπορεί να το μπερδέψεις.
Τον σεφ του, Δημήτρη Χατζηδημητρίου τον είχα προσέξει από ένα σύντομο τηλεοπτικό του πέρασμα πριν από δυο καλοκαίρια. Στη συνέχεια, τον παρακολούθησα στο Instagram και είδα πως λατρεύει αυτό που κάνει και γι’ αυτό το κάνει με πολλή αγάπη. Φυσικά, η εμπειρία του σε εστιατόρια της Αθήνας (Kiky και «Ταξιδεύοντας») αποτελεί την πιο πολύτιμη περγαμηνή του μόλις 32 ετών σεφ που μας κέρδισε με το ξεχωριστό του στιλ και την αμεσότητα.
Το μενού για το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων
- Welcome Drink
- Σούπα βελουτέ κολοκύθας, με άγρια μανιτάρια και παρμεζάνα
- Σαλάτα με μπέιμπι πατζαροφυλλα, γαρίδες, αβοκάντο και φιλέτα εσπεριδοειδών
- Χειροποίητο Ραβιολι με κολοκύθα, μασκαρπόνε και μοσχαρίσιο λουκάνικο salsicia
- Menthe Pastille Liqueur/Λικέρ μέντα
- Κυρίως Πιάτο
- Tornado φιλέτο γαλοπούλας, γεμιστό με κάστανα παπάγια και ραγού. Συνοδεύεται με πουρέ γλυκοπατάτας, μπέιμπι καρότα και πατάτες κονφί
- Επιδόρπιο
- Μους κάστανο πάνω σε τραγανό μπισκότο σοκολάτας, ελαφριά κρέμα blueberry και φρούτα του δάσους
Το μενού στοιχίζει 65 ευρώ ανά άτομο, ενώ μπορείτε να επιλέξτε να ταιριάξετε κάθε πιάτο σας με ετικέτες κρασιού από ελληνικούς και ιταλικούς αμπελώνες (μαζί με το pairing κρασιού η τιμή διαμορφώνεται στα 95 ευρώ).
Στη Βουλιαγμένη για ρεβεγιόν με τζαζ και θέα τη θάλασσα
Παραμένοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και για εκείνους που θέλουν να «ταξιδέψουν» πιο βαθιά στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, υπάρχει και το Moorings. Ένα all day bar, εστιατόριο που εκτός από προσεγμένο φαγητό και εξαίρετη θέα στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, έχει προγραμματίσει μια βραδιά με ζωντανή μουσική για την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Ο Σταύρος Ρωμανός και οι Swingers θα γιορτάσουν μαζί σας με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο jazz ήχους και δυνατές ερμηνείες ανεβάζοντας τη διάθεση σε μια γιορτινή λαμπερή ατμόσφαιρα!
- Η τιμή για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων ανέρχεται στα 63 ανά άτομο