Το Θησείο επανέρχεται δυναμικά το τελευταίο διάστημα στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας φιλοξενώντας μερικά από τα πιο hot νέα στέκια της πόλης.
Άλλωστε η βόλτα σε μια από τις πιο παλιές και γραφικές συνοικίες της πρωτεύουσας με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.
Στον πλακόστρωτο δρόμο της Αποστόλου Παύλου βρίσκεται το Hill Athens, ένα πανέμορφο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο με κομψό σομόν χρώμα που οι παλιότεροι θα θυμούνται ως το απόλυτο στέκι «Chocolat Royal», όπου έχουμε πιει αμέτρητους καφέδες ως φοιτητές.
Πλέον φιλοξενεί ένα μοντέρνο εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα, cozy chic διακόσμηση και ανεμπόδιστη θέα προς τον φωτισμένο Παρθενώνα. Μάλιστα, το Hill Athens είναι... όνομα και πράγμα καθώς περιτριγυρίζεται από τους τέσσερις ιστορικούς λόφους της Αθήνας: της Ακρόπολης, της Πνύκας, των Νυμφών (Αστεροσκοπείο) και των Μουσών (Φιλοπάππου).
Τι θα δοκιμάσεις στο Hill Athens στο Θησείο
Το μενού είναι εξίσου εντυπωσιακό με την τοποθεσία του. Είναι εμπνευσμένο από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα με μοντέρνα twists, που ικανοποιούν τους απαιτητικούς ουρανούς τόσο των Αθηναίων όσο και των τουριστών.
Ο executive chef Δημήτρης Δημητριάδης και ο chef de cuisine Κωνσταντίνος Μπρίνιας, δυο άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση, έχουν επιμεληθεί το χορταστικό μενού που δεν θα αφήσει κανέναν (γευστικό κάλυκα) ασυγκίνητο.
Όλα τα υλικά είναι φρέσκα, προσεκτικά διαλεγμένα και προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς σε διάφορα μέρη της χώρας.
Από νωρίς το πρωί σερβίρει μυρωδάτο καφέ και πρωινό με υπέροχα brunch πιάτα (όπως croque madame, hot dog, αυγά, ομελέτες, καγιανάς κ.α.) αλλά και μεσημεριανό και βραδινό ως αργά το βράδυ.
Η fine dining εμπειρία ξεκινά με ψωμί και αλάτι (κυριολεκτικά) καθώς θα σου σερβίρουν φέτες αφράτου, ζυμωτού ψωμιού, χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο για ατελείωτες βούτες ως καλωσόρισμα. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις για την σούπα ημέρας, που θα ζεστάνει ψυχή και σώμα.
Σειρά έχει η σαλάτα. Οι ξένοι λατρεύουν την χωριάτικη, που σερβίρεται στην μοντέρνα της εκδοχή, αλλά αν θες κάτι διαφορετικό, επίλεξε την σαλάτα baby gem με ψητό μπρόκολο, κουκουνάρι, φέτες αχλάδι, μυζήθρα Κεφαλλονιάς και dressing βασιλικού.
Must try είναι η μπάφα μαρινέ με ζωμό πορτοκάλι, μανταρίνι, δυόσμο και καπνιστή μαγιονέζα. Η μπάφα είναι ψάρι που καταφτάνει από το Αιτωλικό Μεσολογγίου και είναι το καλύτερο σεβίτσε που έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου.
Άχαστο πιάτο είναι επίσης το κρεμώδες κριθαρότο με γαρίδες και τα νιόκι πατάτας. Πάμε στα κυρίως πιάτα με κρέας, όπου θα βρεις μερικές εξαιρετικές επιλογές που θυμίζουν τα μαμαδίστικα πιάτα του κυριακάτικου τραπεζιού με μοντέρνες πινελιές όπως το αρνάκι φρικασέ, το μοσχάρι στιφάδο και το κοτόπουλο με τραχανά.
Αν νομίζεις ότι αυτό ήταν, κάνεις λάθος. Κράτησε λίγο χώρο για το γλυκό (ή τα γλυκά). Μοιράσου με την παρέα σου ένα κρεμώδες cheesecake με απαλή γεύση, μια lemon pie με βελούδινη κρέμα και για τους choco lovers ένα λαχταριστό προφιτερόλ.
Αν θέλεις μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία ζήτησε την βοήθεια του πάντα ευγενικού restaurant manager και έμπειρου γνώστη του οίνου Γιώργος Σπύρου ώστε να συνοδεύσεις τα πιάτα σου με το κατάλληλο κρασί.
Θα ξεκινήσεις με ένα ποτήρι αφρώδες κρασί, θα συνεχίσεις με υπέροχα μυρωδάτα λευκά και βαθιά κόκκινα και θα ολοκληρώσεις με γλυκό επιδόρπιο οίνο από τη Σάμο. Η λίστα των κρασιών διαθέτει πάνω από 200 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.
Το Hill Athen είναι ιδανική επιλογή για ρομαντικά ραντεβού κάτω από την Ακρόπολη, αλλά και επαγγελματικά δείπνα συνοδεία ενός μοναδικού μενού και καλού κρασιού με την ελληνική κουζίνα σε πρώτο πλάνο.
Απόστολου Παύλου 27, Θησείο