Ενα ταρτοποιείο, το πρώτο της Αθήνας, γεμίζει μυρωδιές την οδό Παλλάδος στου Ψυρρή: το όνομά του «Μarika».
Οι ιδιοκτήτες του, ο Σπύρος Παναγόπουλος και η σύζυγός του, Μαριλού Πρεπάκη εμπνεύστηκαν την ιδέα από την γιαγιά τους , Μαρίκα, από τη Θράκη, εκπληκτική μαγείρισσα και «μαστόρισσα» στην τέχνη της ζύμης.
«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, όχι ακόμα ένα bakery, κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ταρτερί στου Ψυρρή. Οι τάρτες είναι πολύ διαδεδομένες στην Ευρώπη, κυρίως στο Παρίσι και το Λονδίνο, όμως στην Αθήνα δεν υπήρχε ένα μαγαζί που να εξειδικεύεται» δηλώνουν, μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες.
Οι τάρτες στη Μαρίκα είναι φτιαγμένες από εξαιρετικές πρώτες ύλες: αλεύρι από τους Μύλους Αχαΐας, βούτυρο ελληνικό από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και τα περισσότερα τυριά και τα αλλαντικά, ενώ τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα, συνδυάζονται με χειροποίητες κρέμες και σπιτικές μαρμελάδες, φέρνοντας στο νου εικόνες από την παιδική μας ηλικία.
Δείτε τις τάρτες και διαβάστε λεπτομέρειες για τη «Μarika» στου Ψυρρή, στο Bovary.gr.