Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή αποτελεί τοπόσημο της Αθήνας από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.
Με καταγεγραμμένους περισσότερους από 25.000 επισκέπτες σε μόνο έναν μήνα το μουσείο φιλοδοξεί να εξασφαλίσει στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη έξοδο με ένα φροντισμένο καφέ για το διάλειμμα μας και εστιατόριο με γεύσεις που καλύπτουν τους αιτητικούς, κάθε ηλικίας.
Το μουσείο με τα σπουδαία εκθέματα στις αίθουσές του, Ελ Γκρέκο, Πικάσο, Βαν Γκογκ, Μιρό, Ντε Κίρικο, Τσαρούχη, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, έχει στήσει ένα εστιατόριο με αναφορές στην Ελλάδα. Εδώ θα συζητήσεις για τα σπουδαία έργα τέχνης που μόλις είδες, θα πιεις ήσυχος έναν μυρωδάτο καφέ ή θα διαβάσεις το βιβλίο σου.
Ο Ανδρέας Λαγός σεφ του εστιατορίου στο μουσείο Γουλανδρή
Μεταξύ του ισογείου και του 1ου ορόφου του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, βρίσκεται ένας ανοιχτός, αστικός κήπος, η πιο σύγχρονη εκδοχή μιας παγκόσμιας ελληνικής κουζίνας, από τον διακεκριμένο chef Ανδρέα Λαγό και την ομάδα του Ohh Boy Athens.
Αυτός ο χώρος εστίασης σχεδιάστηκε για να υποδέχεται καθημερινά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης της Αθήνας.
Το εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή είναι ένα ειλικρινές, λιτό, ζωντανό περιβάλλον, με αυθεντικές αστικές αναφορές που τιμά το χώρο πολιτισμού που το φιλοξενεί και σέβεται κάθε επισκέπτη.
Στο πλήρες μενού αξιοποιούνται, αποκλειστικά φρέσκα μεσογειακά υλικά. Μια απόδειξη ότι η ελληνική απλότητα, η αξία της πρώτης ύλης και οι πιο σύγχρονες διαχρονικές συνήθειες μπορούν να συναντηθούν στον καφέ, στο πρωινό, στο μεσημεριανό γεύμα ή το ελαφρύ δείπνο.
Το εμπνευσμένο μενού του Εστιατορίου στο Μουσείο Γουλανδρή
O κατάλογος περιλαμβάνει καφέδες και φυσικούς χυμούς, σπιτικές λεμονάδες, τάρτες κέικ ημέρας και κρουασάν. Στο μενού, σούπες ημέρας, ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, πίτσες, πίττες ριζότο, μπέργκερ, αλλά και λαβράκι με κινόα. Φρεσκες σαλάτες συνοδεύουν το γεύμα, αλλά και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πιάτο, εμπλουτισμένες με φακές, κοτόπουλο ή σολομό. Στα επιδόρπια παγωτό με γλυκό κουταλιού, ρυζόγαλο με μαστίχα, πειραγμένες κρέμες, αλλά και vegan επιλογές
Πρωινό, μεσημεριανό και ελαφρύ γεύμα
Το νέο εστιατόριο-café σου δημιουργεί την έντονη επιθυμία να το αναζητήσεις για το μενού και την υπέροχη αστική αύρα του, ανεξάρτητα από το αν θέλεις να συνδυάσεις την επίσκεψή σου με μία περιήγηση στα εκθέματα των υπόλοιπων ορόφων του μουσείου.
Ο διακεκριμένος Nomad Chef Ανδρέας Λαγός, έθεσε ως προτεραιότητα τον έξυπνο συνδυασμό ελληνικών πρώτων υλών με super foods από ολόκληρο τον κόσμο. Το λαχταριστό αποτέλεσμα περιλαμβάνει μία πληθώρα all-day επιλογών μοναδικής ποιότητας, με ελληνικό ταπεραμέντο, φρέσκα μεσογειακά υλικά και διεθνή απήχηση.
Φαγητό αυθεντικό, οικείο που μιλάει στη γλώσσα της ψυχής με χειροποίητες παρασκευές. Πίσω από την καθημερινή υλοποίηση και παρουσίαση των πιάτων, ο executive chef Μιχάλης Μόσχου συντονίζει μία δραστήρια ομάδα.
Το εστιατόριο του Ιδρύματος Γουλαδρή μυρίζει Ελλάδα
Η Ελλάδα μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους, άλλοτε παραδοσιακά, με στριφτούδια με σπανάκι, αρσενικό Νάξου, θυμάρι και λεμόνι, και άλλοτε αφήνοντας τα υλικά να δώσουν το δικό τους στίγμα, όπως σε ένα φιλέτο λαβράκι με κινόα και κρέμα γιαουρτιού. Στις προτάσεις πρωινού δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις δημιουργικές παρασκευές των αυγών, από τηγανητό αυγό με αβοκάντο έως καγιανά με ψητά ντοματίνια σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί ή ομελέτα με ασπράδια, kale, καλαμπόκι, σπαράγγια και ψητή γαλοπούλα.
Ξεχωρίζει επίσης το γιαούρτι με χειροποίητη granola, κόκκινα φρούτα, ρόδι και θυμαρίσιο μέλι και το porridge με γάλα αμυγδάλου, κακάο, μπανάνα, σύκο και chia. Ιδανική εισαγωγή οι φυσικοί χυμοί και τα smoothies με συνδυασμούς φρούτων εποχής, όπως ο Green juice με πράσινο μήλο, σπανάκι, αγγούρι, ginger και μέλι και το Berry Berry smoothie με γάλα καρύδας, μπανάνα, φράουλες και βατόμουρα.
Χειροποίητο γεμιστό ψωμί με ψητά λαχανικά, pesto λιαστής ντομάτας και ψητό ταλαγάνι ή με χούμους ρεβυθιού, μανιτάρια, φουντούκια και λιαστό πετιμέζι, εμπνευσμένα wraps και αλμυρές τάρτες προσφέρονται είτε ως ελαφρύ σνακ είτε ως θρεπτικό γεύμα. Στο μενού συνυπάρχουν αρμονικά σαλάτες, όπως μαύρες φακές με κινόα, γλυκοπατάτα, σάλτσα ταχίνι και ρόδι, ή πράσινη με μαϊντανό, φινόκιο, ψητό σολομό και λαδολέμονο αβοκάντο.
Υμνος στην Ελληνική γαστρονομία
Στα κυρίως, προσφέρονται πιάτα που επαινούν την ελληνική γαστρονομία, τα φρέσκα και ακατέργαστα συστατικά και απαντούν στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Οι επιλογές εκτείνονται από σούπα ημέρας και χειροποίητα ζυμαρικά, όπως ραβιόλες με ανθότυρο, πέστο λιαστής ντομάτας και πορτοκάλι, έως μοσχαρίσια ταλιάτα και φιλέτο λαβράκι. Τα πιάτα ημέρας σχεδιάζονται με κυρίαρχη φιλοσοφία το «τρώμε την εποχή». Υπάρχουν επίσης υγιεινές προτάσεις που θα απολαύσουν τα παιδιά και θα επιλέξουν οι γονείς χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως κοτόπουλο σε τραγανή κρούστα δημητριακών, μοσχαρίσιο burger με ψητές πατατούλες ή πίτσα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας σε αραβική πίτα.
Τα σπιτικά χειροποίητα γλυκά θυμίζουν τα κεράσματα των παιδικών μας χρόνων.
Μους γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού, ρυζόγαλο με μαστίχα, κρέμα σοκολάτας με σουμάδα, εκμέκ κανταϊφι και tiramisu σε αγαστή συγκατοίκηση, όπως παλιά.
Εδώ ο κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή ελαφρύ δείπνο.
Κρασιά από ελληνικά κτήματα στις επιλογές του Μουσείου Γουλανδρή
Ελληνικα κρασιά και μπύρες συνοδεύουν το μενού του εστιατορίου. Μπύρες απο Τήνο και Ευβοια αλλά και ελληνικες ποικιλές όπως μαλαγουζιές, ξινόμαυρα και αγιωργίτικα σερβίρονται και σε ποτήρι.
Για ποτό στο Ιδρυμα Γουλανδρή
Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου Γουλανδρή αποτελούν θέμα ατελείωτης συζήτησης. Κουβεντούλα για τα όσα απίστευτα αντικρίσαμε στο εστιατόριο του μουσείου με ένα από τα κοκτέιλ του που φέρουν ελληνική πινελιά, με ρόδι, πορτοκάλι, αγγούρι, ή μαστίχα.
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 10:00-18:00 / Παρασκευή 10:00 - 22:00
Δεν απαιτείται εισιτήριο για την είσοδο στο Café-Εστιατόριο. Για κρατήσεις: 210 75 62 895 Ερατοσθένους 13, Αθήνα