Την 25η Μαρτίου η παράδοση θέλει στο τραπέζι μπακαλιάρο ο οποίος θα συνοδεύεται από νόστιμη σκορδαλιά. Πρόκειται για την ημέρα που λόγω του εορτασμού της Θεοτόκου, γινόταν ένα μικρό διάλειμμα από τη νηστεία της Σαρακοστής και οι πιστοί είχαν το ελεύθερο να φάνε ψάρι.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο μπακαλιάρος έφτασε στα ελληνικά τραπέζια περίπου τον 15ο αιώνα και πολύ σύντομα καθιερώθηκε ως το εθνικό φαγητό της συγκεκριμένη μέρας, κυρίως επειδή ήταν μια οικονομική λύση, ειδικά ο παστός.
Ωστόσο το συγκεκριμένο πιάτο δεν είναι κάτι απλό. Σίγουρα θα έχετε κι εσείς στο ιστορικό σας αποτυχημένες προσπάθειες. Ίσως κάπου πήγε λάθος το κουρκούτι, η θερμοκρασία του λαδιού ή το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου δεν έγινε σωστά. Ο σωστός μπακαλιάρος πρέπει να είναι τραγανός και χρυσαφένιος. Όπως τον κάνουν οι καλύτεροι.. Υπάρχουν φυσικά αγαπημένα στέκια που θα σας φέρουν τον μπακαλιάρο στο σπίτι για να γλιτώσετε την φασαρία, χωρίς να στερηθείτε την απόλαυση...
Δείτε τα 6 μαγαζιά που φέρνουν τον μπακαλιάρο στο σπίτι, στο Bovary.gr