Το Fogg είναι μια νέα γαστρονομική άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που έχει γίνει το απόλυτο talk of the town. Ήρθε πριν λίγο καιρό αλλά... δεν θα μείνει για πολύ!
Πρόκειται για ένα pop-up restaurant, στην καρδιά της πρωτεύουσας στη συμβολή της Ερμού και της Αθηνάς. Είναι το «αδελφάκι» του Hyper Astro Bar, μιας και στεγάζεται ακριβώς κάτω από το roof garden, στον εσωτερικό χώρο.
Ωστόσο, η γυάλινη τζαμαρία του προσφέρει μια ανεμπόδιστη, πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη, που εντυπωσιάζει.
Το «Fogg» προέκυψε από τον Φιλέα Φογκ, τον πλούσιο εκκεντρικό ήρωα του Ιουλίου Βερν και είναι εμπνευσμένο από τον «Γύρο του κόσμου σε 80 μέρες».
Η διακόσμηση
Είναι ένας ζεστός, μοντέρνος χώρος με μίνιμαλ διακόσμηση αλλά και vintage στοιχεία. Αναπαυτικοί καναπέδες, κομψές καρέκλες, ένα ατμοσφαιρικό μπαρ που δεσπόζει στο κέντρο ενώ τα ιδιαίτερα φωτιστικά παραπέμπουν στο περίφημο αερόστατο του Φιλέα Φογκ.
Επικρατούν οι γήινες, φυσικές αποχρώσεις του ξύλου αλλά και μαλακές υφές όπως το βελούδο, που κάνουν τον χώρο ακόμη πιο cozy και chic.
Το μενού
Το δημιουργικό μενού υπογράφει ο σεφ Γρηγόρης Γιαννόπουλος, από το Master Chef, και βασίζεται στις καλύτερες πρωτογενείς ελληνικές ύλες και εμπλουτίζεται με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο.
Το στοίχημα για την ομάδα του Fogg είναι να καταφέρει μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της ύπαρξής του, να μας ταξιδέψει, δίνοντας νέα ταυτότητα σε γεύσεις αγαπημένες. Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα που θυμίζουν το φαγητό της μαμάς με ένα μοντέρνο twist υψηλής γαστρονομίας.
Θα ξεκινήσεις με ένα welcome drink από κόκκινη ζεστή σαγκρία με υπέροχα αρώματα. Εξαιρετική επιλογή είναι η σαλάτα burrata με τα ζουμερά ντοματίνια και τα chips πατάτας με τριμμένο τυρί, μανιτάρια και τρούφα.
Η πατατοσαλάτα είναι θεϊκή και φτιάχνεται με καπνιστό χέλι, αυγά πέστροφας, κατσομπούσι και kewpie mayo.
Από τα κυρίως, το ραγού με μοσχαρίσιο μάγουλο, μπουγκατίνι, αρσενικό Νάξου και πούδρα φραγκόσυκου θυμίζει τα feelgood μακαρόνια με κιμά.
Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το rooster με χοντρό μακαρόνι και ξεψαχνισμένο κόκορα, ενώ ένα υπέροχο λιωμένο τυρί συνοδεύει το πιάτο. Κάθε μπουκιά θυμίζει τα μαμαδίστικα πιάτα που τόσο νοσταλγούμε.
Ακόμη θα βρεις ιδιαίτερα γλυκά όπως η μους χαμομηλιού με μέλι, παστέλι και κηρήθρα εσπεριδοειδών.
Η τραγανή pecan pie με σοκολάτα, gel από passion fruit και παγωτό βανίλια είναι άχαστη επιλογή. Πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή της κλασσικής, αγαπημένης καρυδόπιτας που θα λατρέψεις.
Τέλος θα βρεις εξαιρετική λίστα κρασιών αλλά και signaure cocktails, όπως μια εκδοχή του zombie που έρχεται σε ποτήρι πραγματικό έργο τέχνης.
Την παραμονή των Χριστουγέννων έχει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού στην τιμή των 75 ευρώ/άτομο.
Το Fogg δεν θα μείνει για πολύ, οπότε πρέπει να σπεύσεις να δοκιμάσεις πριν... εξαφανιστεί.
Ερμού 78 και Αθήνας 2