Ψαράκια και Θαλασσινά: Οταν η γεύση συναντά το στιλ -Φρέσκο ψάρι σε ένα γουστόζικο μαγαζί [εικόνες] - iefimerida.gr

Ψαράκια και Θαλασσινά: Οταν η γεύση συναντά το στιλ -Φρέσκο ψάρι σε ένα γουστόζικο μαγαζί [εικόνες]

Το εστιατόριο «Ψαράκια και Θαλασσινά» στη Γλυφάδα
Το εστιατόριο «Ψαράκια και Θαλασσινά» στη Γλυφάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί οι ταβέρνες πασχίζουν να πείσουν τους επίδοξους πελάτες πως είναι οικογενειακές; Κι αν αυτή η συνθήκη αποδειχτεί αληθινή, μήπως τότε το εστιατόριο υπολείπεται σε αισθητική και ατμόσφαιρα;

Ανακαλύψαμε μια αλυσίδα από εστιατόρια που είναι σαφέστατα οικογενειακά - έχουν δημιουργηθεί με το μεράκι και την φροντίδα μιας οικογένειας - αλλά ξέρουν να προσφέρουν το φρέσκο και καλομαγειρεμένο τους ψάρι σε ένα φωτεινό και γουστόζικο περιβάλλον. Αναζητάς το μέρος εκείνο που θα απολαύσεις θαλασσινά και ψάρια, σε προσιτές τιμές, τότε η αναζήτηση τελείωσε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψαράκια και θαλασσινά... μια νόστιμη ιδέα που έγινε πραγματικότητα

Περάσαμε την πόρτα της αυλής στη Γλυφάδα σε ένα μέρος που δεν θύμιζε κλασική ψαροταβέρνα, ούτε όμως και απρόσωπο και κρύο εστιατόριο. Το πέτρινο της οδού Κύπρου, πίσω από της γραμμές του τραμ βοηθούσε πολύ στην δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Κι ύστερα, περπατήσαμε μπροστά από ένα πειρατικό καράβι, τον πιο ξεχωριστό παιδότοπο της πόλης και διασχίσαμε μια σάλα πάνω από την οποία αρμένιζε μια ψαρόβαρκα, σαν να βγήκε για ψάρεμα στον ουρανό.

Το πειρατικό καράβι στην αυλή του εστιατορίου «Ψαράκια και θαλασσινά» στη Γλυφάδα
Το πειρατικό καράβι στην αυλή του εστιατορίου «Ψαράκια και θαλασσινά» στη Γλυφάδα

Εκεί, μάθαμε τα πάντα από τον καθ' ύλην αρμόδιο. Η Μαρία, μέλος της οικογένειας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τα εστιατόρια «Ψαράκια και Θαλασσινά» πριν από περίπου έξι χρόνια, μας υποδέχτηκε όπως θα έκανε κάθε Ελληνίδα οικοδέσποινα στο νέο τους σπίτι - το τέταρτο αδερφάκι των εστιατορίων στη Γλυφάδα - και μας εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια την φιλοσοφία της επιχείρησης.

Η ιδέα, απλή... Τα «Ψαράκια και Θαλασσινά» ήρθαν να προσφέρουν ποιοτικό φαγητό - το οποίο μεταφράζεται σε φρέσκο ψάρι, παραδοσιακές, αλλά και πιο ψαγμένες συνταγές με ψαρικά και θαλασσινά - στην καλύτερη δυνατή τιμή. Κι όλο αυτό, σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για κάθε περίσταση. Από το στέκι της παρέας για ουζάκι και ψαρομεζέ, ως τραπέζια για ειδικές περιστάσεις και επαγγελματικά γεύματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπλήξεις στα Ψαράκια και Θαλασσινά ξεκινούν με το «καλημέρα»

Καθίσαμε και πριν καλά, καλά προλάβουμε να αφομοιώσουμε τον χώρο - οι κήποι του «Ψαράκια και Θαλασσινά» με τα πέτρινα πεζούλια και το εργονομικό φως μας έκλεψαν τη ματιά - έφτασε στο τραπέζι ένα δίσκος γεμάτος με τα χειροποίητα μεζεδάκια. Ο «διάσημος» δίσκος του εστιατορίου, με τον οποίο καλωσορίζει πάντα τους πελάτες.

Ένα περιβάλλον κατάλληλο για κάθε περίσταση
Ένα περιβάλλον κατάλληλο για κάθε περίσταση

Κλασικοί ψαρομεζέδες, αλείμματα, όλα με φροντίδα και παρασκευασμένα στην κουζίνα του εστιατορίου, ό, τι χρειάζεται κανείς για να τσουγκρίσει το πρώτο ποτήρι με φίλους. Η φιλοσοφία απλή... γιατί να περιμένεις με ψωμί και νερό ώσπου να έρθουν όλα όσα έχεις παραγγείλει; Διαλέγεις όσα ορεκτικά λαχταρά η ψυχή σου και η αναμονή γίνεται απολαυστική.

Γιουβέτσι γαρίδες, αχνιστά μύδια, χταπόδι ξιδάτο και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στον πετρόχτιστο κήπο του «Ψαράκια και Θαλασσινά» στη Γλυφάδα
Γιουβέτσι γαρίδες, αχνιστά μύδια, χταπόδι ξιδάτο και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στον πετρόχτιστο κήπο του «Ψαράκια και Θαλασσινά» στη Γλυφάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω στον δίσκο ξεχώριζαν η ψητή μελιτζανοσαλάτα με τη σκορδάτη επίγευση και τον αρωματικό μαϊντανό, το ξιδάτο χταπόδι τη γεύση του οποίου απογείωνε το θαρρείς πικλαρισμένο κρεμμυδάκι και η πιπεριά και φυσικά... τα ντολμαδάκια. Τυλιγμένα με φροντίδα στις κουζίνες του εστιατορίου, σύμφωνα με την συνταγή της γιαγιάς Ελευθερίας, σερβίρονται με σάλτσα γιαουρτιού με μυρωδικά και είναι σαφέστατα κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε.

Τραγανά φιλετάκια πέρκας αρωματισμένα με κάρδαμο & πιπεριά Φλωρίνης
Τραγανά φιλετάκια πέρκας αρωματισμένα με κάρδαμο & πιπεριά Φλωρίνης

Πατάτες μα τι... πατάτες

Ποιο είναι το ορεκτικό - συνοδευτικό που δεν λείπει από κανένα εστιατόριο; Σωστά το υποθέσατε: Οι πατάτες, που στα «Ψαράκια και Θαλασσινά» δεν αποτελούν απλή υπόθεση. Προφανώς και δεν είναι προτηγανισμένες, όμως δεν είναι και μια απλή πατάτα ψημένη σε καυτό λάδι.

Κόβονται σε χωριάτικο στιλ και βουτούν σε νερό από την προηγούμενη, ενώ στη συνέχεια μπλανσάρονται - μπαίνουν δηλαδή για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει - πριν τηγανιστούν και φτάσουν με τη... σέσουλα στο τραπέζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πιάτα που ξεχωρίσαμε στα Ψαράκια και Θαλασσινά

Το ενδιαφέρον με το εστιατόριο είναι πως μπορεί κανείς να διαμορφώσει ένα μενού στα μέτρα του και ανάλογα με την περίσταση. Αν η περίσταση θέλει τσίπουρο ή ούζο, τότε οι μεθυσμένες γαρίδες σε γλυκάνισο και σαφράν ή άλλα ολόφρεσκα τηγανητά ψάρια είναι ιδανικά.

Ενα πιάτο που δεν θα βρει κανείς εύκολα αλλού είναι οι απολαυστικές μεθυσμένες γαρίδες με γλυκάνισο
Ενα πιάτο που δεν θα βρει κανείς εύκολα αλλού είναι οι απολαυστικές μεθυσμένες γαρίδες με γλυκάνισο και σαφράν

Εκείνοι πάλι που θέλουν κρασάκι (έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εμφιαλωμένο κρασί από ελληνικούς αμπελώνες και εξαιρετικό χύμα) μπορούν να επιλέξουν μύδια αχνιστά, με τρεις διαφορετικούς τρόπους -δοκιμάσαμε εκείνα που βούτηξαν σε μουστάρδα και μυρωδικά - ή πάλι ένα από τα φρέσκα ψάρια ημέρας ψητά στη σχάρα.

Μύδια, χταποδάκι αλλά και ολόφρεσκα ψάρια καθημερινά στις κουζίνες του «Ψαράκια και Θαλασσινά»
Μύδια, χταποδάκι αλλά και ολόφρεσκα ψάρια καθημερινά στις κουζίνες του «Ψαράκια και Θαλασσινά»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλες τις περιστάσεις και σε κάθε... περίπτωση θυμηθείτε να δοκιμάσετε το Κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, στακοβούτυρο Κρήτης & φρέσκια ντομάτα. Σερβίρεται με μπόλικη κεφαλογραβιέρα και ο συνδυασμός όλων των ποιοτικών υλικών στο... πήλινο προκαλεί εκρήξεις στον ουρανίσκο.

Τέλος, μια έξυπνη ιδέα για μικρά παιδιά που δεν αγαπούν τόσο το ψάρι είναι το φιλέτο πέρκας παναρισμένο σε τραγανή κρούστα και σερβιρισμένο με μια υπέροχη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.

Κλασική αξία για τους λάτρεις των ζυμαρικών το πιάτο «πέννες με σολομό»
Κλασική αξία για τους λάτρεις των ζυμαρικών το πιάτο «Πέννες με σολομό, πάπρικα & άνηθο»

Το εστιατόριο «Ψαράκια και Θαλασσινά» στη Γλυφάδα είναι ένα από τέσσερα της οικογένειας όπου μπορείτε να απολαύσετε όλα τα παραπάνω. Περισσότερες πληροφορίες:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα Κηφισιά, Ιλισίων 27
?2106203622
Χαλάνδρι, Κώστα Βάρναλη 5
?2106855932
Βάρκιζα, Ποσειδώνος 14
?2109654138
Γλυφάδα, Κύπρου 60
? 210 8983555

FB : https://www.facebook.com/psarakiathalassina/
INSTA: https://instagram.com/psarakia?igshid=8jrwb1x66bpc
SITE: https://www.psarakiakaithalassina.gr/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψάρια θαλασσινά εστιατόριο Γλυφάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ