Ο Αμερικανός skateboarder Nyjah Huston αποκάλυψε την κακή κατάσταση του Ολυμπιακού μεταλλίου του λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τον αγώνα στο Παρίσι.
Ο Χιούστον, 29 ετών, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στη γαλλική πρωτεύουσα.
Αφού επέστρεψε στο σπίτι του, ο skateboarder μοιράστηκε σε stories στο Instagram τις σκέψεις του σχετικά με την ποιότητα του μεταλλίου που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. «Εντάξει, λοιπόν, αυτά τα Ολυμπιακά μετάλλια φαίνονται υπέροχα όταν είναι ολοκαίνουργια», λέει στο βίντεο. «Αλλά αφού το άφησα να καθίσει στο δέρμα μου με λίγο ιδρώτα για λίγο και άφησα τους φίλους μου να το φορέσουν το Σαββατοκύριακο», συνεχίζει και αμέσως δείχνει το χάλκινο μετάλλιο από το Παρίσι. Το χάλκινο χρώμα φαίνεται σαν να να έχει βγει από κάποια σημεία του μεταλλίου.
«Προφανώς δεν είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο φαντάζεστε», συνεχίζει ο skateboarder και ζουμάρει για να δώσει μία καλύτερη εικόνα της κατάστασης του μεταλλίου. «Δεν ξέρω, Ολυμπιακά μετάλλια, πρέπει να ανεβάσουμε λίγο την ποιότητα», λέει και σχολιάζει σε άλλο στόρι: «Το μετάλλιο μοιάζει να πήγε στον πόλεμο και να γύρισε».
Βίντεο: Ο ολυμπιονίκης δείχνει σε τι κατάσταση είναι το χάλκινο μετάλλιό του λίγες ημέρες μετά την απονομή
Ο Χιούστον έχει κερδίσει 12 χρυσά μετάλλια στους X Games και 6 χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον, έχει εννέα ασημένια και τέσσερα χάλκινα και στους δύο αγώνες.
Πώς είναι φτιαγμένα τα ολυμπιακά μετάλλια
Κάθε ένα από τα 5.084 μετάλλια που θα απονεμηθούν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, φέρει στην μπροστινή πλευρά του, ένα σιδερένιο εξάγωνο από τον Πύργο του Άιφελ, ενώ κυριαρχεί το λογότυπο «Paris 2024».
Στη δεξιά πλευρά, απεικονίζονται χαραγμένες οι μορφές της θεάς της νίκης, Αθηνάς, το Παναθηναϊκό στάδιο και η Ακρόπολη, όπως απαιτείται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αλλά το «Παρίσι 2024», έλαβε μία ειδική άδεια, προκειμένου να αναπαραχθεί στα μετάλλια και ο Πύργος του Άιφελ.
Παράλληλα, η πειθαρχία για την οποία απονέμεται το μετάλλιο, αναγράφεται στην άκρη του μεταλλίου.
Τα 18 γραμμάρια του Πύργου του Αϊφελ σε κάθε μετάλλιο εξήχθησαν από κομμάτια του ιστορικού συμβόλου και προέρχονταν από ανακαινίσεις του μνημείου, ενώ φυλάσσονταν κρυφά σε υπόστεγα στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.
Τα μετάλλια κατασκευάστηκαν από το νομισματοκοπείο του Παρισιού, έχουν διάμετρο 85 mm, πάχος 9,2 mm, με διαφορετικά βάρη και συγκεκριμένα 529 g για το χρυσό, 525 g για το αργυρό και 455 g για το χάλκινο.