Μάλλον συνεχίζονται τα παράπονα για το φαγητό στο Ολυμπιακό Χωριό με τη Le Monde να σχολιάζει καυστικά.
«Υποτίθεται ότι θα ήταν το "καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο" και μια βιτρίνα για τη γαλλική γαστρονομία. Όμως η καντίνα των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό έχει δεχτεί επανειλημμένες επικρίσεις από ορισμένες ξένες αποστολές. Από τότε που άνοιξε η καντίνα στο Saint-Denis, έχει δεχθεί επικρίσεις για τις μικρές μερίδες, την έλλειψη γεύσης, τις πολύ λίγες πρωτεΐνες και τις ανεπαρκείς μερίδες ζυμαρικών».
Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στις διαμαρτυρίες των Βρετανών για τα αυγά, την έλλειψη λευκού κρέατος και το γεγονός ότι έφεραν μαζί τους δικό τους σεφ.
Οι Γερμανοί παίκτες του χόκεϊ, από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για «καταστροφή» στα κοινωνικά δίκτυα, αναφερόμενοι τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα των γευμάτων που σερβίρονται στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ η ανάρτηση μιας Αμερικανίδας κολυμβήτριας το περασμένο Σάββατο, που έγραφε «Όλοι βρίσκονται στην ίδια βάρκα», προκάλεσε καταιγισμό σχολίων.
Η Le Monde εξηγεί ότι τα προβλήματα έχουν προκύψει, αφενός, από τις προσαρμογές που έχουν γίνει για τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και, αφετέρου, από τα μέτρα για να αποφευχθεί η σπατάλη τροφίμων.
Το φαγητό είναι κυρίως bio και vegan, το κρέας περιορίζεται όσο είναι δυνατόν, ενώ δεν υπάρχει μπουφές αλλά σερβίρισμα στο τραπέζι. Προφανώς, αυτό έχει αναστατώσει τους αθλητές.
Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι το πρόβλημα μάλλον έχει να κάνει με την ποιότητα και όχι με τις συνταγές.
Την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των αγώνων τους, τα αστέρια της αμερικανικής γυμναστικής είπαν τα δικά τους λόγια.
Η Χέσλι Ριβέρα, το νεότερο μέλος της γυναικείας ομάδας, δήλωσε: «Νομίζω ότι το γαλλικό φαγητό είναι καλό, αλλά όχι αυτό που σερβίρουν εκεί. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλό, αλλά είναι αρκετά καλό». Η συμπατριώτισσά της, Σιμόν Μπάιλς, επισήμανε: «Δεν είναι πραγματικό γαλλικό φαγητό, είναι λίγο πιο υγιεινό».
Για να απαντήσει στην κριτική, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των αθλητών τόνισε ότι «εδώ και αρκετές ημέρες οι ποσότητες των προσφερόμενων προϊόντων είναι επαρκείς για να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις» και «όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες», ενώ σημείωσε ότι η προσφορά θα «προσαρμόζεται σε συνεχή βάση. Το μόνο που απομένει είναι να πειστούν τα στομάχια των αθλητών».
Στην ημερήσια συνέντευξή της την Πέμπτη, η Cojop αναγκάστηκε να θίξει το θέμα. «Συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχουμε τα μενού που ζητούνται. Υπήρξαν πολλά σχόλια, είναι αλήθεια, αλλά παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η προσφορά των εστιατορίων καλύπτει τις απαιτήσεις» δήλωσε η εκπρόσωπος του Παρίσι 2024, Anne Descamps.