Πανελλήνιες 2024: Υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα που έσκισαν στις εξετάσεις αποκαλύπτουν πώς τα κατάφεραν - iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2024: Υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα που έσκισαν στις εξετάσεις αποκαλύπτουν πώς τα κατάφεραν

Πανελλήνιες 2024
Πανελλήνιες 2024 - Οι πρώτοι των πρώτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6) οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2024, βάζοντας τέλος στην αγωνία υποψηφίων και γονέων.

Σε κάποιους υποψηφίους τα χαμόγελα φώτισαν τα πρόσωπά τους, καθώς πέτυχαν τους στόχους τους και αρίστευσαν με τους βαθμούς τους.

Θεσσαλονίκη: Αρίστευσαν με τους βαθμούς τους στις Πανελλήνιες 2024 -«Δίδυμη» επιτυχία για οικογένεια της πόλης

Στη Θεσσαλονίκη… δίδυμη ήταν η επιτυχία για την οικογένεια Παράσχου, αφού οι δίδυμες κόρες, η Ραφαέλα και η Κωνσταντίνα, αρίστευσαν στις Πανελλήνιες και πέτυχαν τους στόχους τους. Όπως δήλωσαν στην TV 100 δικαιώθηκαν οι κόποι τους καθώς η Κωνσταντίνα συγκέντρωσε 17. 750 μόρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πέτυχα τον στόχο μου αφού το Βιολογικό Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη μου επιλογή. Στόχευσα και πέτυχα και είμαι πάρα πολλή χαρούμενη γι’ αυτό». Η δίδυμη αδελφή της, η Ραφαέλα, συγκέντρωσε 19.325 μόρια. Χαμογελώντας για την επιτυχία της λέει «στόχος μου ήταν το Βιολογικό, αλλά τώρα με τα μόρια που συγκεντρώνω δεν ξέρω αν μπορώ να πω όχι στην Ιατρική. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφού περνάω Ιατρική Θεσσαλονίκης στη σχολή αυτή θα φοιτήσω».

Ο Γιώργος Χάλκος από την πρώτη στιγμή ήταν προσανατολισμένος στην Ιατρική. Με 19.220 μόρια βλέπει πλέον την πόρτα της αγαπημένης του σχολής ανοικτή. «Ο στόχος μου ήταν εξ αρχής η Ιατρική στην πόλη μας στη Θεσσαλονίκη. Η Ιατρική ήταν ο πρώτος μου στόχος και η πόλη της Θεσσαλονίκης ο δεύτερος. Όσον αφορά την ειδικότητα θα κατασταλάξω μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά θα μου άρεσε να ασχοληθώ με τη χειρουργική στο μέλλον», προσθέτει χαρούμενος.

Μεγάλες επιτυχίες στο Ρέθυμνο

Μαθητές μίλησαν στο neakriti.gr, και μοιράστηκαν την πορεία που τους οδήγησε στην επιτυχία αυτή, αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον. Αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους μαθητές που δεν κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους, τονίζοντας πως η ζωή δεν σταματά με έναν βαθμό, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους ανάμεσα στις διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η ζωή. Μεταξύ αυτών και η Ειρήνη Καλιτσουνάκη, η οποία συγκέντρωσε 19.220 μόρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, κατάφερα να αριστεύσω και να εξασφαλίσω την πρώτη μου επιλογή, που είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκεντρώνοντας 19.220 μόρια. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο παππούς μου είναι απόφοιτος του ΕΜΠ της Σχολής Μεταλλειολόγων Μηχανικών, στην οποία διακρίθηκε. Θα ήθελα να αναφέρω ότι οι διακρίσεις που είχα ως αθλήτρια του Ζίου ζίτσου μου έδιναν τη δυνατότητα να εισαχθώ χωρίς εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή της επιλογής μου. Η ιδεολογία, το ήθος και τα πιστεύω μου, όμως, δε μου επέτρεπαν να μην αγωνιστώ για να αποδείξω την αριστεία μου, ακολουθώντας τα χνάρια των δύο μεγαλύτερων αδελφών μου, Εβίτας και Έλενας, που βρίσκονται ήδη στην Ιατρική Αθηνών».

Οι πρώτοι των πρώτων της Λέσβου στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τρεις πολύ υψηλές βαθμολογίες με πάνω από 19.000 μόρια καταγράφονται φέτος από τρία παιδιά της Λέσβου στα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα τρία παιδιά μέσα στη λαίλαπα του ανταγωνισμού και του δύσκολου συστήματος κατάφεραν να διαπρέψουν με πολύ προσπάθεια και διάβασμα όπως είπαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει η Αδαμαντία Τζωρτζή από την Θερμή η οποία φοίτησε στο Λύκειο Παμφίλων και συγκέντρωσε 19.335 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας Πληροφορικής. Συγκεκριμένα έγραψε 20 στην Οικονομία, 19,9 στην Πληροφορική, 19,8 στα Μαθημαντικά και 17 στην έκθεση. Η Αδαμαντία παρά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε στάθηκε όρθια με πολύ διάβασμα, σφιχτό πρόγραμμα και περιορισμένες εξόδους. Όπως λέει τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τη νέα ζωή που την περιμένει. Στόχος της όπως λέει είναι να περάσει σε Αστυνομική Σχολή.

Ο αριστούχος του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Νίκος Ευστρατίου συγκέντρωσε 19.220 μόρια και θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο, Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Τα καλά αποτελέσματα τον βρήκαν στο Λονδίνο σε μια υποτροφία που κέρδισε από τη Vodafone έπειτα από τη διάκριση της ομάδας του στον πανελλήνιο διαγωνισμό Generation Next με το ταξίδι να είναι το έπαθλο. Όπως είπε σε βιντεοκλήση ο Νίκος Ευστρατίου, το σημαντικό είναι να έχεις θέσει στόχους από νωρίς για να βλέπεις πού πηγαίνεις.

Με επιμονή και θέληση η Κατερίνα Δαλέκου από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Η Κατερίνα Δαλέκου το 2021 είχε περάσει σε σχολή νοσηλευτικής, την επόμενη με χρήση του 10% επέλεξε να συνεχίσει στο τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών. Όμως κι εκεί έλειψε το κίνητρο, με αποτέλεσμα να δώσει ξανά εξετάσεις και τελικά να καταφέρει τον στόχο της φυσικοθεραπείας με 19.280 μόρια. Ήταν μια συνειδητή επιλογή αναφέρει και ταυτόχρονα μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όμως στο τέλος δικαιώθηκε. Παράλληλα, απέκτησε φέτος το 2ο dan στο tae kwon do, ενώ παρακολούθησε επιτυχώς και τα μαθήματα του εσπερινού ΕΠΑΛ για την ειδικότητα της βοηθού φυσικοθεραπευτή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηράκλειο: Αρίστευσαν στις Πανελλαδικές - Πώς κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή των βαθμολογικών πινάκων

Αρίστευσαν η Μαρία Ιατρού από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου με 19.640 μόρια και η Ελένη Ρουβάκη από το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου με 19.000 μόρια. Όπως αναφέρουν προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα δικό τους σύστημα στο διάβασμα.

Ρουβάκη Ελένη, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 19.000 μόρια

«Το πεδίο στο οποίο ανήκω είναι το τρίτο επιστημονικό, επιστήμες υγείας και στοχεύω στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην αρχή ξαφνιάστηκα από την βαθμολογία, τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ τι έκανα. Γενικά, όλη την χρονιά ήμουν επικεντρωμένη στο διάβασμά και υπήρχε οργάνωση, ωστόσο έκανα και αρκετά διαλείμματα στον ελεύθερό μου χρόνο τα οποία μου έδιναν δύναμη για να συνεχίσω την μελέτη μου στα μαθήματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιατρού Μαρία, 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 19.640 μόρια

«Ήμουνα τομέας υγείας και κατάφερα να συγκεντρώσω 19.640 μόρια. Αναλυτικότερα, έγραψα 20 στην Άλγεβρα, 20 στην υγιεινή, 20 στην Ανατομία και 18,2 στην Έκθεση. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου και ανακουφισμένη παράλληλα. Σε ό,τι αφορά το διάβασμα μου προσπάθησα να εφαρμόσω ένα σύστημα, ωστόσο δεν ήταν αυστηρό. Στόχος να περάσω στην Ιατρική Σχολή».

Τρίκαλα: Οι πρώτοι των πρώτων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Οι πρώτοι των πρώτων στα Τρίκαλα που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία είναι:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρήστος Φυσικόπουλος μαθητής του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων

Ο Χρήστος Φυσικόπουλος είναι ο πρώτος των πρώτων στον νομό Τρικάλων από τα ΓΕΛ καταφέρνοντας να αγγίξει το 19,5! Στόχος του όπως είπε η Ιατρική Αθηνών με το βλέμμα στη Χειρουργική.

Το μήνυμά του στις επόμενες γενιές που θα καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια είναι ότι θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ξέρουν ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

Σωτήρης Μαντζανάς μαθητής του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων

Στόχος του ήταν η καλύτερη δυνατή επίδοση για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί στη σχολή της αρεσκείας, του που δεν ήταν άλλη από το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Βασιλική Τσίγκα μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων

Το όνειρό της Νομικής ήρθε ακόμη πιο κοντά μετά τις επιδόσεις της στις Πανελλήνιες. Η Βασιλική Τσίγκα, ήδη είναι έτοιμη να αρχίσει έναν νέο δρόμο αυτόν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθανασία Βακουφτσή μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας

Η Αθανασία Βακουφτσή κατάφερε να σπάσει το κοντέρ των βαθμολογιών πιάνοντας το 19,5. Αν και μέχρι τώρα στόχευε στη βιοιατρική, πλέον ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της αφού οι βαθμοί της, της δίνουν τα φτερά να πετάξει σε όποια σχολή θέλει.

Η πρώτη σε βαθμούς στα λύκεια της Κοζάνης

Με 19.300 μόρια και 19.150 χωρίς συντελεστές, η Αναστασία Κοντού, από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, φαίνεται να είναι η πρώτη ανάμεσα σε όλους τους φετινούς υποψήφιους των Πανελληνίων σε ολόκληρη την πόλη της Κοζάνης. Πρώτη της επιλογή η Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Δείτε όσα είπε για την επιτυχία της στην ιστοσελίδα kozanimedia.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιδόσεις στην Πάτρα

Την ίδια ώρα και Πατρινοί μαθητές κατάφεραν να φτάσουν «ψηλά». Μερικοί εξ αυτών μίλησαν στην τοπική ιστοσελίδα thebest.gr για το πώς αισθάνονται για την επιτυχία τους, εξηγώντας την προσπάθειά τους όλη την χρονιά.

Κωνσταντίνα Τζακώστα - 19.760 μόρια

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη κι ας έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Πίστευα ότι έχω γράψει καλά, αλλά προτιμούσα να κρατώ χαμηλούς τόνους, μήπως αλλάξει κάτι και απογοητευτώ. Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν οι καθηγητές του φροντιστηρίου και κυρίως τα συχνά διαγωνίσματα που γράφαμε με ''ανάγκαζαν'' να διαβάζω τα πάντα. Με βοήθησε πολύ και η αλλαγή σχολείου στη Β’ Λυκείου. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν η κούραση, κυρίως τον τελευταίο μήνα. Συσσωρευμένο άγχος, πίεση από το έντονο καθημερινό διάβασμα και σωματική κούραση ήταν αυτά που με δυσκόλεψαν τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εξετάσεις. Με τη συμπαράσταση όμως της οικογένειάς μου, των φίλων και των καθηγητών μου πήγαν όλα καλά και πλέον βλέπω το όνειρο φοίτησης στην Ιατρική σχολή της Πάτρας να πραγματοποιείται», λέει η Κωνσταντίνα Τζακώστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευαγγελία Κορμπάκη - 19.250 μόρια

«Ήξερα ότι είχα γράψει καλά. Είμαι ικανοποιημένη και ανακουφισμένη γιατί ήταν ένα ψυχοφθόρο ταξίδι με πολύ άγχος και υπερπροσπάθεια από όλα τα παιδιά, που είμαστε μόλις 17-18 ετών. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα μήπως κάτι δεν πάει καλά στο τέλος. Είναι ένα πολύ πιεστικό σύστημα αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων. Ευτυχώς, είχα πολλή υποστήριξη από τους καθηγητές στο φροντιστήριο, αφού ήταν δίπλα μου κάθε φορά που αντιμετώπιζα μια δυσκολία. Ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά με πολύ διάβασμα και πρόγραμμα, αλλά η προετοιμασία ήταν άψογη. Υπήρξαν και στιγμές που μπορεί να αισθανόμουν και τύψεις αν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αλλά με βοήθησε πολύ ο χορός και το τρέξιμο στη διάρκεια της χρονιάς για να ηρεμώ! Στόχευα εξ αρχής στη Νομική σχολή, από τις αρχές του λυκείου, και αυτό θα ακολουθήσω», λέει στο thebest.gr.

Κωνσταντίνος Καραγιάννης - 19. 240 μόρια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Περίμενα ότι τα έχω πάει καλά, αλλά όχι τόσο. Κάθε φορά όταν έβλεπα τα θέματα δυσκολευόμουν, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Είναι δύσκολο να μην έχεις άγχος και να μένεις συγκεντρωμένος. Το συστηματικό διάβασμα, η οργάνωση και το πρόγραμμα που είχα έπαιξαν σημαντικό ρόλο όπως και ο ίδιος μου ο εαυτός. Είχα αυτοπεποίθηση. Οι γονείς μου με στήριξαν, μου έδιναν θάρρος, ενώ οι καθηγητές μου με καθοδήγησαν σωστά, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και με βοηθήσαν να πετύχω το στόχο μου, που είναι η σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών».

Αιμιλία Χαλλά – 19.180 μόρια

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου. Δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία η αλήθεια είναι. Αισθάνομαι δικαιωμένη για τον κόπο μου. Όλη τη χρονιά δεν άφησα τον εαυτό μου να απογοητευτεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν έγραφα πολύ καλά στα διαγωνίσματα της χρονιάς, δεν τα παρατούσα και συνέχιζα να προσπαθώ. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν το άγχος, αν θα βγει η ύλη και οι επαναλήψεις. Είχα πάντα δίπλα μου την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, τους οποίους ευχαριστώ. Πριν βγουν οι βαθμολογίες σκεφτόμουν σαν προοπτικές την Ιατρική και τη Βιολογία. Μετά τις βαθμολογίες όμως νομίζω ότι η Ιατρική είναι μονόδρομος».

Διονυσία Τσαρμποπούλου - 19.120 μόρια

«Νιώθω πολύ χαρούμενη και σίγουρα δικαιωμένη. Οι βαθμολογίες μου ήταν πολύ κοντά σε αυτά που έγραφα σχεδόν όλη τη χρονιά. Αυτό που με οδήγησε να φτάσω στον στόχο μου ήταν οι πολλές επαναλήψεις από τη B' Λυκείου. Το διάβασμα ήταν συστηματικό και αρκετές ώρες. Υπήρχε όμως και ελεύθερος χρόνος. Το χειρότερο διάστημα ήταν αυτό της καλοκαιρινής προετοιμασίας πριν την Γ’ Λυκείου. Σύμμαχοί μου ήταν πάντα οι γονείς, οι φίλοι και φυσικά οι καθηγητές. Στόχος μου, που μάλλον υλοποιείται αν κρίνω από τις βαθμολογίες, είναι η Νομική Αθηνών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δανάη Παπαγεωργίου - 19.040 μόρια

«Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενη ταυτόχρονα! Είναι κάτι που περίμενα λόγω της προσπάθειάς μου όλη τη χρονιά. Οι καθηγητές μου έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο και με βοήθησαν να αντιμετωπίσω όλες τις δυσκολίες, όπως και οι γονείς μου φυσικά, που ήταν δίπλα μου σε όλα! Στο άγχος, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και τα εμπόδια που είχα να αντιμετωπίσω. Ο τομέας που με ενδιαφέρει περισσότερο να ακολουθήσω είναι της Υγείας, φυσικά δεν θα απορρίψω κι άλλες σχολές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις Ιατρικές Σχολές στοχεύουν οι πρώτοι των πρώτων στη Θεσσαλονίκη

Εντατικό διάβασμα, ελάχιστες ώρες χαλάρωσης, πολύ ξενύχτι και προσήλωση στον στόχο. Αυτά ήταν τα «κλειδιά» που οδήγησαν τους πρώτους των πρώτων της Θεσσαλονίκης στην κορυφή, όπως αναφέρει το makthes.gr.

Με 19.580 μόρια η Φωτεινή Παυλίδου, μαθήτρια των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, επιθυμεί να εισαχθεί στην Ιατρική του ΕΚΠΑ ή στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Λέει στο makthes.gr πως από τότε που ήταν στο δημοτικό, ήθελε να γίνει γιατρός. «Η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη. Καθημερινά διάβαζα τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ώρες, το σχολείο αλλά και το φροντιστήρια ήταν αρκετά απαιτητικά και τα σαββατοκύριακα σίγουρα διάβαζα οκτώ με δέκα ώρες». Μεταφέρει πως καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι έξοδοι της δεν ξεπέρασαν τις πέντε με δέκα φορές! Σίγουρα βέβαια οι κόποι της ανταμείφθηκαν με τις πρώτες σκέψεις της για τη συνέχεια να την οδηγούν στη χειρουργική ή την ογκολογική. «Από τότε που ήμουν μικρή, με ενδιέφερε πάρα πολύ ως κλάδος και στόχος μου ήταν να γίνω γιατρός», λέει και πλέον… ετοιμάζεται για τις διακοπές της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To οργανωμένο και μεθοδικό της διάβασμα είχε ξεκινήσει ήδη από τις τάξεις του Γυμνασίου. Η υπότροφη μαθήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια Ραφαηλία Παράσχου, με 19.325 μόρια επιθυμεί να σπουδάσει στην Ιατρική του ΑΠΘ. "Τις καθημερινές διάβαζα περίπου τρεις ώρες τη μέρα και τα σαββατοκύριακα σίγουρα από ένα οκτάωρο. Το δε Πάσχα σίγουρα διάβαζα δέκα ώρες τη μέρα όμως ξυπνούσα νωρίς κι έτσι είχα χρόνο για τις παρέες μου και τις εξόδους μου", λέει στο makthes.gr. Επέλεξε το 3ο Επιστημονικό Πεδίο γιατί την ενδιέφερε η Βιολογία όμως, με τους βαθμούς πλέον θα κυνηγήσει την Ιατρική. "Ακόμα και για όσους δεν έγραψαν καλά, εγώ πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Κανείς δεν χάνεται αν προσπαθήσει κι έτσι όπου κι αν περάσει, θα ανελιχθεί".

Καθαρό 20άρι έγραψε στη Φυσική ο μαθητής των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Κολυμπιανάκης Μιχαήλ, με τα φετινά θέματα να έχουν χαρακτηριστεί ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και να έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από καθηγητές και ακαδημαϊκούς. Η μητέρα του είναι γιατρός και ο πατέρας του καθηγητής Ιατρικής στο ΑΠΘ. Με 19.240 μόρια, στοχεύει την Ιατρική. «Ολόκληρη τη φετινή χρονιά αλλά και την περσινή, την κοινωνική μου ζωή έπρεπε να την ξεχάσω. Προτεραιότητά μου ήταν πάντα το διάβασμα, δεν γινόταν διαφορετικά», λέει στο makthes.gr. Για τα θέματα της Φυσικής λέει πως «Σε κάποια θέματα έτυχε και θυμήθηκα την απάντηση. Σίγουρα διάβασα πάρα πολύ και είχα εμμονή με την λεπτομέρεια και μπόρεσα να ανταποκριθώ στα θέματα και πλέον έφτασε επιτέλους η ώρα της χαλάρωσης και των διακοπών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανελλήνιες 2024 πρώτοι εξετάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ