Μπορεί ο κύκλος των γιορτών να ολοκληρώθηκε, ωστόσο, πάντα υπάρχει περιθώριο για ένα γλυκό. Πόσο μάλλον για ένα αχνιστό, με αφράτη κρέμα και σωστά σιροπιασμένο φύλλο, γαλακτομπούρεκο.
Ψάξαμε και βρήκαμε κάποια από τα καλύτερα γαλακτομπούρεκα της Αθήνας. Από αυτά που η κρέμα τους είναι απαλή, αφράτη σαν πούπουλο, μοσχοβολάει βούτυρο και βανίλια και το φύλλο είναι σωστά ψημένο και σιροπιασμένο.
Τα καλύτερα γαλακτομπούρεκα της Αθήνας
Κοσμικόν
Μιλάμε αδιαμφισβήτητα για ένα από τα καλύτερα γαλακτομπούρεκα της Αθήνας. Οποιο κατάστημα και αν επισκεφθείς θα βρεις πάντα ένα ζεστό ταψάκι γαλακτομπούρεκο. Γαλακτομπούρεκο που σε κερδίζει από την πρώτη δαγκωνιά και δύσκολα το αλλάζεις με οποιοδήποτε άλλο. Παρασκευάζεται με χειροποίητο φύλλο και βούτυρο γάλακτος από τη Θεσσαλία και τη Μυτιλήνη, ενώ το σιρόπι του δεν έχει χυμό λεμόνι, καθώς αλλάζει όλη την αυθεντική του γεύση.
Aγ. Νικόλαος Λεωφ. Ιωνίας 104 |Τ:210.86.49.124
Aγ. ΕλευθέριοςΧρυσοστόμου Σμύρνης 69 | Τ: 210.20.23.350
Π. ΦάληροΑγ. Αλεξάνδρου 102 & Ζησιμοπούλου | Τ: 210.98.11.677
Αγ. ΜαρίναΙερά Οδός 335| Τ: 210.544.7828
Γλυφάδα Πλατεία Βάσως Κατράκη 6 |Τ: 210.89.43.919 DELIVERY
Αγ. ΠαρασκευήΧαλανδρίου 34 | Τ: 210.60.86.337
Γαλυφιανάκης
Εξαιρετικό και φημισμένο γαλακτομπούρεκο και στον Γαλυφιανάκη στο Κάραβελ. Το κατάστημα άνοιξε το 1973 και η φήμη του για το γαλακτομπούρεκό του εκτείνεται σε όλη τη χώρα. Ενα γαλακτομπούρεκο με πολλά φύλλα τραγανά φύλλα, βούτυρο γάλακτος και μια κρέμα κόλαση, από χοντρό σιμιγδάλι.
Ευφρονίου 60, Κάραβελ
21 0724 5706
Στάμου
Εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο με πυκνή, παχύρρευστη κρέμα, έντονη μυρωδιά γάλακτος, καλοψημένο, τραγανό φύλλο και σιροπιασμένο τόσο όσο. Εξαιρετική επιλογή γαλακτομπούρεκου που δεν πρέπει να προσπεράσετε.
Δημητρίου
Γαλακτομπούρεκο με κολασμένο φύλλο, τραγανό, υπέροχα βουτυρωμένο, εξαιρετική κρέμα, ρευστή, πυκνό σιρόπι και μυρωδιές που σε ταξιδεύουν: Βανίλια, κανέλα και εσπεριδοειδή.
Μαστρονικόλας
Σίγουρα το γαλακτομπούρεκο του Πειραιά είναι αυτό του Μαστονικόλα. Με νόστιμη, μαστιχωτή κρέμα, όχι ιδιαίτερα έντονη γεύση γάλακτος και τραγανό φύλλο. Ψημένο πάντα σωστό με σιρόπι τόσο όσο.
Καραολή Δημητρίου 68 και Κάσου 21, Καλλίπολη Πειραιάς
21 0412 3783
Βάρσος Κηφισιάς
Από τις πάστες ως το γαλακτομπούρεκο, όλα τα γλυκά στον Βάρσο στην Κηφισιά έχουν εγγύηση γεύσης. Κρέμα γάλακτος με λίγο ψιλό σιμιγδάλι και βούτυρο που μοσχοβολάει. Φτιάχνεται με την ίδια συνταγή εδώ και πάνω από 100 χρόνια.
Κασσαβέτη 5,Kηφισιά
210 8012472