6 αθηναϊκά καφεκοπτεία για τους λάτρεις του καφέ -Με μυρωδάτα, φρεσκοκαβουρδισμένα χαρμάνια και πλούσια ιστορία - iefimerida.gr

6 αθηναϊκά καφεκοπτεία για τους λάτρεις του καφέ -Με μυρωδάτα, φρεσκοκαβουρδισμένα χαρμάνια και πλούσια ιστορία

Κόκκοι καφέ
Κόκκοι καφέ /Φωτογραφία: Facebook/Loumidis Coffee Shops - Καφεκοπτεία Λουμίδη

Για εκατομμύρια ανθρώπους, ο καφές δεν είναι απλώς μια πρωινή συνήθεια για να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν την ημέρα, αλλά μια κανονική τελετουργία.

Η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου, καβουρδισμένου καφέ προκαλεί ποικίλα συναισθήματα ειδικά στους απανταχού coffee lovers που ξέρουν να ξεχωρίζουν τα εκλεκτά χαρμάνια.

Η παράδοση του καφέ πάει πίσω χιλιάδες χρόνια σε μέρη μακρινά και εξωτικά, από τη Μέση Ανατολή και την Ινδία, μέχρι την Αφρική και την Λατινική Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, και στη χώρα μας δεν πάει πίσω. Ο καφές είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παράδοσή μας, από τα καφενεία των παππούδων και τα παραδοσιακά καφεκοπτεία μέχρι τα μοντέρνα specialty roastery.

Εκεί, τα αρώματα και οι νότες που αναδύονται πλημμυρίζουν τον χώρο, ξυπνούν τις αισθήσεις και δημιουργούν μοναδικές γεύσεις που ικανοποιηθούν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του εκλεκτού καφέ.

Εμείς βρήκαμε τα 6 τοπ αθηναϊκά καφεκοπτεία όπου θα βρεις μυρωδάτο, φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ που ξυπνάει τις αισθήσεις:

Καφεκοπτεία Λουμίδη

Με εμπειρία 100 ετών , τα Καφεκοπτεία Λουμίδη έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ποιοτικό, φρεσκοκομμένο καφέ. Η ιστορία ξεκινάει πίσω το 1910 όταν τρία αδέλφια, ο Αντώνης, ο Νίκος και ο Ιάσωνας Λουμίδης, αφήνουν τη ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Κάρυστο αναζητώντας δουλειά στον Πειραιά. Τελικά, καταφέρνουν να ανοίξουν ένα δικό τους παντοπωλείο και καταπιάνονται με το δύσκολο έργο της παρασκευής και του καβουρδίσματος του καφέ, χρησιμοποιώντας τα μέσα της εποχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, η τρίτη γενιά συνεχίζει αλλά και εξελίσσει την παράδοση προσφέροντας πάντα φρέσκο, μυρωδάτο καφέ. Ο ελληνικός καφές αποτελεί φυσικά τη ναυαρχίδα τους, καθώς ψήνεται στη χόβολη, την αρχαιότερη μέθοδο παρασκευής καφέ. Πλέον, στο ανακαινισμένο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας μπορείς να βγεις μια μεγάλη γκάμα, από μονοποικιλιακό και 100% Arabica, μέχρι αρωματικό χαρμάνι, ντεκαφεϊνέ αλλά και γλυκά και κεράσματα.

Πανεπιστημίου 69, Αθήνα

Η γωνιά του καφέ

Η «Γωνιά του καφέ» λειτουργεί από το 1980 στο ίδιο σημείο, πλημμυρίζοντας την πλατείας Καρύτση με τα μεθυστικά αρώματα του φρεσκοκομμένου, εκλεκτού χαρμανιού καφέ. Ειδικεύεται στον ελληνικό καφέ, φτιάχνοντας τα δικά του χαρμάνια αλλά πλέον μπορείς να βρεις και μια μεγάλη ποικιλία και σε άλλα είδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραδοσιακή, ξύλινη πινακίδα ζωγραφισμένη στο χέρι σε καλεί να μπεις και να ταξιδέψεις στον χρόνο και τις απίστευτες μυρωδιές. Ακόμη, θα βρεις φρέσκους ξηρούς καρπούς, γλυκίσματα κ.α.

Πραξιτέλους 4, Πλατεία Κυρίτση

Καφεκοπτείο Ριζόπουλου

Το καφεκοπτείο Ριζόπουλου κρατά την παράδοση στον ποιοτικό καφέ εδώ και έναν αιώνα, από το 1901, και ακολουθεί με συνέπεια την παραδοσιακή συνταγή του παππού Χαράλαμπου. Ο ελληνικός καφές παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο εδώ και δεκαετίες στο παραδοσιακό καβουρδιστήρι, χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή άλλων χημικών ουσιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ιστορικό καφεκοπτείο βρίσκεται στην ίδιο σημείο από το 1958 προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα από διαφορετικά είδη καφέ, εκτός από ελληνικό, όπως μονοποικιλιακό εσπρέσο αλλά και καφέ φίλτρου.

Βιθυνίας 69, Αθήνα

Βραζιλιάνος

Ο «Βραζιλιάνος», από την πρώτη μέρα ως και σήμερα, παραμένει μια αυθεντική οικογενειακή επιχείρηση, με ανθρώπους που ζουν, αναπνέουν και αγαπούν την τέχνη του καφέ.

Η ιστορία ξεκινά πριν από 55 χρόνια, όταν ο κύριος Κώστας γύρισε από τη Βραζιλία με μια βαλίτσα γεμάτη εμπειρίες, μυστικά καβουρδίσματος και αγάπη για τον ποιοτικό καφέ. Από τότε, η οικογένειά του συνεχίζει το όραμά του με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια τρυφερότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισάγουν τον καφέ απευθείας, διαλέγοντας μόνο τα καλύτερα χαρμάνια από όλο τον κόσμο. Τον καβουρδίζουν με τα χέρια τους, στο δικό τους εργοστάσιο, με γνώση και αγάπη στην κάθε λεπτομέρεια. Γι' αυτούς, ο καφές δεν είναι απλώς ένας προϊόν, είναι ιστορία, τελετουργία, φροντίδα.

Και το ίδιο κάνουν και με τους ξηρούς καρπούς μας: πάντα φρέσκοι, διαλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια, γεμάτοι γεύση και ποιότητα που τη νιώθεις σε κάθε μπουκιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λ. Παπάγου 37, Ζωγράφου / Υμηττού 60, Παγκράτι / Λ. Βεΐκου 27, Γαλάτσι / Ελευθερίου Βενιζέλου 47, Νέα Σμύρνη / Λεωφ. Βεΐκου 7, Γαλάτσι

Καφεκοπτείο Μισεγιάννη

Πρόκειται για ένα τα πιο ιστορικά καφεκοπτεία της πόλης. ο Μισεγιάννης άνοιξε το 1914 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να καβουρδίζει και να αλέθει ποιοτικό, ευωδιαστό καφέ, με τις μυρωδιές του να φτάνουν μέχρι το επόμενο τετράγωνο. Το εμβληματικό καφεκοπτείο του Κολωνακίου έχει κλείσει 100 χρόνια ζωής και παράδοσης.

Ο Μισεγιάννης σύστησε στους Αθηναίους τον γαλλικό καφέ και τον εσπρέσο. Έγινε αγαπημένο σημείο συνάντησης συγγραφέων, πολιτικών και καλλιτεχνών, ενώ η vintage επιγραφή της τζαμαρίας τραβάει το μάτι και σε καλεί στο κομψό, παραδοσιακό εσωτερικό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ ο καφές χαρμανιάζεται, καβουρδίζεται, κόβεται και πωλείται στον ίδιο χώρο. Θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από καφέδες, από ελληνικούς μέχρι χαρμάνια από Κολομβία, Γουατεμάλα, Τζαμάικα και Μεξικό.

Λεβέντη 7 & Ηροδότου, Κολωνάκι

Καφεκοπτείο Μόκκα

Σε αυτό το κοσμοπολίτικο καφεκοπτείο θα βρεις speciality ελληνικό καφέ, φτιαγμένο στη χόβολη, που μυρίζει ιστορία. Ο Δημήτρης Αποστολίδης και ο Θοδωρής Σαμούρκας δημιούργησαν μια αλυσίδα καφεκοπτείων το 1960. Ο καφές Bravo, από τους πρώτους ελληνικούς με πιο ελαφρύ καβούρδισμα, ήταν δημιούργημά τους.

Ο Νίκος Ψωμάς, εγγονός του Δημήτρη Αποστολίδη, χρόνια μετά, ακολούθησε τα χνάρια του Μικρασιάτη παππού του, ο οποίος ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε το ξανθό καβούρδισμα και βάφτισε τον τούρκικο καφέ «ελληνικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2001 έφτιαξε το καφεκοπτείο Μόκκα, στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε το μαγαζί του παππού του. Οι πελάτες τους απολαμβάνουν καθημερινά εκλεκτό εσπρέσο ή ελληνικό με καϊμάκι, φτιαγμένο έως σήμερα στη χόβολη, που συνοδεύεται πάντα από ένα λαχταριστό λουκουμάκι τριαντάφυλλο.

Αθηνάς 44, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφεκοπτείο καφές χαρμάνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ