O ναός των μπριός στην Αθήνα ακούει στο όνομα «Brio»: στην οδό Σολωμού, στο Νέο Ψυχικό, ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer άνοιξε ένα μαγαζί αφιερωμένο στα λαχταριστά ψωμάκια που μοσχοβολούν.
Ο Jean-Charles και ο αρτοποιός αδερφός του, Sebastien, ο οποίος καθημερινά φτιάχνει τις ζύμες, μεγάλωσαν στα δυτικά της Γαλλίας, στη Pays de la Loire, μια περιοχή γνωστή διεθνώς για το φαγητό και τα κρασιά της: οπότε τα μυστικά του μπριός, θα έλεγε κανείς ότι κυλάνε στο DNA τους.
Οι περισσότερες προτάσεις του Brio βασίζονται στη γαλλική παράδοση: πέρα, όμως, από τις γαλλικές συνταγές που γεμίζονται με αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, ξηρούς καρπούς και σταφίδες, υπάρχει και το βρετανικό royale με πορτοκάλι και φουντούκι, μια ρωσική παραλλαγή με πολλή σοκολάτα αλλά και τα ασιατικής έμπνευσης ψωμάκια ατμού, τα γνωστά σε όλους μας bao, που στο Brio σερβίρονται με γέμιση χειροποίητης μερέντας από μαρμελάδα ή πραλίνα.
Διαβάστε λεπτομέρειες για το Brio και δείτε φωτογραφίες, στο Bovary.gr.