7 ζαχαροπλαστεία για γλυκά του Πάσχα -Τσουρέκια παραδοσιακά και «πειραγμένα», easter κωκ, σοκολατένια αβγά - iefimerida.gr

7 ζαχαροπλαστεία για γλυκά του Πάσχα -Τσουρέκια παραδοσιακά και «πειραγμένα», easter κωκ, σοκολατένια αβγά

Ζαχαροπλαστεια γκυκα του Πασχα
Που θα βρείτε τα πιο ξεχωριστά πασχαλινά γλυκά

Τσουρέκια - παραδοσιακά και «πειραγμένα» - κουλουράκια, σοκολατένια αβγά, αλλά και ευφάνταστα πασχαλινά γλυκά στα πιο ψαγμένα ζαχαροπλαστεία.

Στο πασχαλινό τραπέζι το τσουρέκι κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση, ίσως γιατί η εικόνα της μαμάς ή γιαγιάς που ζυμώνει για τα παιδιά και τα εγγόνια της δεν είναι και τόσο μακρινή. Ή γιατί δεν νοείται Πάσχα χωρίς να μυρίσει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε, όμως, που ο φούρναρης της γειτονιάς πουλούσε τα παραδοσιακά εδέσματα τα πράγματα και οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, πλέον, παρουσιάζουν μια σειρά από δημιουργίες, όπου η παράδοση και η ανάγκη για μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή συνδυάζονται με την πατροπαράδοτη τέχνη και τη σπιτική φροντίδα. Δεν λείπει ούτε το design. Νέα γλυκά, πραγματικά κομψοτεχνήματα που απαιτούν λεπτοδουλειά, με πολυεπίπεδη γεύση έρχονται να προστεθούν στις κομψές βιτρίνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στους παρακάτω φούρνους και ζαχαροπλαστεία της Αθήνας δεν θα βρείτε κλασικά πασχαλινά γλυκά, όπως σμυρναίικα κουλουράκια και πολίτικα τσουρέκια. Πάντα μέσα σε όμορφες συσκευασίες, είναι ένα πολύτιμο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τα καλέσματα των ημερών.

Bon Bon fait maison

Οπως στην καθιερωμένη βασιλόπιτα έτσι και στο τσουρέκι του Bon Bon Fait Maison συναντιούνται υψηλή ζαχαροπλαστική, Τέχνη και κόσμημα.

Η πρόταση του Κρίτωνα Πουλή για το φετινό Πάσχα είναι το γνωστό και αγαπημένο μας τσουρέκι a la «Tropézienne». Με έμπνευση από το αγαπημένο γλυκό της Μπριζίτ Μπαρντό, τη δική μας παράδοση και με μια δική του πινελιά στο Bon Bon θα βρείτε το διαφορετικό αυτό τσουρέκι, όπως σας συστήθηκε και το αγαπήσατε. Με έντονο άρωμα μαστίχας και μαχλέπι γεμιστό με μια ανάλαφρη κρέμα βανίλιας στην οποία έχει προστεθεί τυρί μασκαρπόνε. Η ιδιαιτερότητα σε αυτό το γλυκό είναι η κρεμώδης γέμιση η οποία σε συνδυασμό με την ζύμη τσουρεκιού αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα αρωματική και γευστική πρόκληση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα το βρείτε, λοιπόν, στα ζαχαροπλαστεία Βon Bon Fait Maison που είναι ουσιαστικά τα δημιουργικά εργαστήρια του Κρίτωνα Πουλή. Ο ίδιος αφού εργάστηκε στο Παρίσι στο πλευρό του Pierre Hermé επέστρεψε στην Ελλάδα ανοίγοντας τα καταστήματα αυτά που μπορεί να βρει κανείς ιδιαίτερες δημιουργίες.

Που: Bon Bon Fait Maison
Αθήνα, Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τηλέφωνο: 210 3318703
Πειραιάς, Πολυδεύκους 39, Τηλέφωνο: 210 4117999

Zαχαροπλαστεία Georgios Galifianakis

Από τα εργαστήρια και τη διαδικασία της παραγωγής, μέχρι την παρουσίαση κάθε δημιουργήματος στη βιτρίνα, ο Γεώργιος Γαλυφιανάκης καθημερινά από το 1968 φρόντιζε για την πιο μικρή λεπτομέρεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φαντασία, η αγάπη για τη δημιουργία, ο πειραματισμός και η προσοχή στην λεπτομέρεια αποτέλεσαν αξίες που μεταλαμπαδεύτηκαν στην επόμενη γενιά, η οποία με τη σειρά της συνεχίζει αυτό το γευστικό ταξίδι αφιερωμένη στην τέχνη της αληθινής ζαχαροπλαστικής με δίψα για την εξέλιξη των γεύσεων, ακολουθώντας πάντα το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τα εργαστήρια: απλότητα, γνώση και κορυφαία πρώτη ύλη.

Το φετινό χειροποίητο τσουρέκι έχει έντονα αρώματα μαστίχας Χίου και μαχλεπιού, 4 διαφορετικά βούτυρα, ξύσμα πορτοκαλιού, χωρίς διογκωτικές ύλες, αφράτο και μαστιχωτό εγγυάται μία μοναδική γευστική εμπειρία, που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Και για όσους προσέχετε τη διατροφή σας, τσουρέκι sugarfree, αλλά με την ίδια μοναδική γεύση! Θα βρείτε, επίσης, πασχαλινή συλλογή με σοκολατένια αβγά για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της καλής σοκολάτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Zαχαροπλαστεία Georgios Galifianakis
Αγ. Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 398 & Αιγαίου Πελάγους, 210 6008669
Πόρτο Ράφτη, Λ. Αυλακίου, 22990 76692

Kokakias

Ροζ γράμματα, φωτάκια, λουλούδια. Στον Kokakia θα σταματήσετε ακόμα κι αν περνάτε τυχαία απέξω γιατί το design με τα παστέλ χρώματα μόνο απαρατήρητο δεν περνάει. Πόσο μάλλον το όνομα.

Μοναδικές γεύσεις, συναρπαστικά αρώματα αλλά και σχέδια που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Κλασικές αξίες εναλλάσσονται με σύγχρονες ιδέες και μοντέρνα ταιριάσματα υλικών, αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι ισορροπεί η ποιότητα και η άρτια τεχνική με τη γεύση.

Τσουρεκάκι & Τσουρέκι με κρέμα gianduja noir valrhona, πραλίνα φουντουκιού & καραμελωμένα φουντούκια. Ο μικρός και ο μεγάλος.
Τσουρεκάκι & Τσουρέκι με κρέμα gianduja noir valrhona, πραλίνα φουντουκιού & καραμελωμένα φουντούκια. Ο μικρός και ο μεγάλος.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πασχαλινή πρόταση του Kokakia είναι το λεγόμενο Easter κωκ. Ενα σοκολατένιο αυγό γεμιστό με κωκ σοκολάτας με ρούμι, πραλίνα φουντουκιού και απαλή κρέμα bitter σοκολάτας. Προμηθευτείτε και τα διαφορετικά τσουρεκάκια με κρέμα gianduja noir valrhona, πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια.

Easter κωκ
Easter κωκ
Τσουρεκάκια από τον Kokakia
Τσουρεκάκια από τον Kokakia

Πού: Kokakias
Πατριάρχου Ιωακείμ 48-50, Αθήνα, 210 7243000

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Το εναλλακτικό studio ζαχαροπλαστικής στο Παγκράτι έχει ως επίκεντρο το μοναδικό Panettone, το οποίο πλαισιώνεται και από άλλες γλυκές δημιουργίες, με σεβασμό στη φιλοσοφία της εποχικότητας.

Η εποχικότητα, ο μοναδικός βιώσιμος τρόπος αξιοποίησης της διατροφικής αλυσίδας, προσφέρει ποιότητα πρώτων υλών, πλούσια γεύση, αρώματα, αφθονία θρεπτικών συστατικών και βεβαίως έμπνευση. Το ΜyPanetoni, ως προϊόν πρωταγωνιστής, προσαρμόζεται στην εκάστοτε εποχή και μεταμορφώνεται κάθε φορά, με έναν ξεχωριστό και απρόσμενο τρόπο, με την υπογραφή του Αντώνη Σελέκου και της ομάδας του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Πάσχα είναι, λοιπόν, το τσουρέκι. Μαστιχωτό και αφράτο, αρκεί μια ματιά στο post του Instagram για να σπεύσετε να το παραγγείλετε. Είναι εντυπωσιακό ως εικόνα, αλλά όταν το δοκιμάσετε θα πείτε χαλάλι και η κίνηση μέχρι να φτάσετε στο Παγκράτι, αν τελικά αποφασίστε να επισκεφτείτε το εργαστήριο. Αυτό το τσουρέκι ξεπερνάει τον χαρακτηρισμό «καλό» και δεν είναι εύκολο να βρείτε παρόμοιο στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Antonis Selekos Conceptual Desserts
Εριφύλης 2, Αθήνα, παραγγείλτε online ή 210 7248888

Sweedom Pattisserie

Ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης, γνωστός σύμβουλος στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, έχοντας στο ενεργητικό του την επιτυχημένη πορεία των καταστημάτων Κωνσταντινίδης Patisserie από το 2003 μέχρι σήμερα, έφτιαξε ένα ολοκαίνουργιο brand. Ο λόγος για το Sweedom Pattisserie στον Αλιμο όπου καθημερινά δημιουργούνται γλυκές και αλμυρές λιχουδιές από τις πιο αγνές πρώτες ύλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περίοδο του Πάσχα από το μαγαζί δεν λείπουν λαχταριστά παραδοσιακά τσουρέκια, αλλά και διαφορετικά με γέμιση και επικάλυψη που υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, κουλουράκια, σοκολατένια αβγά καθώς και easter gift boxes με όλα τα απαραίτητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Sweedom Pattisserie
Λ. Καλαμακίου 88, Άλιμος, 210 9888760

Pavlov's Lab

Στο εργαστήριό του στη Νέα Ερυθραία ο Alex Pavlov φτιάχνει γλυκά που ξεπερνούν τα καθιερωμένα, όλα με αρμονία στη γεύση και εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Η πίστη στην εποχικότητα, γίνεται καθημερινός οδηγός για την ομάδα που δημιουργεί στο παρασκευαστήριο του Pavlov's Lab. Η αναζήτηση της αυθεντικής γεύσης είναι το καθημερινό ταξίδι που μέσα από την έμπνευση, τη γνώση και την αγάπη καταλήγει σε μοναδικές προτάσεις γλυκών που πραγματικά ξεχωρίζουν.

Εδώ θα βρείτε το πιο ...sexy τσουρέκι της πόλης, αφράτο με κλωστές και ίνες που λιώνει στο στόμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, θα βρείτε και πασχαλινά αβγά, μικρά έργα τέχνης. «Αντλούμε έμπνευση, κυριολεκτικά, από παντού! Από τη μεγαλοπρέπεια του οίκου Fabergé έως το ντοκιμαντέρ του Netflix My Octopus teacher» αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα του Pavlov's Lab. Κλόουν, φράουλες, φτερά και πούπουλα, αλλά και χαριτωμένα αρκουδάκια για τους πιο μικρούς της παρέας, όλα χειροποίητα και λαχταριστά!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει επίσης να μιλήσουμε για το Colomba di Pasqua ή αλλιώς το πασχαλινό panettone! Έχει το σχήμα του περιστεριού (colomba στα ιταλικά) ως σύμβολο ειρήνης. Στο Pavlov’s Lab θα το βρείτε και φέτος, φρέσκο και λαχταριστό, φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικό προζύμι, ακολουθώντας πιστά την ιταλική παράδοση.

Πού: Pavlov's Lab
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, Νέα Ερυθραία

Holy Llama

Και για το τέλος αφήσαμε το Holy Llama, τον πρώτο vegan φούρνο της Αθήνας. Μπορεί να μετράει λίγες εβδομάδες λειτουργίας, όμως, τα αρτοσκευάσματα και γλυκά του γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ειδικά για το Πάσχα η ομάδα του Llama έφτιαξε το πρώτο του box με πολύ χρώμα, patterns, μυρωδιές και υφές. Μέσα σε αυτό θα βρείτε σοκολατένια αβγό 350 / 450 γρ. σε δυο γεύσεις, choco - yuzu - pistachio ή mylk choco - cocoa nibs - dehydrated rose pedals, τσουρέκι (σκέτο ή γεμιστό με κάστανο) και πασχαλινά κουλουράκια.

Μπορείτε να το παραλάβετε από το κατάστημα στον Υμηττό 13-21 Απριλίου εντός ωραρίου λειτουργίας του καταστήματος (Τρίτη - Κυριακή 08:00-16:00, Σ/Κ 09:00-17:00) ή να το παραγγείλετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Holy Llama, Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Υμηττός, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ