Καθαρά Δευτέρα: Τα τοπ μαγαζιά με χαλβά στην Αθήνα -Παραδοσιακές και πειραγμένες γεύσεις - iefimerida.gr

Καθαρά Δευτέρα: Τα τοπ μαγαζιά με χαλβά στην Αθήνα -Παραδοσιακές και πειραγμένες γεύσεις

Χαλβας
O χαλβάς την Καθαρά Δευτέρα έχει την τιμητική του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Καθαρά Δευτέρα ο χαλβάς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Για τους περισσότερους είναι μια γλυκιά ανάμνηση από τα παιδικά χρόνια. Το άρωμά του, η γεύση του, η υφή του δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι της γιαγιάς ή τα καλοκαίρια στις διακοπές, όπου ο απογευματινός καφές συνοδεύεται πάντα από ένα κομμάτι χαλβά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον συναντάμε σε τρία διαφορετικά είδη: από ταχίνι, που είναι και σύμβολο της Καθαράς Δευτέρας, σιμιγδαλένιος, που όλο και κάποιο χειροποίητο θα έχετε δοκιμάσει, και των Φαρσάλων, που είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γλύκισμα.

Εξίσου σημαντική είναι και η διατροφική του αξία. Όταν παρασκευάζεται με βάση το σουσάμι, περιέχει αρκετά σημαντικά αποθέματα μετάλλων, ωφέλιμων λιπαρών, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Οταν, όμως, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καλό είναι να καταναλώνεται με μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο χαλβάς δεν περιέχει συστατικά τα οποία δεν επιτρέπει η νηστεία μας και γι' αυτό είναι το ιδανικό για τις ημέρες της Σαρακοστής και δεν λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε δικό σας χαλβά, αν ωστόσο ο χρόνος είναι περιορισμένος ή δεν το έχετε με τη μαγειρική, ιδού πέντε κορυφαία μαγαζιά στην Αθήνα για χαλβά σε διάφορες παραλλαγές γεύσεων, όπως βανίλια, σοκολάτα, ανάμεικτο με βανίλια και σοκολάτα, με διάφορους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, σταφίδες) κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κορυφαία μαγαζιά της Αθήνας για νόστιμο χαλβά

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη - Γαβρίλη

Με ιστορία που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στο μακρινό 1924, όταν ο Μικρασιάτης Κώστας Μεζαρντάσογλου άνοιγε το εργαστήριό του στη Δραπετσώνα... Ο χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο παραδοσιακούς στην πόλη.

Φωτογραφίες στο site τους δείχνουν τις τεράστιες ουρές που σχημάτιζαν κάτοικοι της παλιάς και νοσταλγικής Αθήνας για να προμηθευτούν χαλβά από το ιστορικό μαγαζί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωρίζει για τη μαλακή υφή του, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις, όπως βανίλια, ανάμεικτος, με φιστίκι, με κακάο και μπισκότο, αμυγδάλου κ.ά. Εκσυγχρονίζοντας τις προτάσεις του, μάλιστα, συμπεριλαμβάνει σε αυτές χαλβά με στέβια, με ταχίνι ολικής, με κράνμπερι και αμύγδαλα, με μπισκότο και κακάο, ακόμα και χαλβαδομπουκιές με σοκολάτα υγείας.

Πού: Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη - Γαβρίλη, Αγίου Δημητρίου 1, Πειραιάς, 210-4616448

Αργουδέλης

Kαι εδώ η ιστορία μάς γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, καθώς η χαλβαδοποιία Αργουδέλης διανύει μία πορεία στο χρόνο από το 1850, με σταθμούς τη Μυτιλήνη, τη Σύρο και τη Μύκονο, πριν εδραιωθεί για τα καλά στον Πειραιά, το 1905.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερα, λοιπόν, από 100 χρόνια η οικογένεια Αργουδέλη παράγει χαλβά με πολλή αγάπη. Από τη σπάνια τέχνη του ζυμώματος, τα ποιοτικά συστατικά μέχρι και τη συσκευασία, κάθε πτυχή του είναι φτιαγμένη με προσοχή και φροντίδα.

Πλέον, η σκυτάλη έχει περάσει στην τέταρτη γενιά, με τη βιοτεχνία να συνεχίζει την παράδοση του χειροποίητου χαλβά, διατηρώντας το κλασικό αλλά και διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων ώστε να απευθύνεται σε περισσότερα κοινά και να ανταποκρίνεται στις όλο και εξελισσόμενες διατροφικές ανάγκες (προϊόντα ολικής αλέσεως, προϊόντα χωρίς ζάχαρη και «έξυπνες» λύσεις πρωινού).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τις κλασικές γεύσεις, θα βρείτε χαλβά με στέβια, με φυσική μαστίχα Χίου, με καφέ, ολόκληρο φουντούκι, αμύγδαλο κ.ά.

Πού: Αργουδέλης, Δ. Γούναρη 31-33, Πειραιάς. τηλ.: 210-4179469 (δεκτές και τηλεφωνικές παραγγελίες).

Αφοί Ασημακόπουλοι

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου Αφοί Ασημακόπουλοι ξεκινά από τον παππού Βασίλη από το 1915 με το φρέσκο γάλα στο ποτήρι, τα γιαούρτια και το ρυζόγαλο, και φτάνει σήμερα στην τρίτη γενιά, η οποία παραμένει πιστή στην ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωταγωνιστής της Σαρακοστής, ο χαλβάς, σας περιμένει για να γευτείτε τη γλύκα του από φρέσκα υλικά. Μεγάλος χαλβάς σιμιγδαλένιος με ολόκληρα αμύγδαλα, είναι ανεπιφύλακτα μια παραδοσιακή γεύση που ξυπνά μνήμες, πάνω από όλα οικείες.

Πού: Αφοί Ασημακόπουλοι, Χαρ. Τρικούπη 82, Αθήνα

Wild Souls

Στο Wild Souls τρώνε χαλβά όχι μόνο τη Σαρακοστή αλλά κάθε μέρα. Και αυτό γιατί είναι φουλ θρεπτικός, υγιεινός και πεντανόστιμος.

Στο χαρούμενο και φωτεινό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε χαλβά χωρίς ζάχαρη, χωρίς φοινικέλαιο και χωρίς συντηρητικά σε 8 γεύσεις, με μέλι, με αμύγδαλα, κακάο, κάσιους, φιστίκι Αιγίνης, φουντούκι, καρύδια και κανέλα. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα plus το σύγχρονο design του μαγαζιού, που σας προκαλεί να το εξερευνήσετε, να το φωτογραφίσετε για το Instagram σας και να γίνετε πιστοί θαμώνες.

Που: Wild Souls, Βουλής 36, Αθήνα, τηλέφωνο 210-3231438 & online

Χαλβάς Μαραθώνος - Αφοί Χατζηγαβριήλ

H οικογένεια Χατζηγαβριήλ δραστηριοποιείται από το 1988 στον κλάδο των τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Χατζηγαβριήλ στις αρχές του 20ού αιώνα παρασκεύαζε χαλβά στη Μάκρη της Μικράς Ασίας. Σήμερα, τα δισέγγονά του, έναν αιώνα μετά, ανακαλύπτουν ξανά την ιστορία τους, επενδύοντας σε τεχνολογία αιχμής και παρουσιάζουν τον χαλβά Μαραθώνος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χαλβάς παρασκευάζεται από τις καλύτερες ποικιλίες σουσαμιού που πλένεται, καθαρίζεται και αλέθεται σε παραδοσιακό μύλο με πέτρες. Ετσι διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Ο συνδυασμός της καλύτερης ποιότητας, της γνώσης και της αφοσίωσης στην παράδοση φέρνει στο τραπέζι σας ένα προϊόν χειροποίητο, άριστης ποιότητας.

Τι κάνει όμως τον χαλβά Μαραθώνος τόσο εκλεκτό. Πέρα από τις πρώτες ύλες, η ποικιλία των προϊόντων που μπορεί να βρει κανείς καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες ακόμη και των πιο δύσκολων ουρανίσκων. Αμύγδαλο, βανίλια, σοκολάτα σύκο, σοκολάτα κουμ κουάτ, σοκολάτα πορτοκάλι, αλλά και χαλβά με στέβια και χωρίς ζάχαρη για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Χαλβάς Μαραθώνος - Αφοί Χατζηγαβριήλ, Λεωφ. Μαραθώνος 164, Νέα Μάκρη, Τηλέφωνο: 2294 090273

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χαλβάς Αθήνα μαγαζιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ