Πανελλήνιες 2024: Δείτε τις απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία - iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2024: Δείτε τις απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Πανελλήνιες 2024
Πανελλήνιες 2024 / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής) ολοκληρώθηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες 2024
για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα θέματα κρίνονται απαιτητικά τόσο στην Ιστορία όσο και στη Φυσική, ενώ στην Οικονομία κάλυπταν σχεδόν όλη την ύλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις στην Ιστορία

Δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία:

Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις στη Φυσική

Δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις στην Οικονομία

Δείτε τις απαντήσεις στην Οικονομία:

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα στην Ιστορία

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας (αν δεν ανοίγει το PDF στη συσκευή σας, πατήστε εδώ):

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα στη Φυσική

Δείτε τα θέματα της Φυσικής (αν δεν ανοίγει το PDF στη συσκευή σας, πατήστε εδώ):

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα στην Οικονομία

Δείτε τα θέματα της Οικονομίας (αν δεν ανοίγει το PDF στη συσκευή σας, πατήστε εδώ):

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε συνοπτικά τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

ΟΕΦΕ: Απαιτητικά τα θέματα Ιστορίας

Τα σημερινά θέματα της Ιστορίας κρίνονται ως απαιτητικά, για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, εξέταζαν μεγάλο εύρος της ύλης και αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμη και τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, αναφέρει στο σχόλιό της για τα θέματα η ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών):

«Στο ΘΕΜΑ Α1 που παραδοσιακά εξετάζει κατανόηση ιστορικών όρων ζητήθηκαν δύο όροι που δεν είχαν τεθεί ποτέ πιο πριν στις εξετάσεις (Μακεδονική Επιτροπή και «σκωρίες»), ενώ ο τρίτος όρος (Συμφωνία Μουρνιών) είχε ζητηθεί στις επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις του 2017.Η σωστή περιγραφή των όρων αναμένεται να δυσκολέψει τους μαθητές.
Το ΘΕΜΑ Α2 δόθηκε ως ερώτηση κλειστού τύπου με τη μορφή ΣΩΣΤΟ/ΛΑΘΟΣ, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Οι προτάσεις α, β, δ μπορούν να θεωρηθούν ως σαφείς, ενώ οι προτάσεις γ και ε σίγουρα θα δημιουργήσουν ζητήματα στους μαθητές καθώς η διατύπωσή τους είναι προβληματική.
Το ΘΕΜΑ Β1 ήταν σαφές και απλό και απαιτούσε απάντηση από συγκεκριμένη ενότητα του σχολικού βιβλίου (σελ.52, ενότητα 6).
Το ΘΕΜΑ Β2 ήταν «επανάληψη» ερωτήματος που είχε τεθεί και στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2008, με την απάντηση να προκύπτει από δύο διαδοχικές ενότητες του σχολικού βιβλίου (σελ. 217-218 του σχολικού βιβλίου).
Το ΘΕΜΑ Γ1 είναι χωρισμένο σε δύο υποερωτήματα με δύο παραθέματα προς εξέταση. Το υποερώτημα α ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στους μαθητές και να απαντήσουν στηριγμένοι σε άλλο απόσπασμα του σχολικού από αυτό που απαιτεί η απάντηση, ενώ το β υποερώτημα δεν έκρυβε δυσκολίες.
Το ΘΕΜΑ Δ1 – πιο απαιτητικό από το Γ1 – ήταν επίσης χωρισμένο σε δύο υποερωτήματα με τρία παραθέματα προς εξέταση. Και τα δύο υποερωτήματα ήταν σαφή με την απάντηση να βρίσκεται σε διαδοχικές σελίδες του σχολικού βιβλίου (σελ.60-61).

Γενικά, το φετινό διαγώνισμα της Ιστορίας ήταν το πιο απαιτητικό των τελευταίων ετών, απαιτούσε μακροσκελείς απαντήσεις και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΕΦΕ για Οικονομία: Εξέταση σχεδόν του συνόλου της ύλης

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών), το σημερινό διαγώνισμα στην Οικονομία είναι πολύ καλά δομημένο, με εξέταση σχεδόν του συνόλου της ύλης:

«Θέμα Α’: Ερωτήσεις κλειστού τύπου που καλύπτουν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης.
Θέμα Β’: Ανάλυση με χρήση διαγραμμάτων από το 5ο κεφάλαιο (μικροοικονομία).
Θέμα Γ’: Άσκηση από το 3ο κεφάλαιο (μικροοικονομία) που απαιτεί αλγεβρικές πράξεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Γ4, που όμως δεν θα προβληματίσει τους μαθητές.
Θέμα Δ’: Συνδυαστική άσκηση από το 7ο κεφάλαιο (μακροοικονομία), το 9ο
κεφάλαιο (μακροοικονομία) και το 1ο κεφάλαιο (μικροοικονομία) της ύλης. Οι πράξεις δεν είναι απαιτητικές αλλά τα ερωτήματα Δ4 και Δ5 απαιτούν την κριτική σκέψη των υποψηφίων».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν (την Παρασκευή 31 Μαΐου) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (δείτε εδώ τα θέματα που «έπεσαν» και εδώ τις απαντήσεις).

Την Τρίτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Στις 6 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, εξετάστηκαν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2024

Οι Πανελλήνιες 2024 στο iefimerida.gr

Συντονιστείτε στο iefimerida.gr για κάθε είδηση που αφορά τις Πανελλήνιες 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ