Αυτή η πόλη πάντα σε εκπλήσσει γευστικά και όχι μόνο. Δηλώνεις ειδήμων γευσιγνώστης και όμως πάντα κάτι σου ξεφεύγει και δεν είναι μόνο το σούπερ εστιατόριο που άνοιξε χθες, αλλά ακόμη και μια ταβέρνα που διανύει αισίως τον 25ο χρόνο λειτουργίας της.
Ποτέ δεν είναι όμως αργά γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πρέπει να ενισχύουμε κάθε καλή προσπάθεια, να επιβραβεύουμε τους καλούς - αυτούς που πάνε μπροστά την Ελληνική Κουζίνα.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν μανιώδη ερευνητή της καλής πρώτης ύλης που την φέρνει από όλες τις μεριές της Ελλάδας έχοντας φροντίσει με τις άκρες του να έχει πάντα φρέσκια και μοναδική ποιότητα στο μαγαζί του, τον κο Χάρη Τζίτζη. Και ο συνδυασμός κουμπώνει θαυμάσια με την παρουσία μιας μαγείρισσας που μαγειρεύει καλύτερα από την μανούλα μας, την κα Εύα Πασανικολάκη. Οι μερίδες της είναι λαχταριστές και μεγάλες και η νοστιμιά ανείπωτη.
Για την ιστορία η ταβέρνα έχει κερδίσει 2 αστέρια Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας το 2016 και το 2017.
Εμείς δοκιμάσαμε στα «Γιουβετσάκια»
Το τέλειο καλωσόρισμα με ζεστό χωριάτικο φραντζολάκι και σπιτικές ελιές σε ελαιόλαδο ΒΙΟ. Κατ’ ευθείαν από το βουνό τα Άγρια χόρτα Δίρφης. Να λιώνουν στο στόμα τα Ρεβίθια Έβρου στη γάστρα.
Η ελληνική απάντηση στο ροκφόρ το Αρσενικό τυρί Νάξου. Τυλιγμένοι με προσοχή γίγαντες και με ‘μιαμ’ σαλτσούλα οι Λαχανοντολμάδες σπέσιαλ. Μυρωδάτο με όλα τα αρώματα του τρύγου το Αρνάκι αμπελουργού με φρέσκιες πατάτες τηγανητές.
Τα πιάτα έσμιξαν τέλεια με ένα Σαββατιανό και Ροδίτη του Αττικού αμπελώνα. Για το τέλος κλείσαμε με την πεμπτουσία της γεύσης στο Μοσχαράκι κοκκινιστό με χειροποίητα σκιουφιχτά Καρπάθου.
Το συνόδευσε αρμονικά το στρογγυλό Αγιωργήτικο Νεμέας. Και για να μην πάμε άγλυκοι σπίτι, ήρθαν τα φανταστικά μέσα στην απλότητα τους Σπιτικά γλυκά του κουταλιού πορτοκάλι και βύσσινο.
Μην τρομάξετε με τις ποσότητες εμείς μοιραστήκαμε τα πιάτα ανά 4 άτομα και το συνιστώ και σε σας γιατί οι προτάσεις είναι πολλές και η μία καλύτερη από την άλλη.
Πληροφορίες για τα Γιουβετσάκια
- O χώρος είναι κλασική περιποιημένη ταβέρνα διακοσμημένη με παλιές φωτό και αντικείμενα από μιαν Ελλάδα που δεν υπάρχει πια.
- Η πρόσβαση είναι εύκολη και υπάρχει άφθονο parking στα γύρω στενά.
- Το service είναι ευγενικό και γρήγορο με ενημερωμένες σερβιτόρες και κυρίαρχη την φιλική παρουσία του αφεντικού Χάρη Τζίτζη.
- Τα πιάτα είναι μεγάλα και αποπνέουν μια σπιτική αίσθηση, σαν Κυριακάτικο γεύμα στο σπίτι της γιαγιάς
- Οι τιμές είναι λογικές δεδομένου του μεγέθους των μερίδων και της φρεσκάδας των υλικών.
- Τα εμφιαλωμένα κρασιά είναι λίγα αλλά αντιπροσωπευτικά του Ελληνικού αμπελώνα και το χύμα κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές. (λευκό μοσχάτο Τύρναβου, ροζέ και κόκκινο Νεμέας Αθανασίου).
*Η επίσκεψη της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού έγινε τον Απρίλιο του 2019
- Γιουβετσάκια
- Μωρέως 45 και Ιθώμης Άνω Γλυφάδα (Μετρό Ελληνικό Λεωφόρος Βουλιαγμένης)
- Τηλ: 210.9648081
- Καθημερινά ανοιχτά από 13:00, εκτός Δευτέρας
*Η επόμενη συνάντηση της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού είναι στις 25 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη) στις 9 μ.μ. στο SeaWolf στο Κουκάκι με δείπνο 7 πιάτων και 2 κρασιών Στροφιλιά με 26Ε. Πληροφορίες- κρατήσεις 6944386175