Ταμείο Ανάκαμψης: Ελληνικές επιχειρήσεις και startups μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως το 50% της επένδυσης - iefimerida.gr

Ταμείο Ανάκαμψης: Ελληνικές επιχειρήσεις και startups μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως το 50% της επένδυσης

Ταμείο ανάκαμψης startups επιχειρήσεις
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελληνικές επιχειρήσεις και startups μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως το 50% της επένδυσης, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, για τη δυνατότητα ελληνικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, νομικής μορφής και έτους ίδρυσης, να χρηματοδοτηθούν από δανειακούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ως το 50% της επένδυσής τους και με επιτόκιο 0,35%, ενημερώνουν το One Stop Liaison Office και η αυτοτελής διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δυνατότητα χρηματοδότησης δανείων σε επιχειρήσεις αφορά σε επενδυτικά σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ το νέο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι ύψους 12,7 δισ. ευρώ

Το δανειακό σκέλος του «Ελλάδα 2.0» (https://greece20.gov.gr/se-leitourgia-i-platforma-ypovolis-ependytikwn-protasewn-gia-xrimatodotisi-mesw-daneiwn-apo-to-ellada-2-0/), ύψους 12,7 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει σε σημαντική ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντας την ανθεκτικότητα στις διεθνείς αντίξοες συνθήκες και τη διατήρηση ενός υψηλού ρυθμού ανάπτυξης. Οι επενδύσεις του «Ελλάδα 2.0» επικεντρώνονται στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, δεδομένου ότι το 37% των δαπανών τους θα αφορούν στο κλίμα και το 20% στην προώθηση της ψηφιακής μετάβασης των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Οι ενισχύσεις αφορούν επενδυτικά σχέδια που είναι ήδη ενταγμένα ή δεν έχουν ενταχθεί σε διάφορα καθεστώτα ενίσχυσης(Αναπτυξιακός Νόμος, άλλο πλην Αναπτυξιακού ή συνδυασμός αυτών), αλλά και επενδυτικά σχέδια που αναμένεται ή δεν αναμένεται να ενταχθούν σε κάποιο αναμενόμενο καθεστώς ενίσχυσης. Ελάχιστος προϋπολογισμός επενδύσεων καινοτομίας - έρευνας και ανάπτυξης ως ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται τουλάχιστον στο 10% του συνολικού προϋπολογισμού. Η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2022 και υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας https://rrf-gobeyond.gr/welcome.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ