Δεν προχωρούν σε μειώσεις τιμών οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, μετά την μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 24%, υποστηρίζοντας ότι αυτή η μείωση απλώς θα τους βοηθήσει στο να αντέξουν τα βάρη των προηγούμενων ανατιμήσεων, τα οποία απορρόφησαν.
Έτσι οι τιμοκατάλογοι στις επιχειρήσεις εστίασης αναπροσαρμόστηκαν ως προς το ΦΠΑ, αλλά κατά βάση οι τελικές τιμές έμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ υπάρχουν και αρκετές ανατιμήσεις λόγω της αύξησης των τιμών στο χοιρινό κρέας.
Στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί εντολή από τις φορολογικές αρχές να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στον κλάδο της εστίασης όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις απόκρυψης εισοδημάτων.
Διαβάστε στο economistas.gr τα σχέδια της ΑΑΔΕ, που περιλαμβάνουν 72.000 προληπτικούς ελέγχους και που θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι.