Το στοίχημα των οφειλών στην εφορία - iefimerida.gr

Το στοίχημα των οφειλών στην εφορία

εφοριακοί
© Shutterstock
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Το στοίχημα της φοροδιαφυγής, αργά αλλά σταθερά, δείχνει να κερδίζεται και τα πρώτα χειροπιαστά οφέλη άρχισαν να πιάνουν τόπο. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι το “βουνό” των οφειλών στην εφορία, που όχι μόνο χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, αλλά καθίσταται και ανεπίδεκτο είσπραξης.

Ο στόχος του οικονομικού επιτελείου να καταγράψει ποια χρέη μπορούν να εισπραχθούν, με ποιους τρόπους, ποιοι μένουν στο απυρόβλητο ενώ στην πραγματικότητα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και πώς μπορούν να γίνουν ελκυστικές οι ρυθμίσεις, οι οποίες καλύπτουν μόλις το 4,4% του συνόλου των οφειλών, που υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν, δηλαδή περίπου 3,6 δισ ευρώ.    

Διαβάστε περισσότερα στο Economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφορία Μεγαλοοφειλέτες οφειλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ