Η Hiroko Yoshida είναι Γιαπωνέζα, γεννημένη στο Τόκιο και ήρθε στην Ελλάδα μετά τα φοιτητικά της χρόνια για να εργαστεί στον τουριστικό κλάδο.
Νιώθοντας την ανάγκη να τρώει ιαπωνικό φαγητό στην Αθήνα και βλέποντας την έλλειψη καταστημάτων πώλησης αποκλειστικά ιαπωνικών προϊόντων αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο ιαπωνικό παντοπωλείο στην Πλάκα. Το περασμένο καλοκαίρι άνοιξε και ένα matcha bar, το οποίο λειτουργεί μόνη της φτιάχνοντας παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά και τσάι.
Την συναντήσαμε στην Πλάκα και μας μύησε στα μυστικά της ιαπωνικής κουζίνας, μας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ελλάδα, αλλά και πώς βλέπουν οι Ιάπωνες τη χώρα μας πριν και μετά την οικονομική κρίση. Με την ευκαιρία μας μαγείρεψε takoyaki, ένα είδος αλμυρού pancake με χταπόδι, το οποίο είναι γνωστό ιαπωνικό street food που δύσκολα βρίσκει κανείς στην Ελλάδα.