6 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν λίγο πριν φύγει το 2022 -Εκλεπτυσμένοι χώροι για όλα τα γούστα - iefimerida.gr

6 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν λίγο πριν φύγει το 2022 -Εκλεπτυσμένοι χώροι για όλα τα γούστα

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας
Sole Giaguaro Athens

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς γνωστοί σεφ και επιχειρηματίες εγκαινίασαν τα εστιατόριά τους, προσκαλώντας μας να γνωρίσουμε τις γεύσεις που σερβίρουν.

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας ήταν απροσδόκητα συναρπαστική φέτος, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει πως μετά από κάθε μπόρα βγαίνει το ουράνιο τόξο. Υπήρχαν τόσο πολλά νέα εστιατόρια, καφέ, μπαρ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, που δεν προλαβαίναμε να μετράμε αφίξεις. Διάσημοι σεφ, εκλεκτές γεύσεις, worthy χώροι που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν, τα νέα ανοίγματα έκαναν την αρένα φαγητού και ποτού της πόλης πιο ποικιλόμορφη, ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Και η γευστική εξερεύνηση δεν σταματά...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδού τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες του 2022 και είναι έτοιμα να μας υποδεχθούν το 2023.

Έξι νέα εστιατόρια στην Αθήνα

Pharaoh

Τα τελευταία 24ωρα του 2022 έφεραν στην εστίαση το νέο wine bar-restaurant της πόλης που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ο λόγος για το Pharaoh, που ήρθε να πλουτίσει τον χάρτη των γεύσεων της Αθήνας.

Ο γνωστός σεφ Μανώλης Παπουτσάκης ένωσε τις δυνάμεις του με τους Φώτη Βαλλάτο, Perry Παναγιωτακόπουλο και Δημήτρη Πλατανιά και έφτιαξαν ένα καινούργιο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, κρασί από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες και ωραίες μουσικές. Βάφτισαν το εστιατόριο έτσι κάνοντας ένα λογοπαίγνιο - το όνομά του αναφέρεται προφανώς στον Φαραώ και βρίσκεται στα Εξάρχεια, επί της οδού Σολωμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον χώρο που επέλεξαν για να στήσουν τον Pharaoh επιμελήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Chrysokona Mavrou + Associates.

Πού: Pharaoh, Σολωμού 54, Αθήνα

Solegia guaro athens

Τον Τζοβάνι Σκαράτζι τον γνωρίσαμε στον 5ο κύκλο του Masterchef και μαζί με εκείνον έγινε γνωστό το μικρό χωριό Λαχανιάς στη νοτιοδυτική Ρόδο, όπου διατηρεί μαζί με τη σύζυγό από το 2018 το εστιατόριο Sole Giaguaro.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον το εστιατόριο στη Ρόδο διατηρεί το δίδυμο αδερφάκι του στα Πετράλωνα και είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό σπίτι του 20ού αιώνα και έχει ένα μοντέρνο βιομηχανικό εσωτερικό που υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Cluster Architects. Ιδιαίτερος φωτισμός, custom-made κεραμικά πλακάκια, ξύλινες επιφάνειες, συνθέτουν την ατμόσφαιρα.

Πρωταγωνίστρια όμως είναι η κουζίνα και η γευστική πανδαισία των πιάτων. Εδώ την παράσταση κλέβουν οι αυθεντικές συνταγές ιταλικής προέλευσης, οι πρώτες ύλες και η βαθιά νοστιμιά όλου του μενού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Solegia guaro athens, Τρώων 66, Αθήνα , Τηλέφωνο: 2103478008


Seeds

Μια γαστρονομική αποκάλυψη είναι το Seeds Restaurant, που άνοιξε στις 28 Νοεμβρίου 2022 στα Ιλίσια.

Ο σεφ Δήμος Σαμουράκης και η ομάδα του δημιουργούν και προσφέρουν στους επισκέπτες ένα πολυδιάστατο μενού με καθαρές γεύσεις, σε μια διεθνή κουζίνα με αρκετά ελληνικά twists.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χώρος που έχει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ICD Designers, άνετος και φινετσάτος, είναι ιδανικός για μια προσωπική έξοδο που θέλετε να θυμάστε, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει σπίτι. Στον επάνω όροφο υπάρχει και ένας πιο prive χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δέκα άτομα τα οποία μπορούν να απολαύσουν ένα custom made μενού, αρκεί να το παραγγείλουν δύο μέρες πριν. Η εντυπωσιακή λίστα με τα κρασιά συνοδεύει υπέροχα το γευστικό ταξίδι.

Πού: Seeds, Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107235116

Ami gastrotheque

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Παρίσι στην καρδιά της Αθήνας. Αυτό είναι το Ami gastrotheque, ένα εστιατόριο με γαλλική φινέτσα που μετρά ενάμιση μήνα λειτουργίας. Απίστευτο μενού, πεντανόστιμα πιάτα, μεγάλη ποικιλία κρασιών και ζεστή ατμόσφαιρα.

Το όνομα που επιλέχθηκε, Ami, διόλου τυχαίο, καθώς αποτυπώνει τη φιλία του Γιώργου Μελισσάρη, που ενώθηκε με τον Γιώργο Κανελλόπουλου και τον Δημήτρη Μπαμπούρη και έφτιαξαν ένα μαγαζί για παρέες. Το μενού, που είναι εμπνευσμένο από τα κλασάτα γαλλικά μπιστρό, υπογράφει ο Παναγιώτης Ζώκος. Cordon Blue Burger, La crepe, le risotto, la tarte ami, l' entrecote, είναι μερικά από τα πιάτα με γαλλικό αέρα που σερβίρονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα cocktails της επιβλητικής μπάρας έχουν τη σφραγίδα του Θάνου Καρεκλά, ενώ η wine list τιμά τόσο τον γαλλικό όσο και τον ελληνικό αμπελώνα.

Ατμοσφαιρική μουσική, σκούρα καφέ χρώματα, και αισθητική που συνδυάζει αρμονικά το vintage με μια αμυδρή πινελιά έθνικ, θα σας μεταφέρει αμέσως σε μια κατάσταση σχεδόν μυστικιστική.

Πού: Ami gastrotheque, Βουλής 35 και Απόλλωνος 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 213 0302290

Ζαβολιά

Αν σας αρέσουν τα funky, Ιnstagram friendy μαγαζιά, με χαρακτήρα και αισθητική, που σερβίρουν comfort φαγητό με συνοδεία ωραίων μουσικών επιλογών από Φοίβο Δεληβοριά και Αρλέτα μέχρι Δημήτρη Μητροπάνο και Λουκά Κηλαηδόνη, τότε να επισκεφθείτε σίγουρα τη Ζαβολιά στα Πετράλωνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα bao buns με τις γαρίδες sauté, η πράσινη φάβα, το παντζάρι tartare με σούπα γιαουρτιού, mango και λάδι κόλιανδρου, οι πέννες με αργομαγειρεμένο τρυφερό μοσχάρι ραγού που λιώνει στο στόμα, το αρωματικό σεβίτσε από φρέσκο εκλεκτό λαβράκι με καπνιστό leche de tigre, είναι μερικά από τα πιάτα που σερβίρονται και ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Θα τα συνοδέψετε με καλοδιαλεγμένα κρασιά, ποτά αλλά και κοκτέιλ, είτε κλασικά είτε «ζαβολιάρικα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Ζαβολιά, Κυδαντίδων 36, Αθήνα, Τηλέφωνο: 211 4244282

Κοκέτα

Μετακινούμαστε βόρεια και φτάνουμε στην Κοκέτα, την ντελικάτη άφιξη στο Χαλάνδρι. Εδώ θα δοκιμάσετε την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, θα διασκεδάσετε, θα χορέψετε, θα συνυπάρξετε και θα μοιραστείτε γεύσεις και συναισθήματα.

Αυγό ελευθέρας βοσκής με καπνιστό τραχανά, μανιτάρια και κρέμα από σέσκουλα, βουβαλίσια Burrata Κερκίνης με ψητά παντζάρια, παξιμάδι από χαρούπι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, μαρούλι στα κάρβουνα με καπνιστό χέλι Άρτας, γαλοτύρι με λάδι σχοινόπρασου, ρίγανη και σπιτική πίτα, αρνάκι φρικασέ με χόρτα τσιγαριαστά, σάλτσα αυγολέμονο, ψητό γογγύλι και σταμναγκάθι τουρσί, είναι κάποιες από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας όμορφος και φιλόξενος χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι και αγάπη για το ποιοτικό φαγητό.

Πού: Κοκέτα, Λεωφ. Κηφισίας 226, Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 2106744618

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εστιατόρια έξοδός Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ