Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2020 -Τι λένε οι αριστούχοι - iefimerida.gr

Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2020 -Τι λένε οι αριστούχοι

Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2020
Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2020
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2020 και ήδη αποκαλύπτονται ιστορίες υποψηφίων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας μεγάλα είναι τα ποσοστά των βαθμολογιών κάτω από τη βάση στις Πανελλήνιες 2020, ωστόσο υποψήφιοι από διάφορες γωνιές της Ελλάδος κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να ξεκινήσουν τη φοιτητική τους ζωή στις σχολές που επιθυμούσαν εξ' αρχής και μάλιστα με... σχεδόν άριστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2020 από τη Θεσσαλία

Ο Δημήτρης Βολιώτης
Ο Δημήτρης Βολιώτης

«Είναι μια προσπάθεια χρόνων», αναφέρει ο Δημήτρης Βολιώτης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.350 μόρια. «Την τρίτη χρονιά θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να πετύχεις το στόχο σου», δηλώνει στο onlarissa.gr ο μαθητής, ο οποίος έχει ως όνειρο να γίνει γιατρός.

«Πιστεύω πως η επιτυχία μου ήταν αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς από μέρους μου αλλά και της εξαιρετικής καθοδήγησης από τους καθηγητές μου. Αν και η φετινή χρονιά είχε κάποιες ιδιαιτερότητες όσοι κατάφεραν να συγκεντρωθούν στο στόχο τους ανταμείφθηκαν με αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαίρω όλους τους συμμαθητές μου για τις επιτυχίες τους και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία», δηλώνει η μαθήτρια Ζωή Ντάκουλα, στο onlarissa.gr, η οποία συγκέντρωσε 18.750 μόρια, τονίζοντας πως θέλει να σπουδάσει στην Ιατρική.

Από την άλλη, η Πηνελόπη-Νικολέτα Κούνε από το Γενικό Λύκειο Αγχιάλου επέλεξε τη θεωρητική κατεύθυνση. Κατάφερε με συστηματικό διάβασμα χρόνων κι όχι μόνο την τελευταία χρονιά, να συγκεντρώσει 19.200 μόρια! Όπως αναφέρει το magnisianews.gr, τα Παιδαγωγικά και η Ψυχολογία είναι μερικά από τα Τμήματα που την ενδιαφέρουν. Η νεαρή από τη Ν. Αγχίαλο αυτή τη χρονιά, παρόλο που έκλεισαν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού, δεν βγήκε από το πρόγραμμά της. Συνέχισε το συστηματικό της διάβασμα και κατάφερε να διακριθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Πηνελόπη- Νικολέτα Κούνε
Η Πηνελόπη- Νικολέτα Κούνε / Φωτογραφία: magnesianews.gr

Την ίδια ώρα με το απόλυτο σε Φυσική και Βιολογία, ο Γιώργος Φραγκόπουλος από το 7ο Λύκειο Βόλου είναι ένας από τους αριστούχους της Μαγνησίας και φαίνεται πως είναι μόνο ένα βήμα πριν την είσοδο του στην Ιατρική Σχολή. Συμμετείχε στις εξετάσεις για δεύτερη φορά, με το παλαιό σύστημα, θέλοντας να επιτύχει τον στόχο του και φέτος τα κατάφερε.

Μιλώντας στο magnesianews.gr, ο Γιώργος Φραγκόπουλος, ο οποίος αρίστευσε με 19.096 μόρια, ανέφερε πως για να μπορέσει να συγκεντρώσει αυτά τα μόρια χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία και πρόγραμμα ακόμη και μέσα στην καραντίνα.

Πανελλήνιες 2020: Οι πρώτοι των πρώτων στην Κρήτη

Με 19.000 μόρια η Μαρία Ιατράκη, από το πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, απόφοιτη του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιλογή της σε ότι αφορά τη σχολή που θα επιλέξει, θα είναι ανάμεσα στη Νομική και την Ιστορία Αρχαιολογία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, που όμως ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πιο δύσκολη για μένα ήταν η περίοδος αναμονής των αποτελεσμάτων που αποδείχθηκε πολύ αγχωτική, όμως τελείωσε και είμαι πολύ χαρούμενη» δήλωσε η Μαρία Ιατράκη που ως προς το «μυστικό» συστατικό της επιτυχίας, τόνισε ότι βρίσκεται στο σωστό και οργανωμένο διάβασμα και την ψυχραιμία που θα επιδείξει ο κάθε υποψήφιος.

«Σημαντικός είναι και ο παράγοντας στήριξης από την οικογένεια. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, παίρνεις δύναμη» είπε η νεαρή μαθήτρια που πέτυχε στις Πανελλήνιες 2020.

Από το Πεδίο Υγείας, με συνολική βαθμολογία στα 18.825 μόρια, η Κωνσταντίνα Φαρσάρη πέτυχε να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που κατάφεραν να περάσουν, άνετα, στη σχολή της πρώτης επιλογής τους. «Σίγουρα κλείνει ο κύκλος των μαθητικών χρόνων που ήταν πολύ ωραίος και ανοίγει ένας νέος. Το μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει, είναι κυρίως τι ταιριάζει στον καθένα. Σίγουρα χρειάζεται αφοσίωση και επιμονή, σκληρή προσπάθεια και θυσίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να έχεις έντονη κοινωνική ζωή και να κάνεις μια τέτοια π[προσπάθεια. Χρειάζεται χαλάρωση αλλά με μέτρο. Τώρα περιμένω ένα καλοκαίρι ξεκούρασης και μετά να ξεκινήσω τις σπουδές μου» δήλωσε η Κωνσταντίνα που περιμένει όπως τόνισε, να απολαύσει ένα χαλαρό καλοκαίρι, πριν αρχίσει να παλεύει για το νέο της στοίχημα, ως φοιτήτρια Ιατρικής.

Οι πρώτοι των πρώτων στην Κρήτη
Aριστερά: Έλενα Τζαγκαράκη / δεξιά: Κωνσταντίνα Φαρσάρη / Φωτογραφία: neakriti.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαθήτρια των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, Γιούλη Επιτροπάκη, θέλει να περάσει στη Νομική και κατάφερε να να «βγάλει» 18.400 μόρια. «Μου αρέσει η Νομική επιστήμη, θέλω να ασχοληθώ με το Δίκαιο και ο απώτερος στόχος μου είναι να γίνω εγκληματολόγος», ανέφερε αποφασισμένη στο neakriti.gr.

Ωστόσο και η Έλενα Τσαγκαράκη, τη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Αρχανών, αρίστευσε συγκεντρώνοντας με το διάσβαμά της 18.425 μόρια. Η Έλενα θέλει να γίνει ψυχολόγος. Είναι μια απόφαση που έλαβε μόλις πέρυσι, ωστόσο, είναι μια απόφαση αρκετά συγκροτημένη, αφού, όπως είπε στο neakriti.gr: «Πρόκειται για μία επιστήμη πολύ ενδιαφέρουσα, που έχει πολλούς κλάδους. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος».

Πανελλήνιες 2020: Οι πρώτοι των πρώτων στα Τρίκαλα

Ο Γιώργος Ντινόπουλος και ο Γιάννης Μαραγκός, μαθητές του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους με τη βοήθεια των γονέων, των καθηγητών αλλά και των φίλων, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως οι ίδιοι τονίζουν. Μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις σχολές που δείχνουν προτίμηση, αλλά και για τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες είναι η πρώτη μάχη, ο πρώτος αγώνας, όχι όμως και ο τελευταίος.

Με στήριξαν γονείς και φίλοι μου λέει στο ο Γιώργος Ντινόπουλος ο οποίος συγκέντρωσε 18.975 μόρια

«Με μεγάλη μου χαρά, διάβασα σήμερα τους βαθμούς μου στις γραπτές εξετάσεις των πανελληνίων. Είναι μεγάλη προσωπική ικανοποίηση να βλέπω ότι η προσπάθεια που έκανα ανταμείφθηκε στο μέγιστο και εύχομαι ειλικρινά το ίδιο να συνέβη για κάθε υποψήφιο». Αυτά μεταξύ άλλων επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Ντινόπουλος, μαθητής στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, ο οποίος συγκέντρωσε 18.975 μόρια, βαθμολογία ρεκόρ για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα αρκούσε, φυσικά, η δική μου προσπάθεια αν δεν υπήρχαν τα τελευταία σχολικά χρόνια πολλά άτομα για να με στηρίξουν όπως οι γονείς μου και οι φίλοι μου», προσθέτει, για να εξηγήσει στη συνέχεια:

«Ιδιαίτερα, όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους τους καθηγητές μου που με το επαγγελματικό τους έργο και τις γνώσεις τους με καθοδήγησαν στο διάβασμα.

Σχετικά με τις επιλογές μου από εδώ και πέρα, ενδιαφέρομαι να σπουδάσω σε ένα τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι να κάνουν σοφές επιλογές κατά την δήλωση του μηχανογραφικού τους βασισμένες στα δικά τους όνειρα και ανεξάρτητα των επιδόσεων τους». Ο ίδιος καταλήγει ευχόμενος καλή σταδιοδρομία και καλό καλοκαίρι σε όλους, με υγεία!

«Οι βαθμοί δεν συνιστούν απλώς στεγνά ψηφία»

«Η σημερινή ημέρα εκτός από την ανακοίνωση των επιδόσεων μας σηματοδοτεί και την απαρχή μιας νέας πορείας. Οι βαθμοί δε συνιστούν απλώς στεγνά ψηφία αλλά αποτελούν το εφαλτήριο της φοιτητικής μας σταδιοδρομίας, τον πυροκροτητή μιας νέας πραγματικότητας. Μιας πορείας, η οποία τόσο όμορφα χρωματίζει τον καμβά της ζωής και ικανοποιεί τους πολυετείς κόπους και προσπάθειες μας, τις δικές μας και των γονιών μας». Αυτά μεταξύ άλλων επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιάννης Μαραγκός μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος με 18.925 μόρια, έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη σχολή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο ίδιος αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη βοήθεια, την οποία του παρείχαν οι καθηγητές, για να εξηγήσει:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη δύσκολη αυτή χρονιά, ποτέ δεν ένιωσα μόνος και αβοήθητος, παρά τις αντιξοότητες οι οποίες συχνά λύγιζαν τη θέληση μου. Ένα δημόσιο λοιπόν ευχαριστώ, στους καθηγητές μου, οι οποίοι σαν σωστοί καθοδηγητές φώτισαν τις προσπάθειες μου και πίστεψαν σε μένα. Επόμενος στόχος, η σχολή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου ευελπιστώ να αποκτήσω τις κατάλληλες βάσεις για μια επιτυχημένη πορεία στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και ιδιαίτερα στην Ανάλυση Ρίσκου (Risk Analysis)». Για να καταλήξει τονίζοντας ο μαθητής στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων:

«Κλείνοντας, οφείλω να παραδεχτώ πως οι πανελλήνιες ήταν μια πολύ σκληρή δοκιμασία, από την οποία όμως όλοι βγήκαμε πιο δυνατοί, έτοιμοι να δεχτούμε τις προκλήσεις που συνοδεύουν τη ζωή. Οι πανελλήνιες, ο πρώτος αγώνας, η πρώτη μάχη, όχι όμως και η τελευταία. Στο στίβο της ζωής, οι πανελλήνιες δεν είναι το βάθρο, ούτε ο αλτήρας. Η απόσταση που θα διανύσει ο καθένας είναι θέμα επιλογής. Τολμήστε το!».

Πανελλήνιες 2020: Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία

Ένας από εκείνους που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες 2020 είναι και ο Γιώργος Κατσαλάς, ο οποίος είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com ο Γιώργος συγκέντρωσε 18.600 μόρια. Όπως ανέφερε, αμέσως μετά την επιτυχία του πάντα του άρεσε η πανεπιστημιακή καριέρα και συγκλίνει περισσότερο στο να σπουδάσει ιατρική. Ανέφερε μάλιστα πως οι θυσίες που έκανε ήταν πολλές και είχε συμμάχους στον δύσκολο αγώνα του τους γονείς του που είναι καθηγητές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανταμείβονται οι προσπάθειές μου. Δεν το περίμενα ομολογώ. Δεν είχα τόσο ψηλές προσδοκίες». «Κατά την περίοδο της καραντίνας διατήρησα κανονικό πρόγραμμα σαν να ήμουν στο σχολείο», τόνισε.

Μαθητές και μαθήτριες από την Πάτρα που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες

Δύο μαθητές και δύο μαθήτριες από την Πάτρα, που κατάφεραν να αριστεύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να πετύχουν τους στόχους τους, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα συναισθήματα που ένοιωσαν όταν είδαν την βαθμολογία, τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, τον ελεύθερο χρόνο τους, το πώς αντιμετώπισαν την περίοδο της καραντίνας, τις σχολές που έχουν επιλέξει να σπουδάσουν, αλλά και για τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό τους.

Η Ιωάννα Λυμιώτη συγκέντρωσε 19.100 μόρια.

«Μόλις πληροφορήθηκα την βαθμολογία, ένοιωσα ανακούφιση, γιατί δεν θα έχω το άγχος για τις βάσεις και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενη» μας λέει. «Η αλήθεια είναι πως όταν προετοιμάζεσαι για τις πανελλαδικές, ο ελεύθερος χρόνος περιορίζεται πάρα πολύ, και ως εκ τούτου δεν είχα και πολλές ευκαιρίες να βγω έξω. Το διάβασμα είναι πάρα πολύ, κυρίως την τελευταία χρονιά. Μάλιστα φέτος, λόγω της καραντίνας, ήταν ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστώ σωστά τον χρόνο, για αυτό και προσπάθησα να μην χαλαρώσω. Πάντως, κατά την διάρκεια της καραντίνας δεν σταμάτησα να διαβάζω, δεν χαλάρωσα και πιστεύω ότι μου δόθηκε περισσότερος χρόνος για διάβασμα. Όμως με επηρέασε κάπως ψυχικά, επειδή ήμασταν απομονωμένοι και δεν μπορούσαμε να έχουμε επαφή με άλλα άτομα που έδιναν και αυτά εξετάσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλη αυτή την τελευταία χρονιά είχα δίπλα μου τους γονείς μου που με στήριξαν, τους φίλους μου και βέβαια τους καθηγητές μου. Πάντως, αυτό που χρειάζεται για να πετύχει κάποιος, είναι ψυχραιμία, οργάνωση και σωστός προγραμματισμό. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, ούτε κούραση, ούτε πίεση» εκτιμά η Ιωάννα Λυμιώτη.

Η Κωνσταντίνα - Νεκταρία Σαλήκου συγκέντρωσε 18.675 μόρια

«Όταν είδα την βαθμολογία ένοιωσα πολύ χαρούμενη και ανακούφιση, γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Ο ελεύθερος χρόνος μου αυτήν την χρονιά ήταν πολύ λίγος, αλλά όταν έχεις έναν στόχο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτόν. Περίμενα λοιπόν πρώτα να τα καταφέρω και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Η περίοδος της καραντίνας με βοήθησε πολύ. Ήταν ευκαιρία, γιατί είχα πολύ χρόνο, τόσο για διάβασμα, όσο και για ξεκούραση και αυτό με έκανε πιο ήρεμη. Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και σημαντική προσπάθεια. Για αυτό λοιπόν όταν προσπαθεί κάποιος με όλες του τις δυνάμεις για αυτό που θέλει και έχει ονειρευτεί, τότε όλα θα πάνε τέλεια. Στην μεγάλη προσπάθεια που έκανα, στάθηκαν δίπλα η οικογένειά μου, οι καθηγητές μου και οι φίλοι μου» μας λέει.

Ο Σπύρος Ζήκος συγκέντρωσε 18.700 μόρια

«Βλέποντας σήμερα τους βαθμούς που συγκέντρωσα, ένοιωσα έκπληξη, διότι δεν περίμενα ότι θα τα έχω πάει τόσο καλά. Και αυτό γιατί τα θέματα που έπεσαν στις εξετάσεις, θεώρησα ότι ήταν λίγο περίεργα και διαφορετικά» μας λέει.

«Σε όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς έδωσα προτεραιότητα στο διάβασμα, αλλά όχι στο βαθμό που να είναι υπερβολικά πολύ. Η περίοδος της καραντίνας με επηρέασε, γιατί χαλαρώσαμε απότομα και μετά δυσκολευτήκαμε να μπούμε αμέσως σε πρόγραμμα. Όλη αυτή την τελευταία χρονιά με βοήθησαν σημαντικά οι γονείς μου και οι καθηγητές μου» συμπληρώνει ο Σπύρος Ζήκος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βασίλης Ντερτινής συγκέντρωσε 18.575 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Οδοντιατρική, χωρίς όμως να αποκλείει και την Ιατρική.

«Μαθαίνοντας τους βαθμούς που συγκέντρωσα, ένοιωσα χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, γιατί είχα κοπιάσει πάρα πολύ» μας λέει. «Η περίοδος της καραντίνας ήταν μία ευκαιρία για περισσότερο διάβασμα, αλλά και περισσότερη χαλάρωση, οπότε με συστηματική προσπάθεια, εντατικό διάβασμα, θέληση και υπομονή κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Πάντως, δεν ήταν εξαντλητικοί οι ρυθμοί του διαβάσματος, διότι φρόντιζα να έχω ελεύθερο χρόνο. Πιστεύω πως όταν κάποιος έχει θέσει ένα στόχο, μπορεί να τα καταφέρει αν πιστέψει στον εαυτό του, διαβάσει αρκετά και είναι οπλισμένος με υπομονή. Στις προσπάθειες που κατέβαλλα, είχα πάντα κοντά μου τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ