Πανελλαδικές 2021: Αυτές είναι οι απαντήσεις στο μάθημα της Πληροφορικής - iefimerida.gr

Πανελλαδικές 2021: Αυτές είναι οι απαντήσεις στο μάθημα της Πληροφορικής

Πανελλήνιες
Φωτογραφία: EUROKINISSI / /ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίστηκαν σήμερα (18/06) οι Πανελλαδικές 2021 με τους υποψήφιους των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής να εξετάζονται στο μάθημα της Πληροφορικής.

Λίγο νωρίτερα το iefimerida.gr δημοσίευσε τα θέματα που «έπεσαν» στους υποψηφίους (δείτε τα εδώ). Υπενθυμίζεται ότι οι Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας στις Πανελλήνιες 2021 εξετάστηκαν στο μάθημα της Χημείας (δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν) και η Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο μάθημα της Κοινωνιολογίας (δείτε τα θέματα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλαδικές 2021: Οι απαντήσεις στην Πληροφορική

Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική, σύμφωνα με την έμπειρη ομάδα των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς», είναι οι εξής:

Εναλλακτικά για τις απαντήσεις πατήστε εδώ.

O σχολιασμών των θεμάτων από την ΟΕΦΕ:

ΘΕΜΑ Α

Θέμα θεωρίας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Είχε αναμενόμενους μετασχηματισμούς χωρίς παγίδες. Στο Α5 χρειαζόταν προσοχή από τα παιδιά στη συμπλήρωση κάποιων κενών.

ΘΕΜΑ Β1

Θέμα ανάπτυξης υποπρογράμματος. Απαιτούσε από τα παιδιά να έχουν
κατανοήσει κάποιες βασικές μεθοδολογίες.

Β2. Θεωρητικό θέμα από τη μεθοδολογία της ουράς. Δεν είχε δυσκολία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΘΕΜΑ Γ

Θέμα με αρκετές ομοιότητες με αντίστοιχα θέματα που έχουν πέσει και παλαιότερα στις εξετάσεις. Μια δομή επανάληψης, στην οποία έπρεπε τα παιδιά να κάνουν τις διεργασίες μέσα της. Υπολογισμός μεγίστου και πλήθους μεγίστου (απαιτούσε γνώση της μεθοδολογίας). Επίσης η επανάληψη τερματιζόταν με σύνθετη συνθήκη, κάτι που ίσως μπέρδεψε κάποιους υποψηφίους.

ΘΕΜΑ Δ

Θέμα με κλασικούς υπολογισμούς σε πίνακες. Το Δ3 και το Δ4 ίσως δυσκόλεψαν κάποιους υποψηφίους, αλλά δεν είχαν κάποιες παγίδες. Έβγαιναν με τη μεθοδολογία. Συνολικά, τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα. Φάνηκε η έγνοια της επιτροπής να μην τρομάξει τους υποψηφίους, ειδικά σε μια ιδιαίτερη χρονιά. Τα θέματα πατούσαν σε παρόμοια προηγουμένων ετών και δεν είχαν παγίδες και σκοτεινά σημεία. Τέλος, παρατηρείται έλλειμμα πρωτοτυπίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επόμενα μαθήματα

Επόμενη εξέταση των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στις Πανελλήνιες 2021 θα είναι το Σάββατο, 19 Ιουνίου στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των Πανελληνίων εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων ξεκίνησαν τις Πανελλήνιες 2021 στις 14 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις), ενώ ακολούθως εξετάστηκαν τα πρώτα μαθήματα προσανατολισμού: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία (δείτε τα θέματα και τις προτεινόμενες απαντήσεις).

Όλες οι ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2021.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ