Μπορεί στην Αθήνα να σερβίρονται γευστικά και πλούσια brunch, ωστόσο κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του ξενοδοχείου Grande Bretagne.
Μόλις περάσετε την πόρτα του ξενοδοχείου θα αισθανθείτε αμέσως πως βρίσκεστε σε μια άλλη διάσταση. Εκεί, που όλα είναι ανεπιτήδευτα κομψά, που η πολυτέλεια και το κλασσικό συνδυάζονται χωρίς υπερβολές. Ο δρόμος οδηγεί στο Winter Garden για να απολαύσετε το βασιλικότερο brunch της Αθήνας.
Το σκηνικό μαγεύει με την πρώτη ματιά, καθώς μοιάζει σαν να βγήκε από κάποια ταινία εποχής ή να αποτελεί μέρος ενός θεατρικού έργου. Το μαρμάρινο πάτωμα με τα μοτίβα και οι επιβλητικές κολώνες, σε απόλυτη αρμονία, διαχωρίζουν τον χώρο, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα σε όποιον το επιθυμεί. Υπό τους ήχους μελωδικής μουσικής, όλα μοιάζουν να κινούνται πιο αργά, ώστε να απολαύσετε την εμπειρία που ακολουθεί.
Φωτογραφίες: Για brunch στο Grande Bretagne
Τα τέλεια στρωμένα τραπέζια επιφυλάσσουν μια γαστριμαργική εμπειρία δια χειρός του Executive Chef, Αστέριου Κουστούδη. Ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin σεφ, έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών και την άριστη τεχνική με τελικό στόχο καθαρές γεύσεις και εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι φανερά στα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι.
Η αρχή γίνεται με ένα μεταλλικό καλάθι viennoiseries, όπως κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας gianduja, τσουρέκι πολίτικο με μαστίχα και brioche με κορινθιακή σταφίδα και κρέμα μοσχολέμενο. Τα φρέσκα φουρνιστά καλούδια συνοδεύονται από βαζάκια με σπιτική μαρμελάδα από φρούτα εποχής, φρέσκο βούτυρο (ξεχωριστή πινελιά το λογότυπο του ξενοδοχείου που έχει επάνω του), μέλι καστανιάς και κρέμα βανίλιας. Σε κάθε τραπέζι σερβίρεται και ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα.
Στη συνέχεια ο καθένας μπορεί να επιλέξει εάν θα πιει τσάι, καφέ ή ζεστή σοκολάτα και αν θα δοκιμάσει κάποιον από τους φρέσκους χυμούς.
Η εμπειρία brunch συνεχίζεται με το μίνι ravioli λαχανικών με καβούρι, αβοκάντο και εσπεριδοειδή και το Jamon Serrano με ζεστή σαλάτα από μανιτάρια του δάσους, τρούφα και αποξηραμένα βύσσινα ή το πιάτο ημέρα, για το οποίο θα σας ενημερώσει το προσωπικό του ξενοδοχείου.
Τα κυρίως πιάτα που μπορεί να επιλέξει ο φιλοξενούμενος απογειώνουν και μαγεύουν τον ουρανίσκο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες δημιουργίες με βιολογικά αυγά, όπως μελάτα με σολομό μαρινέ και καπνιστό Le Jajik, κρέμα πατάτας και σχοινόπρασο ή benedict με αστακό και σάλτσα hollandaise ή να εμπιστευτείτε την πρόταση του σεφ. Ολα συνοδευόμενα από ένα ποτήρι γαλλική σαμπάνια!
Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γλυκές δημιουργίες από το ζαχαροπλαστείο της Μεγάλης Βρετανίας και φρέσκα φρούτα εποχής.
Το brunch του ξενοδοχείου Grande Bretagne σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 14:00 και η τιμή του είναι 48 ευρώ το άτομο.