Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες 2020 σήμερα, με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, με τους υποψηφίους να καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα και να γράψουν έκθεση σε θεματολογία που περιστρεφόταν γύρω από την ανάγνωση βιβλίων.
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020, τόσο οι εξεταζόμενοι με το παλιό σύστημα όσο και με το νέο, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (δείτε τα θέματα εδώ) κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και τον ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου.
Το κείμενο που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020, μέσα σε 350 λέξεις το πολύ, θα πρέπει να αντανακλά την προσωπική τους εμπειρία και να έχει τη μορφή κειμένου, του οποίου θα γινόταν ανάρτηση στο ιστολόγιο του σχολείου τους.
Επιπλέον, το θέμα της έκθεσης στις Πανελλήνιες 2020, αλλά και οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι βασίστηκαν σε τρία κείμενα (δείτε τα κείμενα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 εδώ). Το πρώτο ήταν ένα διασκευασμένο κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο. Το δεύτερο ήταν ένα δοκίμιο του συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, το κείμενο «Γράφειν», που ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003). Το τρίτο ήταν ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012).
Πανελλήνιες 2020: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, οι απαντήσεις -Νέο σύστημα
Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με ταχύτητα απάντούν στα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020. Ακολουθούν οι ενδεικτικές απαντήσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία των Πανελληνίων 2020 με το Νέο Σύστημα.
Oι απαντήσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία με το Νέο Σύστημα από τον ΟΕΦΕ:
Πανελλήνιες 2020: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία -Παλαιό σύστημα
Οι απαντήσεις για το μάθημα Νοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία με το παλιό σύστημα, από τον ΟΕΦΕ:
Όλες οι ειδήσεις για τις Πανελλήνιες
- Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα -Τι έπεσε στην Εκθεση
- Πανελλήνιες 2020: 82.159 υποψήφιοι για 77.970 θέσεις
- Πανελλαδικές 2020: Πώς θα υπολογιστούν φέτος τα μόρια -Τι άλλαξε με την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας [πίνακες]
- Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Αγγλικά από το Νηπιαγωγείο, αλλαγές στις Πανελλαδικές -Τα 15 βασικά σημεία
- Πανελλαδικές 2020: Τα δύο σενάρια για τη δυσκολία των θεμάτων -Οι ρυθμιστές των Βάσεων, τα «κλειδιά» εισαγωγής [πίνακες]
- Πανελλήνιες 2020: Πώς θα διεξαχθούν -Μάσκες, αποστάσεις, ανοιχτά παράθυρα και χωρίς ανεμιστήρες
- Πανελλήνιες 2020: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις στα 4 πεδία -Ποιοι είναι οι παράγοντες «κλειδιά»
- Πανελλήνιες 2020: Οι 8 συμβουλές των ειδικών για υποψηφίους και γονείς -Ποια είναι τα μεγάλα «φάουλ»
- Πανελλαδικές 2020: Τι χρειάζεται προσοχή στις επαναλήψεις και την ύλη -5 συμβουλές από τον Στράτο Στρατηγάκη